Hej Dziewuchy!
Ja już w pracy. Wczoraj znów jakaś zmęczona byłam, chyba od pogody.
Olushia – mnie też ostatnio „olśniło”, że już wszystko mam za ciasne. I tak jak pojechałam w zeszłym tyg. Po bluzki, tak teraz mam 1 parę spodni, które mnie nie cisną.
Oomamba – ja nie mam takich twardnień brzucha po sexie. Choć od początku ciąży moje libido jest bliskie zeru L Najbardziej ubolewa mój mąż…
Malgonia – witaj, gratulacje i życzę spokojnej ciążyJ
Zanag – to odpoczywaj ile się da. I obyś miała jak najmniej tych okropnych bóli głowy.
Slonkoonline – przy chorobie lokomocyjnej nie wskazane jest czytanie, oglądanie bajek/tv. Także u nas to odpada, a mogłoby być zbawieniem. Także jesteśmy zdecydowani na podróż nocą. Cóż, może my w dzień nie będziemy wyspani, ale komfort jazdy na pewno będzie lepszy niż za dnia.
Sliwka węgierka – witaj i gratuluję J
Evi dzi – fajnie że waga skoczyła, ale kurcze niedobrze z tym kręgosłupem. Uważaj, bo to może być niebezpieczne. Mam nadzieję, że okaże się, że to nic poważnego. Mój m. ma też takie bóle i faktycznie wyszło mu, że ma coś z dyskiem. Był u lekarza rodzinnego, zrobił jakieś prześwietlenie, a teraz musi zrobić rezonans. Prawie 2 lata temu też to miał (teraz mu jakby wróciło, ale bolało właśnie kilka dni) i najpierw lekarz stwierdził rwę…
Magda z uk- bardzo współczuję bóli głowy i tego, że ci dzieci chorują. Mam nadzieję, że wszyscy szybko wyzdrowiejecie. Dużo zdrówka dla Was!! Ja niestety nie pomogę w sprawie bóli głowy, nie mam żadnych niezawodnych sposobów… Kurcze, trzymam kciuki, żebyś dała radę.
Co do brudzenia się dzieci. Taka już jestem… jakoś mi chyba „szkoda” żeby upaćkał fajną koszulkę czy spodnie (wiem, głupie). Ja w ogóle musze mieć wszystko czyste, wyprasowane… ehhh. Ale staram się odpuszczać, bo wiem, że takie chodzenie za dzieckiem i wołanie „nie ruszaj, bo się ubrudzisz” jest złe. Dziecko musi mieć trochę swobody. I zauważyłam, że kiedyś jak tak bardzo zwracałam Kubie na wszystko uwagę odnośnie brudzenia, moczenia napojami, to jemu też zaczęło to „przeszkadzać”. Więc wiem, że muszę przestać zwracać na to uwagę.
Malgonia – co do wyprawki, to ja nie kompletuję, bo mam po starszym synku prawie wszystko. Ale w pierwszej ciąży wszystko zaczęłam kupować w III trym., choć wcześniej się rozglądałam i zbierałam opinie (np. co do wóżka). Myślę, że masz jeszcze czas, aczkolwiek można się rozejrzeć. Myślę że to dobry czas na „latanie” po sklepach, póki brzuch nie jest duży. A kupić można później J
Jestem „za” wątkiem „wyprawkowym”. Dobry pomysł. Każda wrzuci” „trzy grosze”, a doświadczone mamy doradzą tym mniej J (oo, już jest założony - super).
Ulenka – super, że weekend udany. Teraz trochę poodpoczywaj J I już życzę udanego urlopuJ
Miłego dnia wszystkim!