reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Mitemil ja tam sobie zdaję sprawę z tego, co znaczy jazda bez pasów. Ale to może z racji wypadku w poprzedniej ciąży. Wiem,że gdyby nie pas wtedy....nie chcę nawet myśleć....

Czarna ja jak byłam w III ciąży, to wiadomo, że marzyłam o synku. Mimo to ludzkie gadanie mnie do szału doprowadzalo :p Bo kto powiedział,że trzeba mieć dzieci odrębnej płci? ;-) Pewnie, że fajnie jak jest parka, ale ja tam cenię sobie ponad wszystko to, że moje córki mają siebie. Teraz marzę o kolejnym chłopcu,ale to dlatego,że przydałby się Marcelkowi braciszek. Dziewczynki go uwielbiają,ale jednak mają już swój mały babski świat,do którego nie chcą go wpuszczać. Dlatego tak chcę drugiego synka. Żeby nie musiał tylko z tata dzielić swoich męskich spraw :-) Jeśli wyjdzie inaczej, tez będę się cieszyć. Tym bardziej,że ja nie twierdzę,że ta ciąża będzie ostatnia ;-)

reklama
Dzień dobry bardzo (od rana trzeba się pozytywnie nastawiać)
Ale dziwne sny mnie dziś męczyły... Najpierw snił mi się remont łazienki w pracy za ktory zostałam odpowiedzialna (by nie pracować przed monitorem), potem zapisaliśmy się z M. do szkoły tańca w powietrzu (dosłownie, bez lin i siatek jak w cyrku) a na koniec nasz kocur przemówił, że będzie dobrym starszym bratem! Uśmiałam się z tego ostatniego, zwł że budząc się znalazłam rudego mruczącego mi do ucha :)
Czas na śniadanie a potem do pracy.

Życzę Wszystkim miłego dnia :)

Witam sie i ja. Nie rozumie nagonki z powodu różności płci. Dla mnie to jakaś dziwna moda. Ja liczyłam, że urodzi sie druga dziewczynka. Boje sie, że przy 5-letniej różnicy wieku chłopak z dziewczynką bedą mieli cieżko sie zaprzyjaźnić.

Dzisiaj z mężem obchodzimy rocznice ślubu. Zaskoczyłam męża prezentem :-)

Życzę miłego dnia wszystkim ciężarówką

Witajcie,
przez najbliższe 2 tygodnie będę mało aktywna na bb, gdyż jestem na wakacjach w Ustce :-)

Ale mam do Was pytania:
* Wyskoczyło mi uczulenie na twarzy - takie małe czerwone kropeczki wielkości ziarnka pod oczami i na lewym policzku. Nie opalałam się, ale podejrzewam pikantne kabanosy. Wzięłam wapno i mam nadzieję, że to zniknie, bo nie wiem czy to na pewno uczulenie a nie jakieś przebarwienia...

* Odkąd jestem nad morzem od dwóch dni mam problemy z jelitami (brzuch mi tak wywaliło, że wyglądam jakbym była w 7 miesiącu ciąży) i mam cały twardy brzuch. Wcinam na potęgę czereśnie, bo któraś z Was napisała, że podobno pomagają na takie problemy.

Ostatnia edycja:
Tak już chyba jest, że niektórzy bardziej "wolą" jedną płeć od drugiej. Z różnych powodów, bo dziewczynki są słodkie a chłopca łatwiej wychować (zasłyszane od innych rodziców).
Np. przyszli dziadkowie naszego dziecka od początku mówią o zawartości mojego brzucha "nasza wnusia". Najpierw mnie to dziwiło, potem złościło a teraz się z tego śmieję. Inna sprawa, że jak urodzi się chłopiec to mam obawy że trudniej będzie mi nakłonić męża na 2 dziecko. On chciałby tylko 1 a mnie ciężko to sobie wyobrazić (sama mam dużo starszego brata a mimo to jesteśmy ze sobą bardzo zżyci choć mieszkamy w 2 różnych kawałkach Polski). Więc gdzieś tam podświadomie mam swój typ ;) choć nie powinnam się czuć rozczarowana ktokolwiek się urodzi.
Grunt by zdrowe :)

Fuck! Dwa razy wysiadła mi aplikacja w telefonie zjadając posty. Teraz juz nie napisze po raz trzeci, bo idę z córką na kontrol. Temp juz w niedziele minęła, ale brzuch ciągle boli ją. :-(
Jak wrócę napisze z kompa.

Hej dziewczyny:-)

My jak zwykle w drodze do szkoły. I oczywiście autobus musi się spóźniac :-/

Czarna jakoś po 3 dziecku juz nie czuje obaw przed kolejnym. Dziewczyny rosną, są coraz bardziej pomocne. Kiedyś chciałam 2, a teraz nie wyobrażam sobie mieć tylko dziewczynek. Nie o płeć mi chodzi. Po prostu jakoś by smutno było tak we 4 ;-)

Mitemil najlepsze życzenia z okazji rocznicy. Kolejnych lat pełnych miłości i tego cudownego poczucia nieskończoności :-)

Evi udanych wakacji życzę! Z tymi czereśniami uważaj, bo bywa, że działają bardzo wzdymajaco. Może na problemy z jelitami lepsza mięta? Z uczuleniem nie pomogę, ale zawsze można posmarować bepanthenem. Jest bezpieczny nawet dla noworodków ;-)

A co do płci to oczywiste jest iż każdy pragnie dziecka zdrowego. Z drugiej strony, czy to coś złego, że chcemy mieć synka, czy córkę? Uważam, że każdy ma prawo mieć marzenia i wcale nie oznacza to, że inna płeć nam nie pasuje. Ja po 2 corach bardzo pragnęłam syna. Nie dla męża. Dla siebie. Jakoś czułam taką potrzebę,aby móc doświadczyć również wychowania odrębnej płci :-)

reklama
Do góry