reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2014

Czarna, jest odstępstwo :) możesz powiedzieć, że to niezgodne z Twoją religią, wszak szczepionki na poaborcyjnych płodach są hodowane :) Twoja religia może zakazywać aborcji, więc szczepienie jest nieetyczne ;) amerykańce chyba boją się pomówień o nietolerancję :)
Co do invitro, to nie jestem za grzebaniem w genetyce, ale ten wynalazek jest super. Jestem za pełną refundacją!

reklama
Czarna, jest odstępstwo :) możesz powiedzieć, że to niezgodne z Twoją religią, wszak szczepionki na poaborcyjnych płodach są hodowane :) Twoja religia może zakazywać aborcji, więc szczepienie jest nieetyczne ;) amerykańce chyba boją się pomówień o nietolerancję :)
Co do invitro, to nie jestem za grzebaniem w genetyce, ale ten wynalazek jest super. Jestem za pełną refundacją!

No to akurat wiem slyszalam o tym :) ale druga sprawa skoro ma inne szczepionki a na jedna religia nie pozwala heh no nic zobaczymy co tu zdzialac :)

Oj dziewuszki, jesteście bezlitosne:-p Pojechałam na zakupy, wracam, a tu tyle naskrobane:szok::-)

Ale dobrze, ogarnę i to, tylko dzieci spać położę;-)

Aguśka, super, że wszystko jest w porządku :-)

Czarna, nie wierzę w te farby. Jakby takie rzeczy były prawdą, to miałybyśmy leżeć całą ciążę bez ruchu :-/ Najlepiej to się dopytać specjalisty ;-)
Ja włosy przestałam malować dawno temu, bo miałam paskudną reakcję alergiczną i wszystkie mi wypadały :-/ Zresztą mój naturalny kolor nie jest brzydki :-p Ale paznokci nie malować? Nie wytrzymam...

Cypryda, mądrze mówisz :-)
Jedyna „ciężarna" rzecz, której się sprzeciwiam to aborcja. In vitro jak najbardziej popieram, bo po co odbierać komuś szczęście? Lepiej dawać :tak:

Anita, witaj. Jak jednak będziesz grudniówką, daj mi znać, a dodam Cię na listę ;-)
Przyszłaś i nam tu wprowadzasz zamieszanie na dzień dobry.
MÓWIŁAM ZERO KŁÓTNI, jakieś sprzeczne dzisiaj jesteśmy :no:

Ewelinka, bosko! :-D Widzisz? Po co ten stres, wszystko jest dobrze! :-D Życzę Ci żebyś już za 9 miesięcy trzymała swoje maleństwo w ramionach :tak:

Co do szczepień i przedszkoli, moja mama ma kilka biznesów, między innymi sieć przedszkoli i to jest po prostu wymóg, którego nie ma jak obejść :-/ Ja się na tym nie znam, ale z tego, co kiedyś usłyszałam, to rozumiem, że to dla głównego bezpieczeństwa. Ale jak mówiłam - nie znam się na tym, więc się w tym temacie nie wypowiem :sorry:

Uleńka, witam :-) Prześlij mi swoje info, dodam Cię na listę :tak: Miłej i przyjemnej ciąży!

Kasia, a czy to nasza grupa? Kto ją stworzył? :eek:

Wracam od dentysty, a właściwie ortodonty. O ciąży nie powiedziałam, ale się chyba nie liczy, bo miałam tylko gumki w aparacie zmieniane :-p A ludzie w przychodni tak mnie wkurzali, że włączyłam sobie w telefonie interaktywną naukę włoskiego, dźwięk na full i ludzie musieli słuchać :sorry: Sukowata się ostatnie zrobiłam :eek:

Oj faktycznie ciężkie dziś tematy na forum:eek:
Ciężkie i kontrowersyjne, więc lepiej przemilczę;-)

Odnoszę wrażenie, że tylko ja wpadłam w wir przygotowań świątecznych:-p Jeśli się mylę,
to poprawcie mnie;-)

Perrie ja do dentysty chodzę w ciąży i jedynie tylko informuję dentystkę o swoim stanie, by dobrała
odpowiednie znieczulenie;-) Co do diety w ciąży takiej odchudzającej...No niby nie wolno, ale dużo zależy
od predyspozycji ciężarnej. Jeśli waga startowa jest wysoka, to można stosować dietę o obniżonej wartości
kalorycznej, ale tylko w porozumieniu z lekarzem. Znam wiele dziewczyn, które schudły w ciąży dzięki dobrze
dobranej diecie, a maluszki urodziły się zdrowe:happy: I tak jeszcze o tej Twojej wymianie...kochana, jak czujesz,że
to szansa dla Ciebie i masz możliwość mimo ciąży to ciągnąć, to idź w to śmiało. Czasem takie trudne decyzje,
pozornie ryzykowne, okazują się byc najlepsze w naszym życiu. Życzę Ci byś w odpowiednim momencie umiała
zdecydować i aby okazało się to trafnym wyborem:tak:A jak tam z chłopakiem? Rozmawialiście w końcu?

