reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2014

Dusieńka, Agrafka- dziękuje za info. Już zadzwoniłam do lab. gdzie mam mieć jutro to badanie i tak: glukozę muszę kupić we własnym zakresie i 75 gram, co już uczyniłam. Badanie będzie na czczo, potem po 1 h i potem po 2 h. I Pani już mnie poinformowała, żeby zabrać gazetki, bo niestety trzeba siedzieć i przeczekać cierpliwie ten czas, ech.

Agrafka- ojej, przykro mi, że tak źle minęła Ci noc. A bierzesz coś Kochana na ten pęcherz? Ja przed ciążą miałam często zapalenie pęcherza, i w związku tym ginka od samego początku ciąży każe mi brać 2 tabletki żurawiny dziennie i odpukać ani razu nie złapałam infekcji. Agrafka co to za film ten Lot 93?

Gosiu- spokojnie, już jesteśmy bliżej niż dalej, a grudzień będzie lada moment, nawet się nie spodziewamy jak szybko minie. Głowa do góry!

Renia- ojej, wesołe miasteczko, zazdroszczę. W moim dzieciństwie zawsze w nagrodę za dobre oceny na koniec roku szkolnego mój Dziadek zabierał mnie na cały dzień do wesołego miasteczka. Mogłam jeździć na wszystkim i tylko ile razy chciałam, cudownie powspominać. Dlatego tak pozytywnie mi się kojarzy, ech, aż łezka mi się w oku zakręciła.

reklama
Witajcie. Niestety szyjka skrócona z 2,9 do 1,8 w tydzień przy lezeniu. Dostałam już pierwszą dawkę sterydów na rozwój płuc.
Ordynator podejmie decyzję co dalej.

Annte- mocno ściskam kciuki za Waszą trójeczkę! Daj znać co Ordynator podejmie za decyzje. Może jakiś szew założą Ci na tą skracającą się szyjkę?

Jesli chodzi o glukoze, to pierwszy raz przyszłam do przychodni i dowiedziałam się, że mam ją sobie sama kupic (75g), następnego dnia z samego rana pierwszy pomiar, następny po godzinie i dwóch. Radzę mieć przy sobie kogoś , przynajmniej ja zniosłam to przeokropnie. Cały dzień przeleżałam w łożku z mdłościami i bólem głowy...

No juz jestem w domku:-) Nie bylo tak zle jak w poprzedniej ciazy. Pani w laboratorium nawet sama wkropila mi cytryne i jednym lykiem oproznilam caly kubeczek:-) dzielna jestem,co? hihihi A po wszystkim mega wielki sandwicz z kebabem mniam i do tego coca-cola hihih a jak! musialam sobie dać jakąśporządną nagrodę:-D Korzystając z okazji,ze musiałam troszkę pobyć w szpitalu (bo w tym którym mam badania i ginekologa to pracuje) poszłam odwiedzić swój dział. Zdziwiłam się bo wszyscy pow ze wygladam kwitnaco i za duzo nie przytylam:szok: A ja juz 8kg poszlam ale rzeczywiscie inaczej mi sie te kg rozkladaja niz z Antkiem...ale to jeszcze sporo czasu,zdaze nadrobic:-D Pewnie kłamali ,ale było miło hahah
A na 16ta ide do fryzjera:) ach jak się cieszę:)

Annte nadal kciuki zacisniete :tak: Czekam na wiesci. Musi być dobrze:tak:

Magda a Ty co tak cicho? Daj znać czy przeszło bo sie martwie.

Agrafka też mam dziś wypłate,więc świętujemy pizzą razem:-D

Ostatnia edycja:
Kochane proszę o kciuki bo dzisiaj o 17 mamy wizytę :-) już nie mogę się doczekać aż zobaczę mojego synka :-)

Ula - cieszę się że dałas radę z ta glukoza :-)

reklama
Annte kciuki mocno zacisniete!
Ancka rowniez za wizyte.

Dziewczyny Wy mowicie ze po glukozie musicie siedziec? Mi pobrali krew raz godzine po wypiciu glukozy. Jakby cos nje tak bylo to zrobia jakis 3godzinny test. I powiedziala idzie Pani na spacer i wroci za godzine tylko nic nie jesc a pic tylko wode... Widze ze co kraj to obyczaj

Do góry