reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2014

Ja właśnie zaczełam już tak na powaznie poszukiwania kombinezonu i myśle o rozmiarze 62. Mam w domu jeden niebieski ale chciałabym coś bardziej dziewczęcego no i ładniejszego bo ten już kilkoro dzieci używało i nie prezentuje się za dobrze. No i jest całkiem spory ale rozmiaru na nim nie ma. Myślę ze 68 to już blizej pół roczku by był dobry, a nasze dzieciaczki to akurat zimowe w 100% będą, no chyba żeby jakies małe 68 było.

Ja też śpię z konstrukcja poduszek, tzn. teraz już mniej ale właśnie kilka tygodni temu no to nie dało się inaczej i wogóle strasznie niefajne były noce,bardzo niewygodnie, wszystko mnie bolało i musiałam koniecznie mieć coś pod plecami, Teraz już czuję się lepiej niż np.miesiąc temu.

Wogóle u mnie panuje chyba jelitówka czy coś takiego. Syn mam nadzieję ze sie już wychorował, chociaż po ostatniej nocy widze że nie tak do końca go minęło. Siostrę już dopadło i nie wiem co to dalej będzie. Ja sie na razie trzymam, ale że mieszkamy sami w trójkę (tzn. ja, mąz i syn) no to ja przy małym non stop siedziałam. Mam nadzieję, ze mnie nie dopadnie chociaż tak do końca pewnie się nie czuję.

reklama
No muszę Was zapytać, czy Wy też czujecie bicie serca dziecka gdy niekiedy przyłozycie dłoń do brzucha? Kilka dni temu to zauwazyłam i w sumie nie tylko czuję ale też widzę jak mój brzuch sie porusza w rytm bicia serduszka. I nie jest to na pewno czkawka.

I jeszcze odnośnie laktatora:
BabyOno
czy faktycznie ten z gruszką (no tak to nazwijmy) kiepsko się sprawuje?
rozpatruję jeszcze taki:
AVENT LAKTATOR NATURAL + BUTELKA 125 + KOSMETYCZKA (4712089191) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
ten już nie ma tej gruszki, no jest dwa razy drozszy, więc moze lepszy?

Ostatnia edycja:
konwalijka - ja mam ten z Baby Ono. Trochę ciężko się pompuje tą gruszką. Po jakimś czasie ręka boli. Choć z czasem, nieraz jak mi "zassało" to nie musiałam pompować a mleko samo leciało - ale nie tak by napełnić butelkę.Ten z aventu też mam i jest łatwiej.
Tyle, że ja miałam problem też ze ściąganiem, bo mało mleka leciało. Próbowałam 3 laktatorów i efekt był podobny.

Co do bicia serduszka, to ja uważam że to czkawka. Mam bardzo podobnie - rytmiczne uderzania i nawet widać jak brzuch podskakuje. Wątpię aby to było bicie serduszka.

No to nie wiem, pewnie się wstrzymam i kupię jakiś jak juz urodzę. Chociaż raczej ten z avent, tylko butelka mi średnio pasuje, bo poprzednio się nie sprawdziła, zresztą lovi też nie. Innych nie testowałam, teraz planuję tommee tippee.

Zestresowana jestem, jeszcze wszystko nie przygotowane, został miesiac, a tu juz rozpakowania się zaczęły. ojć... ojć...
Zaczęłam 9 miesiąc, a wczoraj wieczorem tak mi stopy popuchły jakby mi ktos grube poduszeczki poprzyczepiał od spodu, dziwne uczucie, a wcale sie nie nachodziłam.

A ktoś wie, jak nasza Magda z UK?

Ostatnia edycja:
konwalijka ja mam taki: Laktator Tommee Tippee wkładki, butelka, pojemnik (4725279090) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i jak najbardziej polecam TT, co do samego laktatora to naprawde wiele przeszedł z Mackiem u mnie więc jak będa takie same problemy z laktacją jak z Mackiem to na pewno kupuje elektryczny żałuje że wtedy tego nie zrobiłam...

evidzi już rozpakowana jak wnioskuje dajcie znać co i jak bo na otwartym forum nie ma żadnej informacji?
jeżeli tak to gratuluje....

tynka27, no ten laktator w sumie nie jest drogi, a myślałam że z tej firmy będą droższe, więc wezme pod uwagę. Nie wiem jak to jest miedzy ręcznym a elektrycznym ale słyszałam że nie ma róznicy co do ilosci ściagniętego pokarmu, ale to pewnie wychodzi podczas uzywania.

estranea, no to jesteśmy już potencjalnie pod odstrzałem.. :)

konwalijka -ta, teraz to w każdym momencie może nas "Złapać"... a z laktatorem to jest tak, że elektryczny jest wygodniejszy,bo nie trzeba nic robić. Ale wydaje mi się, że przy karmieniu piersią i tylko sporadycznym ściąganiu np. nadmiaru to wystarczy ręczny. Po czasie dochodzi się do wprawy.

reklama
konwalijka - ja mam jeszcze z poprzedniego razu ten Aventowski i sobie chwalę, choć fakt, czasem przeciekał przy butelce. Oczywiście trzeba się było czasem narobić ;), ale wszystko zależało od tego ile tego mleka w piersiach było.
Ja dopiero teraz zabieram się za kompletowanie wyprawki - mam tylko nadzieję, że nie będę miała wcześniejszej niespodzianki ;)

Do góry