Aguśka
super,że wyniki dobre! Oby tak dalej:happy:

Czarna z tym farbowaniem i paznokciami :szok::-D Boshhee, czego to ludzie nie wymyślą:-p Przecież
nikt nie wącha tego acetonu godzinami i nie wdycha farby namiętnie....no ja nie wiem, ale to juz jak
dla mnie przesada:sorry:

Cypryda pięknie to wszystko ujęłaś;-)

Argissa Ty się nie smuć, tylko ciesz:tak: Twoje wybory są Twoją sprawą i nic nie zmienia
faktu,że masz pod sercem maleńki cud....Ja bym zrobiła to samo będąc na Twoim miejscu i patrząc
jak wiele miłości w życiu dają mi moje dzieci. Na prawdę ciesz się,że miałaś taką możliwość:happy:

K8libby 92kg na porodówce, to jeszcze nie rekord, ale nie napiszę co i ile, bo w tym przypadku
chwalić się nie mam czym:-p

Ewelinka OGROMNIE się cieszę z wieści od Ciebie!!! Super,że wszystko ok. Mam nadzieję,że
Święta upłyną Ci w spokoju, a na kolejnej wizycie serducho będzie pięknie pukać!:-)

Ulenka witaj wśród nas:-) Trzymam mocno kciuki za ciemniejącą krechę:tak: Co do terminu porodu,
to ważny jest moment owulacji, albo ostatnia @ i długość cykli (a tu wiadomo i tak chodzi o owulację), więc
najlepiej wyliczy termin ginekolog biorąc pod uwagę te czynniki. Ja nie mam problemu, bo zawsze wiem
kiedy mam owulkę:happy:

Estranea dziękuję za życzenia zdrowia :tak:

A ja wcinam pomarancze i dumam nad tym, co mam zrobić jutro;-)
Miłego wieczorku for all!

hej dziewczyny jestem fryzjerką i jeśli chodzi o farby to nie przenikają do organizmu, gdyby tak było to kobiety po kilku farbowaniach zaczęłyby chorować a są kobiety, które systematycznie co miesiąc przez40 lat farbują się. Tutaj bardziej chodzi o to, ze włosy są bardziej osłabione i jak się powiem mądrej fryzjerce o ciąży to z pewnością zastosuje łagodniejszą wodę utlenioną do farby i po krzyku. Jeżeli moje ciężarne klientki dalej są nie pewne to zalecam im konsultacje z lekarzem. Teraz przed świętami mam nawał pracy i farbowań i trwał mam kilka dziennie, więc szczerze to bardziej mnie martwią opary niż zetknięcie preparatu ze skórą. A jeżeli chodzi o lakier do paznokci to ich nie maluję, ale tylko dlatego, że mam mega mdłości i lakier sprawia, że lecę zwracać :)
Pozdrawiam i miłego dnia :*

Dziewczyny wczoraj wieczorem przeglądałam różne fora ciążowe i znalazłam temat poznania płci dziecka.... ale się uśmiałam.... masakra, na początku myślałam, że dziewczyny sobie dla żartów te testy robią, ale wypowiedzi były całkiem poważne.... szok...

1. z sody oczyszczonej - nie pamiętam czy do rozpuszczonej sody czy do proszku się sika. Jak się spieni będzie chłopiec, jeśli nie to dziewczynka, lub na odwrót, nie zapamiętałam dobrze....

2. z czerwonej kapusty - szatkuje się kapustę, gotuje ileś minut, odlewa się wywar do szklanki i też się miesza z naszym sikańcem. Jeśli kolor pozostanie ten sam to chyba chłopiec a jak się zmieni to dziewczynka :)

Która próbuje???? :D

A tak w ogóle, to dzisiaj mamy ginka. Jeśli wszystko okaże się w porządku to powiemy teściom, że jestem w ciąży. Moi rodzice się ogromnie ucieszyli, teściowa zapewne też, a teścia zdanie mnie nie interesuje. :)

Miłego dnia mamuśki!

acha.... ja z pierwszym dzieckiem na porodówkę trafiłam z wagą 106 kg. :( teraz będzie zapewne jeszcze więcej :(

Ostatnia edycja:
Magda, rozmawialiśmy. Powiemy wszystkim po maturach, a co do wyjazdu, podjęłam decyzję, że wyjeżdżam, ale jeszcze muszę się dowiedzieć, jakby wyglądało studiowanie z dzieckiem za granicą. Spotkanie w tej sprawie mam 10.05, dzięki, że pytasz i wspierasz ;-)

Cyryda, :-D :-D :-D ja sobie robiłam tylko ten chiński przepowiadacz :-p

reklama
Do góry