reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

reklama
Witam nowa mamusie! Rozgosc sie ;)

Annte - doczytalam o dwoch synkach ;) gratulacje ;)

Co do kremow na rozstepy to ja uzywam balsamu i oliwki babydream z rossmana :)

Ktoras z was pisala o twardenieniu brzucha bo seksie - ja rowniez czuje chwilowe twardnienie macicy tuz po, ale po chwili mija i nic sie nie dzieje, gin tez nie wiedzi w tym nic niepokojacego ;)

Musze wam sie pochwalic ;) wczoraj kuzynka dala mi od swojej kolezanki caly bagaznik workow z rzeczami dla Maciusia ;) normalnie ciesze sie jak dziecko :))) jest duzo ciuszkow, zabawek a nawet laktator :-D zaczynam na powaznie etap wicia gniazda ;)

Witaj kasiakulek :)
Anncka - ale wypas! Zazdroszczę i cieszę się razem z Tobą!

Ja już się nie mogę doczekać, kiedy ruszę z mamą na zakupy :) Pewnie kupimy parę uniwersalnych drobiazgów, na dobry początek. Płeć poznamy dopiero po urlopie, i ubranka będę wybierać z mężem i/lub koleżankami. Mamie zostawię instrukcję jakie rzeczy ma wybierać, bo na pewno będzie chciała coś dla pierwszej wnusi / pierwszego wnuczka kupić ;) Już wspominała, że zawsze jak jest w jakimś większym sklepie to Jej oko leci w działy dziecięce :D

Z innych tematów, u mnie już po obiedzie. Głowa dalej ciężka, więc coby nie stać przy garach, wyciągnęłam z zamrażarki pierogi.
Wieczorem postaram się pozbierać wiśnie, to jutro rano ruszę w kompoty na zimę. Słoiki czekają na to już od weekendu...

witajcie Kochane :-)

Ja na rozstepy stosuje balsam Ziaji Mama Mia ;-)

Anula u mnie na obiad gulasz z ziemniaczkami i ogorkiem konserwowym ( ostatnio je uwielbiam ) :-D

Anncka suuuper ;-) ja nie mam po kim w sumie dostac takich cudow.

Madziauk jak sue czujesz kobietko?

Chwalic sie musze :-D wczoraj i dziś moje Szczęście dalo o sobie subtelnie znac ;-) chce jeszcze! ;-)
Maz po powrocie z pracy mowi: Synus ale Ty urosles od wczoraj hihi :-)

No dzis zjemy obiad i idziemy na zakupy ;-) ja bym chciala cos na plaze bo stroj maly :zawstydzona/y: no i Mężowi nowe obuwie by sie zdalo kupic ;-) nie omieszkam zajść do sklepów z dziecięcymi ubrankami :-D

Anula co do preparatów na rozstępy to ja polecam babydream mama balsam i oliwke (w rossmanie) - tanie i fajne, ja całą zeszłą ciążę na tym przeleciałam i rozstępów po ciąży nie mam. Fajna też jest emulsja z Ziaji. Myślę że nie ma co przepłacać, bo to w dużej częsci kwestia genów, kremy za 100zł to dla mnie przesada:)
Ja póki co mam dużo zwykłych balsamów, i je powoli zużywam, chyba że jest upalnie to nakładam tylko trochę tej oliwki z babydreama na mokro, bo ona taka lekka jest.

Któraś z was pisała o przygotowywaniu pokoika dla dziecka, ja o takim pokoju będę myślala jak dzidzi bedzie miało rok, wtedy to planujemy go z naszego pokoju wyprowadzić do Arka i wtedy jakoś fajnie umeblować itd, do czasu jak się sami nie upomną to będą miały jeden pokój, w przeciwnym razie my bysmy musieli mieć sypialnię i salon w jednym, a nie lubię tak, no ale coz uroki mieszkań w bloku.

malgonia - rzeczywiście, pokoik najlepiej urządzić wcześniej. Ja polecam jakieś stonowane kolory, pastelowe. NA początek przyda się łóżeczko z przewijakiem, jakaś komoda na ciuszki, ew. szafka. Lampka nocna i jakieś wygodne siedzenie (fotel, krzesło) do karmienia dziecka w nocy.
Są fajne zestawy mebli dla dzieci, na pewno coś znajdziecie.
Nasze drugie dziecko na razie będzie z nami w sypialni, ale pierwszemu robiliśmy pokoik od razu i tam też od razu spał (w dzień i w nocy).

anula - ja w poprzedniej ciąży używałam z pharmaceris na rozstępy, których nie miałam, ale nie wiem czy to zasługa kremu. bo podobno jak mają być to najlepsze kremy nie pomogą. Choć ja i tak teraz też będę używać, jeszcze nie wiem jaki.

kar, gabi -powodzenia na wizytach!

witaj kasiakulek :) gratulacje!

anncka - ale fajnie, że dostałaś tyle rzeczy:)

ewelinka - gratulacje "poważnych" kopniaków :p

Potwierdzam to co pisze ESTRANEA o rozstepach. Ja cudowałam najróżniejsze rzeczy, łącznie z produktami na kofeinie. Nie pomogło. Brzuch popękał caluśki. Jednak ja wiem, że to wina wczesniejszych kuracji odchudzających. Skóra poprostu juz swoje przeszła, a przy takim rozciaganiu w ciąży był już jej kres. Nawet na ramionach i (.)(.) mam tygrysie paski. Mogę jednak potwierdzić, że natłuszczanie przede wszystkim jeśli chcemy chociaż trochę pomagać skórze. No i krem Pharmaceris faktycznie ładnie mi te rozstępy wybielił. Polecam!

Ja używałam i używam mamma mia z ziajki. Rozstępy po tamtej ciąży wyszły mi może ze 3 dopiero po porodzie. Też nie wiem czy to zasługa kremu czy genów.

Kasiakulek gratuluję synka. Jeśli można spytać to dlaczego miałaś biopsję?

reklama
kasia to gratuluje bedziesz miec parke :))

Ja też to co czuje w brzusiu to mam nadzieję, że to ruchy dzidzi :p
Kurde my mieszkamy z teściami i musimy zorganizować u siebie w pokoju kącik dla maluszka i nie mam narazie pomysłu jak to zrobić bo rozstaw pokoju ni z gruchy ni z pietruchy.

Do góry