reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Qraa- o kurde, co oni mają za cudowne parówki, że raczą Was nimi na sniadanie, obiad i jeszcze się okaże, że na kolacje, hahaha. Ale poważnie mówiąc, to ja zrobiłabym tak jak Ty. Już by mi ktoś przyniósł coś porządnego na obiad.

Oomamba
- Kochana maluszek na pewno rośnie zdrowo. Mi nawet jeszcze na połówkowym badaniu jak byłam ginek mówił, że pomiar może wynosić do 2 tyg. w jedną lub drugą stronę. Wszystkiego najlepszego, spełniania marzeń!

Madziu
- zdróóówka Wam i tylko zdrówka!

Czarna- ooojej, nie wspominaj mi o echo serca. Jak miałam badanie połówkowe ginek chyba z 10 minut w ciszy zupełnej przyglądał się sercu w mega powiększeniu i ciąglę sprawdzał i sprawdzał i nic nie mówił, a ja już zdąrzyłam się zrobić mokra z nerwów i aż mi się słabo zrobiło. W końcu do niego mówie: Panie Doktorze, proszę powiedzieć cokolwiek, bo ja już jestem kłębkiem nerwów. A on do mnie: spokojnie, wszystko w porządku, jednak musze sprawdzić wszystkie komory, zastawki, pnie i czy krew żylna i tętnicza prawidłowo wpływa i wypływa z odpowiednich części serca. Uspokoiłam się, ale głowa bolała mnie do wieczora po tym stresie. Boooziu... A imię Izabela piękne!

reklama
Dziękuję dziewczyny :-) Powiem Wam, że jeszcze nigdy czegoś takiego nie mieliśmy. Byłam pewna, że latem odsapniemy od chorób....tymczasem gorzej jak jesienią...ręce opadają. I to w wakacje..dzieci mi szkoda :sorry:

Młodego chciałam zaszczepić,ale nie mam kiedy bo ciągle coś...teraz jesień i znowu odwlekac będę szczepienie do wiosny...

I to na prawdę nie o mnie chodzi...ale dzieci biedne umeczone :-(

Oomamba-wszystkiego najlepszego! Piekny dzien na urodziny :p

Magda - mam nadzieje ze sie Wam wyklaruje z chorobami. Ja pamietam ze zawsze w wakacje chorowalam tylko. Lody, szalenstwo na polu(tak po malopolsku) i sie zgrzewalam i choroba gotowa.
Powiem Wam ze wyczuwam rytm mojego dziecka. Kilka kopniakow po pobudce z rana, pozniej cisza do 19 i zabawa na calego wtedy! I wcale nie musze lezec a ona szaleje. Juz to widze po porodzie jakie bedziemy miec wieczory. A co do miejsca to obraca sie co chwile. Dzisiaj serwowala kopniaki w pecherz, a kilka dni temu w pepek. Wiec nie ma sie jeszcze czym dziewczyny przejmowac, dopoki usg wychodzi dobrze to nie ma co sie bac:-)

Ostatnia edycja:
Witam dziewczyny,
w weekend w ogóle nie zaglądałam i muszę troszkę poczytac co u was słychać.
Oomamba sto lat i spełnienia marzeń!!!
Magda zdrówka i niech już spokój u was zagości.
Qraa sto lat!!! ja tez dziś wcinałam schabowego :-)
Ulenka cieszę się, że już po remoncie. Teraz tylko odpoczynek w ciszy i spokoju i podziwianie efektu końcowego :-)
Anula zdrówka i precz wszelkie choroby. A już posilam się syropem z cebuli, cytryny i miodu bo przed nami ciężki okres jesienny. Moja córcia już katar złapała.
Tymcia witaj serdecznie !!!
Jopal udanego remontu.
Ewelinka ja też czuję małego w dole brzucha. Trochę mnie to stresuje. Poza tym daje znać jak tylko trochę ułożenie mojego ciała mu nie odpowiada. W piątek mam wizytę i podpytam się o to niskie ułożenie malucha.
Poza tym brzuch mnie boli i strasznie napięty jakbym miała kamień. TO na pewno nie wzdęcie i nie z przejedzenia. I jeszcze krzyż daje znać o sobie, lekkie bóle menstruacyjne.... Też tak macie dziewczyny? W I ciąży nic takiego nie miałam.
Myślę, że na wyprawkę do szpitala jeszcze za wcześnie. Poza tym nie chcę o tym myśleć...;-)

dziekuje za zyczenia:)
tak piszecie o tym lidlu, u mnie w miescie nie ma ale juz wyobrazam sobie jak tam baby się rzucają na towar, z tego co piszecie to juz przed otwarciem kolejki się robią:D

ja dopiero co ogarnęłam kolejne 2 wielkie pudła z ciuszkami. I jest ok, tzn duzo. Samych bodziaków 0-3 z 15 sztuk mam na pewno. Z tego co widzę to potrzebuję tylko jeszcze jakieś ze 2 body rozpinane, i ze 3 pary półśpiochów i kilka malenkich par skarpetek, wszystko to raczej nie z z ich braku, a po prostu - wiadomo, żeby było coś nowego:cool2:

Teraz prać nie będę jeszcze, ale juz widzę ze czeka mnie ciężka przeprawa z praniem, a raczej odplamianiem. Część ciuszków zażółknięta - podejrzewam że od oliwki to wyszło po czasie - i to akurat nie wiem czy sie spierze nawet z mocnym odplamiaczem, część po prostu niedoprana po ulewaniu...

A teraz mam pytanie: czy któraś z was ma płaskie brodawki sutkowe,a mimo to normalnie udało jej się karmić? Bo ja mam płaskie, i mogłam karmić tylko przez nakładki silikonowe. Zastanawiam się nad takim "korektorem' AVENT Niplette korektor brodawek sutkowych 2szt. (4490415487) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ale nie wiem czy to zadziała faktycznie, a tanie nie jest.

Moja macica ma dno dużo wyżej ponad pepkiem ( ostatnio położna sprawdzała) i mimo to są momenty kiedy czuje córcie bardzo nisko. To normalne. Moja ułożona jest główką do dołu,więc równo mnie tam boksuje :-)

Dziewczyny piszcie śmiało na priv. Jutro wyślę pierwsza wiadomość do administratorki,więc im więcej,tym lepiej ;-)

Oomamba,
wszystkiego najlepszego i ode mnie!!

Magda z UK,
Oj współczuje, juz na prawdę mógłby sie ten sezon chorobowy zakończyć.

Czarna,
Powodzenia na jutrzejszym echo, napisz jak będziesz po.

Ulenka,
Mam nadzieje ze 3go zakończy sie etap niepewności i dowiesz sie kogo nosisz pod sercem :) od małego potrafi trzymać w napięciu!

Renia,
Jak sie czujesz? Przeszło trochę? Moze spróbuj sie położyć wygodnie i weź nospe na rozluźnienie?
Jak nie przejdzie to lepiej sprawdzić to u lekarza lub na IP.
Mnie czasem pobolewa i brzuch i w krzyżu i sama sie niepokoje zawsze jak to występuje, ale mam problem z szyjka wiec zawsze sie obawiam czy kolejny mm mi nie poszedl wtedy.

Co do ruchów to moja jest ułożona główka w dół i generalnie czuje ja niziutko jak mi tam rączkoma gra na pęcherzu...

Odnośnie wyprawki to czasami wchodzę na strony z ubrankami ale póki co wstrzymuje sie z zakupami.
Myśle by powoli od września zaczac.
W planie na wrzesień bedzie łóżeczko, komodka i ogólnie akcesoria do spania, moze pojedyncze ubranka juz sie pojawia, bedzie gdzie kłaść.

A wogole to pokłóciłam sie z partnerem i zle mi z tym, nie dość że sie mało widzimy, bo znow wyjechał z pracy, to jeszcze jak rozmawiamy marnujemy czas na kłótnie. Wrrr szkoda gadać.

magda z uk - rzeczywiście, coś się do was przyplątało niedobrego. I faktycznie, szkoda dzieciaków no i Ciebie też bo nie masz chwili wytchnienia. Mam nadzieję, że już niedługo pozbędziecie się wszystkich chorób na dłuższy czas.

oomamba - sto lat!!!!
Co do brodawek,to ja nie pomogę, bo mam "normalne".

dusienka - szkoda, że się pokłóciłaś. Ja miałam masakrę jakieś 2 m-ce temu. Było strasznie, co chwilę kłótnie o byle co. Ale przeszło...Mam nadzieję, że i u Ciebie to chwilowe.

Dziewczyny - te co mieszkają w Pl. Jak to jest z wyborem położnej? Ja w poprzedniej ciąży chodziłam na szkołę rodzenia i tam przyszła położna i się do niej zapisałam (z resztą była z mojej przychodni). A teraz to mam iść do przychodni czy jak?

reklama
Do góry