reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

* Odkąd jestem nad morzem od dwóch dni mam problemy z jelitami (brzuch mi tak wywaliło, że wyglądam jakbym była w 7 miesiącu ciąży) i mam cały twardy brzuch. Wcinam na potęgę czereśnie, bo któraś z Was napisała, że podobno pomagają na takie problemy.

Wisz co, mimo że ja rdzenna Gdańszczanka, to odkąd nie mieszkam z rodzicami mam dokładnie to samo przy każdym przyjeździe... To chyba kwestia zmiany klimatu. W mojej rodzinie wszystkie kobiety tak mają... Zazwyczaj brałam coś z inuliną i było ok, ale teraz pewnie nie można :/ Sposób z czereśniami u mnie się nie sprawdza (jedzenie wychodzi, ale... "złą" stroną). Mnie ratuje jogurt codziennie rano plus owsianka :) I ew. czasem espumissan.

Mimo wszystko życzę udanego wypoczynku :)

reklama
Hej dziewczyny. Ja dzisiaj się czuje o wiele lepiej, nic juz mnie nie boli, nie przyciska także ok. :tak:
Tylko ta pogoda taka ponura... nic sie nie chce:baffled:
Dzisiaj pospałam do 9 :-D mialam sen, że urodziła mi sie corcia i juz się nią zajmowałam w domu ;-)
A wlasnie odnośnie płci, to każdej z nas zapewne zależy na zdrowiu naszych maluchów. By urodzily sie silne i zdrowe. No ale ja też chciałabym miec dziewuszke, a mimo to dowiedzialam sie ze bedzie chlopiec. Przez chwile czulam rozczarowanie i zrobilo mi sie smutno. Ale pomyslalam najwazniejsze by zdrowe sie urodzilo. No zobaczymy, moze to sie zmieni, bo diagnoza byla w 12 tygodniu, a to wczesnie wiec wszystko sie okaze na USG polowkowym za 2 tygodnie.:tak:

Słonko dużo zdrowia dla Twojej córeczki!

Magda_z_uk Kawa z cytryną?:-D nie piłam i bałabym sie spróbować, ponieważ mogłoby się to u mnie skonczyc rewolucją żołądkową:-):-)

Cypryda To aż taki zazdrośnik z Twojego męża? ;-) Zazdrość jest dobra w zwiazku ale z umiarem, ponieważ może też zepsuć wiele relacji :-( Ale dobrze, że na następny dzien wszystko bylo ok :D

Życzę miłego dnia dziewczyny i dzięki za wczoraj!

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny!

Witam się z rana. JA już od 6 nie śpię, bo na 7 do pracy. DO tego synek też raczył dziś wcześniej wstać (właśnie o 6-tej). A ja coś dziś średnio się czuję, tzn. prawie wszystkie mięśnie mnie bolą. Strasznie wkurzające uczucie. Do tego trochę senna jestem. Chyba weekend mnie wymęczył…

Czarna – to prawda, chciałam teraz córeczkę dla odmiany, aty chłopca. Ale najważniejsza aby były zdrowe.

Magda z uk – widzę, że mamy zaplanowane wakacje na podobny termin. Ja zaczynam 18-tego. Jeszcze 3tyg. W pracy trzeba się męczyć…

Co do płci – ja chciałam mieć teraz dziewczynkę, bo chciałamzobaczyć jak to jest mieć jedną i druga płeć (różnice w zachowaniu itp.). Ale dla dzieci myślę że lepiej jak są jednej płci. Ja akurat z siostrą mam średnie relacje. Tzn. nie kłócimy się czy coś,ale rzadko się spotykamy, choć mieszkamy w jednym mieście.

Zanag – no to niezłe masz sny, heheJ Hmm… ja myślałam, ze to dziewczynki łatwiej wychować chociażby z racji tego że z natury są raczej spokojniejsze (pomijam wyjątki).

Mitemil – wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu.

Evi_dzi – ooo, wakacje w Ustce - to jesteś niedaleko mnie J Czereśnie potrafią byćwzdymające. A z uczuleniem też nic niewymyślę lepszego niż wapno.

Ostatnia edycja:
Witam się porannie przy sniadanku ;]

Słonko -
wszystko będzie z córa dobrze... duzo zdrówka

Magda z uk - też trudno mi sobie wyobrazić kawe z cytryną, jeszcze jak ja w ogole nigdy nie pije/piłam kawy ;]

Cypryda - wiem co czujesz mój też taki zazdrośnik a teraz jak jestem w ciąży to już podwójny heeheh

Katjana - przeważnie tak jest że chcemy odwrotnie niż mamy :), ale tak jak mówiłyśmy zdrowe najważniejsze

Mitemil - Najlepszego z okazji rocznicy ... Można zapytać co sprezentowałaś mężowi my mamy w sierpniu już zaczynam mysleć nad prezentem :)

Evi - Udanych wakacji.

A macie jakieś propozycje wyjazdu gdzieś w nasze góry, chcemy wyskoczyć chociaż na parę dni odetchnąć.... ???

Zanag, ja mam każde wakacje pod znakiem wzdęć i problemów z wypróżnieniem się. Nic nie pomaga.

Ja już po wizycie w lab i po śniadaniu, które totalnie mnie rozleniwiło i chyba pójdę spać, choć chciałabym nadrobić papierkowe zaległości.
Co do płci to niby mi obojętne, oby zdrowe, ale jak gin powiedział, że jeden chłopak to poczułam ulgę, bo to prezent dla R. Chciałabym parkę ale jak będzie naczej to też pokocham jak swoje.

Mitemil, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy!

Katjana, Olushia ja kiedyś też myślałam, że ta kawa z cytryną jest okropna. Jednak w poprzedniej ciąży, kiedy głowa tez mi często dawała popalić, za radą mojej mamy spróbowałam i warto było. Smak znosny, a czasem na prawdę pomaga ;-) Zresztą przy tak silnych bólach byłam gotowa spróbować wszystkiego.

Estranea ja osobiście uważam, że wychowanie dziewczynek jest dużo trudniejsze. Nie chodzi o to, która płeć więcej rozrabia,bo tu bywa różnie,ale jakoś chłopcy są bardziej ugodowi...nie wiem jak to określić. Dziewczyny zawsze mają jakiś problem. Wiecznie pretensje, choć to tylko moje subiektywne odczucia. Mój manager ma 6 dzieci. Jedną najstarszą córkę i 5 synów. Zawsze mówi, że mógłby mieć jeszcze 5 kolejnych synów, ale ani jednej córki :-D

Annte będę trzymać kciuki za dobre wyniki badań ;-)

no ja też powoli się zastanawiam czy chce kolejną dziewczynkę czy chłopca , szczególnie jak moja córeczka wpada w swoje nastroje :)

zapisałam się do lekarza z tymi zatokami, może w końcu lepiej się poczuję

Magda, skoro mowisz, że pomaga - przetestowałaś, i zapewne wiele innych osob także próbowało takie sposobu na bole glowy, moze i ja kiedyś się odważe wypróbować na moje migreny :tak: Zawsze nie ma to żadnej ingerencji leków.

Ja tez preferuję naturalne sposoby, np. picie mięty i melisy, wszelkie bole brzucha czy nerwy przechodzą. Polecam :)

reklama
Dziękuje dziewczynki za życzenia. U nas leje, od wczoraj niemal bez przerwy. Czuje się fatalnie, dlatego leżę w łóżku i nie myślę wstawać :-p Na obiad mam kotleta mielonego z burakami (moja kochana teściowa mnie zaopatrzyła wczorajszym obiadem).
Miłego popołudnia :happy:

Do góry