reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2014

oj warto,warto:tak: ani przez chwile nie zalowalam ze pojechalismy. Jak sie patrzylo na zadowolona buzke Antka to czlowiekowi az sie cieplo na sercu robilo,normalnie rozkosz. i pomyslec ze zastanawialam sie nad pozostaniem w domku... A remont tez sie zrobi,troche zacisniemy pasa i bedzie ok:tak: pozniej wstawie zdj:-)

reklama
Jestem w pracy i miałam rano spotkanie departamentu.
Szykują się zmiany (reorganizacja pionów) i martwię się, gdzie mnie przeniosą, bo wolałabym być w rozwoju (który zostaje u obecnego dyrektora) ale pewnie wrzucą mnie w utrzymanie aplikacji (bo nikt tam nie chce iść - do jakiegoś nowego kolesia). Boję się, że ze zdaniem ciężarnej nie będą się liczyć, bo i tak niby wypadnę na dłuższy czas.
Już czułam się pewnie, że po macierzyńskim mam do czego wracać, ale teraz zaczął mi się palić grunt pod nogami :-(

Witajcie:) na wstepie przepraszam ze tak rzadko sie odzywam :zawstydzona/y:
Nowe mamusie witajcie :)

Magda - no Kochana widze ze jakis gorszy okres u was ;( trzymajcie sie! a Ty dbaj o siebie i Maluszka!!

Ulenka - ciesze sie ze urlopik sie udal :)

Cypryda - czekam na relacje :) ucaluj Miko od e-ciotki

Evi_dzi - kurcze, oby jakos sie ulozylo ;/ eh ta praca i podejscie do ciezarnych i mlodych mam

Kurcze dziewczyny martwie sie powaznie co z Misia.....

Evi_dzi powiem Ci, że ja pod względem pracy trochę sobie skomplikowałamsytuację bo od kwietnia przyszłam na zastępstwo więc umowe mam do końca kwietnia 2015 r a potem będe się zastanawiać co ze sobą zrobić po macierzyńskim bo do obecnej pracy z powrotem raczej nie będzie szans no chyba że coś się zmieni.

PaulinaMAria mój syn też na początku nie dawał sobie obciąć włosów, ale potem widział jak ja obcinam maszynka męża,trochę mu tłumaczyliśmy i teraz to uwielbia, sam sobie stawia krzesełko przed lustrem i każe się obcinać:)

Gabi powracające mdłości to nic niepokojącego, za to bardzo denerwującego:) mam znajomą ktora jeszcze w 6m-cu się męczyła z tym.

Qraa ta ciotka dobrze się czuje? może upał tak podziałał na nią, że takie tekst palnęła. No chyba że po prostu z takich wrednych, takie osobniki też znam:D
Mój mąż też brak seksu przeżywa, od kiedy zaszłam kochalismy sie 2 razy, na szczęscie mówi o tym, ale odstawia cyrków, bo rozumie sytuację. Biedny jeszcze długo poczeka, bo ja się boję twardniejącego brzucha po seksie, a i ochoty przez to brak. A wogole ta ciąża dziwnie na mnie działa, wogole nie czuję się kobieco. Tylko tak mamuśkowato.

Kasiakulek nie wiem czy takie chwilowy jest poważny, tu dziewczyny piszą że ogolnie wysokie cisnienie to powazna sprawa, koniecznie powiedz na wizycie o tym. Sama jestem ciekawa, bo też mam takie skoki ciśnienia, tylko po wysiłku,np jak wchodzę na pierwsze pietro do domu, to natychmiast muszę usiąśc, bo serce wali i aż słabo. Nie mierzę, ale czuję że wtedy wzrasta. A przed ciążą kondycję miałam wyrobioną.
mAgda ja też się martwie o was, kurde niefajnie że tak cięzko u Ciebie do lekarza się dostać...

Gabi - wydawało mi się, że im dłużej będę pracować zamiast iść na L4 to szef to doceni a teraz to już sama nie jestem przekonana :-( Ciężarna widocznie od razu jest na przegranej pozycji. Ani podwyżki nie dostałam i szans na nią nie widzę po powrocie z macierzyńskiego.
Chyba najlepszym rozwiązaniem będzie podniesienie kwalifikacji na macierzyńskim np nauka angielskiego. A potem zmiana pracy. Jeszcze ten M. mnie nie wspiera tylko rzuca te kłody pod nogi. Dziś się pokłóciliśmy o wychowanie naszego psa. Istna paranoja. Nie czuje w nim oparcia.
Umówiłam się z przyjaciółką i może mi poprawi nastrój.

Hej witam Was porannie.
Apropo cisnienia to jest normAlne ze przy robieniu czegos cisnienie nam rosnie. Ja mialam dziwna sytuacje u kardiologa niedawno. Pielegniarka mierzyla mi cisnienie bylo 86/50 no i ta o jej jakie niskie i mowi jeszcze raz no i zalozyla mi aparat i kazala sie ruszac chodzic itp !!!! No i wtedy wynik 150/70! I wpisala mi to w karte! Kardiolog jak to zobaczyl myslalam ze zemdleje ze kazala mi tak cisnienie mierzyc!

Z mezami? Hmm jak to faceci trzrba ich ciagnac za jezor bo sami sa jacys malo wylewni

Wczoraj wybralam sie do kosciola sama aby spokojnie posiedziec bez uciszania corki :p jakies 30 min po rozpoczeciu trzeba bylo wstac to wstalam a serce zaczelo mi tak walic Ze szok no ale nic usiadlam i kolejnym razem jak trzeba bylo wstac zrobilo mi sie ciemno na przemian z jaskrawo przed oczami zlalam sie potem jakbym z 10 km przebiegla ... Wyszlam przed kosciol ochlonelam i poszlam do domu ot takie moje wyjscie :/

Magda trzymaj sie biedulko :-( ale to tak jest jak sie cos przyplacze to konca nie widac :/ zdrowka!

Ostatnia edycja:
Witam grudniowe mamusie!
Pozwoliłam sobie do Was zagladnąć i zapytać czy czasem któraś z Was nie chciałaby odkupić ode mnie duphastonu * 34 szt. I luteiny dopochwowej *18 szt, ponieważ leki zostały mi po ciąży. Mnie nie są potrzebne a może którejś z Was się przydadza. Zainteresowane mamusie proszę o kontakt na priv.
Pozdrawiam

Witam
magda_uk bardzo ci współczuję choroby dzieci bo to najgorsza sytuacja na świecie chore dziecko a u ciebie razy 3 plus ty do tego, a kiedy twoja mama przylatuje żeby ci pomóc?
czarna ja czy jestem w ciąży czy nie to jak tylko wejdę do kościoła jest mi słabo a jak już poczuje zapach kadzidła to po mnie od razu fikam.
ula fajnie że urlop sie udał też chetnie bym gdzies sie wybrała ale ja 2h nie moge nad woda wytrzymać odrazu jest mi słabo na tym słońcu

czy wy normalnie funkcjonujecie w te upały czy ze mną jest coś nie tak czuje sie 90letnia staruszka

reklama
Gaska1985-tutaj to raczej wszystkie dziewczyny sa już raczej na etapie odstawiania lub już odstawiły progesteron więc popytaj raczej u mamus w I trym lub staraczek :-)

Kar1986- powiem Ci że ja mimo że normalnie uwielbiam lato to w tym roku modlę się już o jego koniec :-)

Do góry