reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Eli oby lekarz coś Ci doradził, bo takie zatoki mogą wykończyć człowieka :-/

Katjana ponoć kofeina, cukier i wit C z cytryny ma takie zbawienne na ból głowy działanie ;-)

reklama
Cześć dziewuszki z tą kawą z cytryną to coś musi być bo mój tato zawsze to uważał za najlepszy sposób na kaca, mocna kawa z dużą ilością cytryny. Czyli kofeina i łatwo przyswajalna wit.C, ale na pewno pił bez cukru. A przy kacu ból głowy murowany:tak:

A ja właśnie kończę pierwszy trymestr:tak:, jako ostatnia.

Cześć dziewczyny
Nie było mnie trochę o pól dnia musiałam spędzić na czytaniu postów tyle naprodukowałyście;)
Potwierdzam działanie kawy z cytryną- mi pomagało , choć nie przy migrenie a przy niskim ciśnieniu- takim jak dziś.
Co do płci - nie nastawiałam się na żadną- to nasze pierwsze dziecko, wyczekane. Ale gdy lekarz na prenatalnych powiedział że może chłopak to się ucieszyłam- jakoś tak podświadomie boję się że się nie dogadam z dziewczynką- zawsze mi było bardziej po drodze z chłopakami.
U nas weekend szybki- w sobotę na badania- robiłam AFP na cewę nerwową, a Smyku upolowałam śpiworek do wózka za całe 20PLN! potem grill u znajomych , i juz niedziela. W niedzielę mój A. wracał do domu ze swoją mamą a mnie zostawili u mojej. Na wakacje :happy: Zeby tylko pogoda dopisała.
Mitemil gratulacje z okazji rocznicy - my za dwa tygodnie - 09.07. - ale będę wtedy sama- A. ma przyjechać po mnie dopiero w weekend.
Co do tych czereśni to zły pomysł- jak ostatnio zjadłam to myśłałam że pęknę, oprócz standardowego wzdęcia wieczornego czereśnie tak dołożyły że nawet majtki mnie cisnęły! :-)
Co do ciśnięcia to muszę się koniecznie obkupić w jakieś spodnie czy spódnice bo o zgrozo nie zapinam się już w większość ciuchów.
Pozdrawiam z pochmurnego Podlasia, i dobrego popołudnia!
Katjana trzymam kciuki!

hejo :)

wrocilam;-)

jutro mam zakonczenie przedszkola, Milena idzie pierwszy dzien do zlobka, wiec jeszcze jutro stresujacy dzien i wakacje:-D

czarna rozumiem, ze czujesz sie rozczarowana nieco, ze bedie druga dziewczynka. ja tez bede rozczarowana, jak sie okaze, ze bedzie druga corka, maz liczy na syna, i mowil ze bedzie robil do skutku:-D:-D

estranea a skad jestes, ze niedaleko Ustki? ja tez blisko mieszkam

Mitemil najlepszosci z okazji rocznicy

Evi, odpocywaj, a te kroski i wzdecia to moze byc zmiana wody:tak:

Jopal nie jestes ostatnia, jeszzcze ja;-)

ide powiesic pranie, papa

Miałam dziś wizytę, taką bez usg, w badaniu wszystko ok, poza wzdętymi jelitami... stąd całe moje bóle brzucha. Dr powiedziała, że nie można tak zostawić tych wzdęć bo z czasem będą jeszcze większe. Mam przejść na dietę, jeść tylko rzeczy lekkostrawne, chyba zwariuję przecież ja tak kocham jeść sosiki, mięska rybki i to wcale nie gotowane! a wspomagająco kazała łykać sylimarol i pić laktuloze. Ktoś z was stosował te specyfiki w ciąży? Sama już nie wiem czy próbować najpierw z samą dietą a jak nie pomoże to dopiero leki czy od razu się zastosować do tego co mówiła dr. No i jeszcze maszerować co najmniej przez godzinę dziennie. Na usg połówkowe idę dopiero za miesiąc - 29.07.
Dr sceptycznie podchodzi do mojego bulgotania w brzuchu, twierdzi że to pewnie jelita, a ruchy zacznę czuć ok 20 tygodnia :)

Makrofag, super ze po wizycie ok. A co do jelit i zaparć to trzeba uważać bo mogą być przyczyną hemoroidow. A to już mnie przyjemna sprawa. Ja jakoś na razie sobie radzę. Spróbuj domowych sposobów na zaparcia. Podobno pomaga ciepła woda z miodem pozostawiona na noc i wypita rano.
Wyniki odebrane. Bardzo dobre.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny. Ja dzisiaj się czuje o wiele lepiej, nic juz mnie nie boli, nie przyciska także ok. :tak:
Tylko ta pogoda taka ponura... nic sie nie chce:baffled:
Dzisiaj pospałam do 9 :-D mialam sen, że urodziła mi sie corcia i juz się nią zajmowałam w domu ;-)
A wlasnie odnośnie płci, to każdej z nas zapewne zależy na zdrowiu naszych maluchów. By urodzily sie silne i zdrowe. No ale ja też chciałabym miec dziewuszke, a mimo to dowiedzialam sie ze bedzie chlopiec. Przez chwile czulam rozczarowanie i zrobilo mi sie smutno. Ale pomyslalam najwazniejsze by zdrowe sie urodzilo. No zobaczymy, moze to sie zmieni, bo diagnoza byla w 12 tygodniu, a to wczesnie wiec wszystko sie okaze na USG polowkowym za 2 tygodnie.:tak:

No wlasnie podobne odczucie mialam ale teraz sobie uswiadomilam ze jestem nie powazna oby zdrowe teraz tyle sie dzieje zlego na swiecie... poza tym ja mam siostre i jestem szczesliwa jestesmy przyjaciolkami mimo ze nie zawsze bylo latwo. A slyszalam ze jak stwierdza chlopaka to male szanse na pomylke czesciej z dziewczynek sie chlopcy robia ;p

Cześć dziewuszki z tą kawą z cytryną to coś musi być bo mój tato zawsze to uważał za najlepszy sposób na kaca, mocna kawa z dużą ilością cytryny. Czyli kofeina i łatwo przyswajalna wit.C, ale na pewno pił bez cukru. A przy kacu ból głowy murowany:tak:

A ja właśnie kończę pierwszy trymestr:tak:, jako ostatnia.

