reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

reklama
zastanawiam sie czy nie brac dodatkowowitaminy D oczywiscie skonsultuje to z ginem ale czy , któraś z was bierze bo zalecenia dla ciezarnych są około 1000 jm a moje tabletki dla ciezarnych maja tylko 400 a teraz słońca coraz mniej .

Dziewczyny ja tak z innej beczki... Jak tam rozstępy ? Zaczynają się Wam robić czy macie "czyste" brzuszki ? Mnie zaczyna coraz częściej swędzieć brzuch i czuje że skóra na nim jest taka napięta . jak jest z Wami?

kasiasysunia - mi się pojawiły w okolicy pępka, tak ok 1 cm, mało widoczne. Ale przypominam sobie, że chyba w poprzedniej ciąży też tak miałam.

U mnie niestety się pojawiły na brzuchu już jakiś czas temu, choć część zostało po poprzedniej ciąży. Może dlatego, że tym razem dosyć szybko pojawił się brzuch i dodatkowo mimo intensywnego smarowania trochę się opalił w trakcie wakacji nad morzem. No cóż - kolejna pamiątka po kolejnej ciąży będzie;)

Ja smaruje się ciągle innymi specyfikami narazie nie jest źle skóra nawilżona , w dotyku w miarę elastyczna ale też swędzi , najgorzej ponoć po porodzie bo wtedy jest hiper burza hormonalna więc trzeba pamietać o smarowaniu a z małym dzieckiem będzie ciężko .
ja smaruje rano balsamem na rozstępy a na noc oliwką

reklama
co do rozstępów to po rozmowach z różnymi specjalistami to stwierdzam że są one przypisane danej kobiecie więc albo je będziesz mieć albo nie niezależnie czym i ile będziesz smarować... tak też wynika z opowieści koleżanek... więc smarować nie zaszkodzi bo nie będziecie miały co sobie zarzucić ale jak wyjdą to się okaze że smarowanie nie pomogło ;-) mam mnóstwo znajomych, które rozstępów nie mają mimo braku nawilżania brzuch,piersi czy pośladków ale nie przejmujcie się nawet jak je macie... JESTEŚCIE PIEKNE!

Do góry