reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2014

Anula połówkowe zrobi mi ten gin co ostatnio u niego byłam ;-) koleżance mojej robił i była zadowolona. To będzie 21+0 więc gdyby coś trzeba było porównać czy coś to będę miała szanse iść jeszcze gdzieś ale wierze że nie będzie takiej potrzeby.
Ja już się nie mogę doczekać tych zakupów wszystkich ślicznych małych ciuszków ahhhh :-D

reklama
ewelinka ja tez :) ostatnio już miałam coś porwać w sklepie ale jeszcze nie znam płci to szybko wróciłam na ziemie i stwierdzilam jeszcze troche na zakupy jest czas ;]

Witam WAS
Ja dziś byłam na wizycie i już przed wejściem do gabinetu wiedziałam że miło nie bedzie położna mi powiedziała że za dużo utyłam 3kg w 4 tygodnie i jak tak dalej pójdzie to dobije do 100km miło.
Badanie ok dziecko zdrowo rośnie słyszałam serduszko bo co wizyte mi robi usg i moje co miesieczne pytanie co ma miedzy nogami i jak co miesiąc odp nie usłyszałam bo jak nie za małe to teraz nogi zacisneło jakoś mi przykro sie zrobiło bo ja już bym chciała wiedzieć.Dziś chyba hormony mi daja sie we znaki bo tylko bym płakała. ojjjjj:-(

estranea- super, że wszystko w porządku na wizycie
oomamba- ja szanuję tak samo każdą decyzję, oczywiście poród sn jest wspaniały, oraz cc nie jest zła, ja również wolę poród w szpitalu, gdyż maja tu najlepszy sor dla noworodków w razie "w" gdyby nie daj Boże coś, to reakcja byłaby natychmiastowa. Mi na szczęście kur**ca przeszła, jak na razie mam cierpliwość dosyć sporą, ciekawe jak długo , a tesciowa wygrała konkurs z tekstem :-D
magda z uk- szalona kobieto, jesteś dowodem, że się da..i to bez dopalaczy :-D
ewelinka shn- a co ona wnusię chciała? hehe teściowa, teściowa tralala zawsze wie jak skutecznie zepsuć humor synowej
Anula- hurra gratulacje, celujący woow.. a zajęcia się znajdą, zobaczysz ;-)
lionessa- ja pierdziele, ale kolejna do konkursu ;-)
olushia- ja też mam takie akcje, już mam ochotę coś kupić, ale myślę, dla chłopca mam zakaz, bo szafa pęka w szwach
Moja teściowa ogólnie mało się wtrąca i rzadko cos palnie, ale jak już coś powie, to pioruny lecą z oczu.
Rok temu miałam akcję z Damianem pod sklepem, zadymę mi zrobił, histerię, potem rozkazał, ze mam mu loda kupić, a tu babunia kochana nagle podchodzi i mówi "nie płacz Damianku, babcia kupi ci loda" jak jej zakazałam, bo jest niegrzeczny, to wcisnęła mu na siłe 2zł do kieszeni :wściekła/y: to był koniec mojej cierpliwości . Wieczorem poszłam do niej na pogadankę, wytłumaczyłam jej dlaczego ma tego nie robić raz a porządnie.

Co do płci, we mnie leży ostatnia nadzieja.. szwagierka zamknęła produkcje na dwóch synach, każdy wyczekuje wieści, u męża w rodzinie same chłopaki, każdy kuzyn, czy kuzynka ma albo 1 , albo 2, u mnie na 6 maluchów są 2 dziewczynki. :-)

Ewelinka co za tekst twojej tesciowej.... Trzeba było powiedzieć : tak ,tak samo jak z tym że mam taką teściową":D Ojj strasznie cięta jestem na teściowe.
Moja jak się dowiedziała że jestem w ciąży, to zadzwoniła i powiedziała, żebym się nie martwiła, stało się, jakoś to będzie.... No kurde jakby to była najgorsza rzecz pod słońcem,a my bardzo chcielismy i planowalismy.
NAstepnym razem powiedziała, że ją to tylko boli co będzie z moją pracą.

Żeby później nie zapomnieć, to napiszę teraz. A później resztę odpisze. Ja podobne słowa od własnej matki usłyszałam!
Wtedy byłam pod koniec pierwszego semestru studiów uzupełniających, sama za nie płaciłam, byłam już ponad rok mężatką, pracowałam, a mamusia zrozpaczona zapytała "Co że szkołą?!"
Kur.... :-/ No tylko wziąć i w papę przywalić!

Witajcie,
Ja po wizycie trochę podłamana - opisałam wszystko w wątku wizytowym. Ale ogólnie mi wyszedł białkomocz:/ I nie wolno nic w domu robić - żadnego sprzątania, gotowania, jedynie spacerki z pieskiem ale krótkie. Ale do pracy można:p Kolejne badania w piątek, więc podejście mam żeby poczekać bo nie ma co się zawczasu stresować. Może walnęli się w lab.
Anncka - moja lekarka łączy bóle w boku brzucha z nerka i podejrzewa, że zapalenie mogło się tam dostać, więc jeśli miałaś tak jak ja długo problem z zapaleniem pęcherze, to skontroluj sobie mocz. A z drugiej strony może to być tylko kolka nerkowa.
Lekarka zrobiła usg, ale bardzo szybkie, ginekologiczne, tylko po to aby skontrolować szyjkę.

Ewelinka - u nas standardem na hasło jesteśmy w ciąży było pytanie czy się cieszymy z tego. Hmm nie wiem czemu każda osoba się tak nas pytała - a 3 lata po ślubie jesteśmy...

Anula - gratulacje obrony - pamiętam swoją i wiem jak ciężko było dotrwać:)

Co do porodów prywatnych, to potwierdzam, bo wiem od znajomej położnej pracującej w takiej klinice, to że super jest jeśli poród jest w porządku. A jeśli są jakieś problemy z dzieckiem, to przewożą do wyspecjalizowanego państwowego i to nie zawsze z mamą:/

Leżę właśnie, a mąż obiad robi... Nie jest zadowolony z sytuacji, bo właśnie mega nabałaganił i myślał że mu na sucho to ujdzie:p

Anula gratulacje:)

qraa a wiesz że wiekszośc naszych znajomych też podobne pytania nam zadawała, no może nie dosłownie, ale przekaz był taki, czy planowaliśmy, czy to dobrze czy źle.... Dziwne:) Zaraz skoczę na wizytowy doczytać jak po wizycie, ale mam nadzieję, że bedzie ok:) A białkomocz to bardzo poważny jest?

Hej dziewczyny:)

Sorry ale nie nadrobie Was wlaczylam forum a tu chyba 350 postow od mojej osttaniej wizyty... Produkujecie zdrowo.

U nas wsio ok, pogoda hmm upal jak cholera 35° odczuwalna chyba jest siedze w domu caly dzien w klimie bo nie idzie.. Czekam na cien na ogrodku bo dziecko do basenu chce isc.

A no i czuje ruchy mojej ksiezniczki :) takie pukanie fajne heh

reklama
Białkomocz jest jednym z objawów zatrucia ciążowego. Ale u mnie to za wcześnie. Dopiero po połowie ciąży. Podobno na tym etapie jest to powiązane z jakimś problemem z nerkami. Dokładnie lekarka mi nie powiedziała bez dalszych badań.

Do góry