Gratuluje skonczonego 1 trym :)

Miałam dziś wizytę, taką bez usg, w badaniu wszystko ok, poza wzdętymi jelitami... stąd całe moje bóle brzucha. Dr powiedziała, że nie można tak zostawić tych wzdęć bo z czasem będą jeszcze większe. Mam przejść na dietę, jeść tylko rzeczy lekkostrawne, chyba zwariuję przecież ja tak kocham jeść sosiki, mięska rybki i to wcale nie gotowane! a wspomagająco kazała łykać sylimarol i pić laktuloze. Ktoś z was stosował te specyfiki w ciąży? Sama już nie wiem czy próbować najpierw z samą dietą a jak nie pomoże to dopiero leki czy od razu się zastosować do tego co mówiła dr. No i jeszcze maszerować co najmniej przez godzinę dziennie. Na usg połówkowe idę dopiero za miesiąc - 29.07.
Dr sceptycznie podchodzi do mojego bulgotania w brzuchu, twierdzi że to pewnie jelita, a ruchy zacznę czuć ok 20 tygodnia :)

Ja mialam straszne wzdecia ale na poczatku mi pomagal espumissan 2 tableteczki jak mnie wzdymalo i jest bezpieczny w ciazy

A ja dzis dostalam sms od mojej poloznej ze wyniki genetyczne wszystkie negatywne czyli jest OK!!!! Jestem przeszczesliwa!
Mamy juz imie dla corci bedzie Laura :)

Lece po corke na klasy bo po 12 konczy i do parku na szalenstwa w wodzie bo upal niesamowity

Milego wieczorka Wam zycze

Hej , ja po wizycie, jak obiecalam odzywam sie, wszystko oki, kazala mi pic wiecej. Nadal mam chrzesnice w domu, do tego niezlego zarloka :-) w czwartek usiade juz na spokojnie , nadrobie i bede na biezaco. Buziaki dla Was :)

Agrafka- gratuluje dobrych wieści!

Makrofag- ja od 6 tyg. miałam straszne wzdęcia plus zaparcia. Gin mi zaleciła właśnie syrop lactulosum. Bardzo go sobie chwalę. Uratował mnie, bo dosłownie czułam, że lada moment by mi wybuchł brzuch. Teraz też sporadycznie go wezmę, gdy czuje, że jestem wzdęta, bądź mam problem z wypróżnieniem. U mnie jedna łyżka już działała.

Czarna- strasznie się ciesze, ze córcia zdrowa!

Katjana- ja miałam podobnie, miałam przeczucie, że będzie dziewczynka i tak już się wszyscy nastawiliśmy. Na USG wyszlo, ze będzie chłopiec, a ja w pierwszym momencie czułam się rozczarowana. Jeszcze tego samego dnia, podobnie jak Czarna pomyslalam, że chyba zgłupiałam i szybko zmieniłam nastawienie. Teraz nie mogę się doczekać synka Szymka i dla mnie najwspanialszy!

Jopal- Kochana, witamy w drugim trymestrze!

Jagódka- Ty też już w drugim trymestrze, juuupi!

Lionessa- ja już tylko śmigam w spodniach z pasem ciążowym. W nic innego już się nie mieści brzucho. Ale bardzo sobie chwalę, jest mi bardzo wygodnie w tego typu spodniach.

Mitemil- buraczki, mmm! Oj, zajadałabym za dwoje!

Ewelinka- haaalo! Jak po wizycie?

Ostatnia edycja:
reklama
Tak dziewczyny, macie racje.
Na świecie jest wiele większych problemow, a my szukamy sobie kolejnych problemow i rozmyśleń, że nie poszło tak jakbyśmy tego chciały:tak:
Mi lekarz na polowkowym w 12 tygodniu powiedział, że nie jest w stanie określic do konca plci bo moze to być też pępowina dlatego stwierdził na 80% chlopca.
To byl prywatny specjalista, i kobiety sobie go bardzo chwalą. Ale gdy poszłam do mojej lekarki, ona stwierdziła, ze niepoważne jest stwierdzanie płci na tak wczesnym etapie, ponieważ mogł być to ogonek, który podobno dziewczynki też na początku mają :confused:
Nie wiem.... nie znam się. Ale też slyszalam ze z chlopaca ciezko zrobić dziewczynke:-):-):-)

Ja się tam nie martwie juz teraz za 2 tygodnie ide z podniesioną głową na połówkowe i chce uslyszec, że wszystko OK!!! Aaaa czy bedzie chlopiec czy dziewczynka to juz dla mnie znaczenia nie ma:tak:
Poki co zajadam się tortem i czekam na jakiś znak od malucha, bo coś nie chce dać o sobie znać. Nie spieszy się:happy2:

Buziaki ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry