reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

magda,agrafka właśnie nie wiem co to za dziadostwo zgage mialam raz w zyciu,ale wydaje mi sie ze teraz to nie byla zgaga to byl taki bol ze nawet ruszyc sie nie moglam tak bardziej gdzie watroba,nawet troche bardziej z boku brzucha ale minelo ok 3 godz i mi przeszło.
Dziewczyny a czemu Wy chodzicie to 2 ginow? Wasi wam nie odpowiadaja czy co?

reklama
zanag- szkoda, ze usg nie zrobił, pod zebrem , to chyba za wysoko jak na dziecko..może się mylę, macica chyba jest teraz an wys pępka

edit ;)
Trochę namieszałam z tą wysokością. Burczy nieco nad lewym jajnikiem, bardziej z boku niż w środku brzuchola. Lewy jajnik też odczuwalny, ale to może być efekt po badaniu. Grr... ale to wszystko jest skomplikowane :)
Oczywiście nie zapytałam, gdzie jest umiejscowione dziecko. Następnym razem pójdę z listą pytań. Zawsze o czymś zapominam :p

edit 2. Ja byłam dziś u innego, bo mój dostępny dopiero za 2 tyg (urlop), a miałam stan zapalny i chciałam skonsultować. Ale dzięki temu nabrałam pewności że ten pierwszy bardziej mi odpowiada : D

Ostatnia edycja:
Witam!

Zasiadłam właśnie sobie do kompa z domowym Latte Macchiato i mam zamiar Was troszkę nadrobić i "pogadać" z Wami :-)
Córeczka moja kochana poszła na "Lato w mieście", ja już włączyłam jedno pranie, ogarnęłam chałupkę.
Jedyne co mnie martwi, to ten brzuszek.... :-:)-( Nie ma już temp., trochę pokasłuje i ma katarzysko, ale brzuszek pobolewa co jakiś czas. Lekarz powiedział, że może u niej tak objawiać się infekcja wirusowa, ponieważ była szczepiona na Rota, to tylko pobolewa i do tygodnia kazał nie panikować jeśli brzuch jest miękki. Z badania moczu nie wyszła infekcja bakteryjna układu moczowego. Powiedział o podawaniu połówki no-spy normalnej na wypadek uporczywego bólu. Dziś rano przed (przepraszam) kupą nawet łakoci nie chciała, co u niej jest niepokojące już! Staram się nie głupieć, ale ja jestem z rodzaju panikar, jeśli chodzi o dziecko. A do tego jeszcze, chociaż nie jestem z wierzących w zabobony, sniło mi się, że jej zaczęły wypadać zęby. Dwa na raz. A wiecie... te śniące się zęby, to zawsze u mnie w rodzinie była tragedia, bo oznaczają chorobę. :confused2: Powinnam teraz wziąć młotek i porządnie walnąć się w pusty sagan!
Czy któraś z Was, mam kilkulatków już z czymś takim się spotkała?!
Przepraszam, że tak tylko o tym teraz, ale mam nadzieję, że mnie rozumiecie.

Idę poczytać, bo widzę, że co chwilę nowy post wyskakuje. :-D

Witam:) Dopiero dziś dołączyłam do forum ( i w ogóle znalazłam bb). Przeczytałam już całe forum "grudniowe". Nareszcie się lepiej poczułam,jak Was znalazłam. Jestem na grudzień 23 około. W piątek rano mam usg i martwię się strasznie czy nic się źle nie dzieje,bo od kilku dni jest fatalnie-mdłości wróciły ogromne i biegunki. Przeprasz am ,że tak się "wcięłam" do rozmowy i bardzo Was Kochane Witam:)

słonko- ja Ci powiem, może to pomoże, że ja tak właśnie przechodzę jelitówkę, ani wymiotów, ani biegunki, tylko silne skurcze jelit i stan podgorączkowy
turkuć - witaj, termin masz tez tak jak ja okołoświąteczny, tylko, ze ja na 25, rozgość się i powiedz coś o sobie :-)

Dziękuję:) U mnie troszkę chyba trudna sytuacja- zaskoczenie ogromne w 7 tygodniu już byłam. Od razu usg- serce biło. Ja nie wierzyłam,że to możliwe, bo byłam "bezpłodna" wg. kilku lekarzy i już wymazałam z głowy myśli o dzieciach,unikałam obcych dzieci i jednak jest. Na drugim usg maluch zaciskał i otwierał piąstki i kopał i serduszko głośne i szybkie słyszałam,mam zdjęcia. A gdy jestem w domu sama przychodzą mi do głowy myśli,że nie ma bobaska,tylko urojenie,albo ktoś mnie oszukuje.. Jak źle się czuję,to myślę,że coś się złego stało, jak za dobrze ,to że już maluszka nie będzie.. Po prostu wariuję z niepokoju..

Witam się i ja:-) dzisiaj piękna pogoda zawitala, az chce się zyc:-D
Dziewczyny czy Wam też zdarza się, że macie czasem katar z krwią? Troche mnie to niepokoi, bede musiala zapytać gina...
turkuc Witaj i rozgość się. Dodaj suwaczek z tygodniem ciązy.:tak: Skąd jestes?

reklama
Kliknij w moj i dalej przeniesie Cie na strone :) aa pozniej skopiuj link i wejdz w panel uzytkownika po boku bedzie zakladka bodajże "sygnatura,,

Do góry