reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Witam się i ja:happy2:

Ból głowy na szczęście minął, zatem od rana działam. Skroiłam już sałatke jarzynową, przyprawiłam żeberka i ziemniaki do pieczenia na obiad, a zaraz się biorę za murzynka...tzn ciasto,żeby nie było:-D:-)

Zanag ja tam nie uznaję takiego obchodzenia się z facetem jak z jajkiem, bo on ma zły dzień. Powiedziałabym co mi na sercu lezy i niech zrobi z tym co chce:-p

Makrofag zazdroszczę apetytu. Ja sporo gotuję, ale sama nie wiele z tego jem, bo wiecznie na nic nie mam ochoty:baffled: Ja mimo,że czuję ruchy od 12tc ciąży, to takich konkretnych jeszcze nie. Nie wiem ile będę czekać i szczerze powiem,że nie pamiętam ile czekałam w poprzednich ciążach od delikatnych ruchów, do tych konkretnych:confused:

Słonko
adaptera do pasa nigdy nie używałam, choć w każdej ciąży na prawdę dużo czasu spędzałam w aucie. Pasy zapinam zawsze, normalnie. Po prostu dolna część pod brzuch, a ta górna tak delikatnie bokiem. W uk nie ma obowiązku zapinania pasów w ciąży, ale ja jakoś sobie nie wyobrażam jeździć bez pasa. Miałam w poprzedniej ciąży wypadek i mimo to, dzięki tak zapiętemu pasowi jak napisałam, nic się maluszkowi nie stało:happy2: Co do zamkniętego, to też uważam,że sporo ciekawych osób może do nas jeszcze dołączyć, więc nie ma się co spieszyć;-)

Kontra ja jedyne co wiem, to że nie powinno się często głaskać brzuszka pod koniec ciąży, bo to pobudza macicę do skurczów. Tak jak teraz, to ja tam sobie nie odmawiam i często głaszczę:sorry2:

Qraa koniecznie powiedz lekarzowi o tych napięciach brzucha. Miej pod ręką nospę. Jak napięcie nie minie po odpoczynku, weź nospę i jak dalej nie minie, to na IP. To może być nic groźnego, ale może być jednak coś niepokojącego, więc trzeba byc czujnym. Oby jednak nie powtórzyło się więcej:sorry2:

Anula nie wiem, jak jest z pasami w Pl. W uk nie ma obowiązku, ale ja zapinam. Normalnie dolny pas pod brzuch, ten boczny lekko bokiem i nic mnie nie uciska. Nawet w mocno zaawansowanej ciąży;-) Gratuluję ruchów maleństwa! To na pewno okruszek. Z czasem będziesz go czuła coraz częściej, Super!:-)

Uleńko dziękuję za przepisy. Musze pomyśleć do czego je wykorzystać:-p Udanej wycieczki dziś życzę:-)

Estranea koniecznie odpocznij dzisiaj. Super,że synuś umie się sam ładnie bawić:happy2:

Idę dzieciom owoce zanieść na ogród, bo jak zwykle głodne:szok::-) No i kręcę tego murzynka...A wiecie co jest najciekawsze? Ja nie znosze tego ciasta, a od wczoraj to jedyne, na co mam ochotę:-D....ehhhh ta ciąża:-)

reklama
Właśnie przegalopowalam 4km i padam na pysk. Pogoda okropna. Zanosi się na burze bo zawsze na kilka godzin przed strasznie atakuja mnie pylki. Aż cala zapuchnieta jestem, woda z nosa kapie. Zjem druga część obiadu i poloze się chwilke...

Witam się i ja:happy2:

Zanag ja tam nie uznaję takiego obchodzenia się z facetem jak z jajkiem, bo on ma zły dzień. Powiedziałabym co mi na sercu lezy i niech zrobi z tym co chce:-p

Haha :)

Wiesz, ten mój egzemplarz nie jest jakoś skomplikowany w obsłudze i baaardzo rzadko kiedy ma "humorek". Obstawiam że wykańcza go alergia i ciśnienie (wstrętna dziś pod tym względem pogoda), ale przecież się nie przyzna... (7 lat już jesteśmy razem, ale dalej nie potrafię go nauczyć by powiedział o co "kam an" - a i tak zrobiliśmy postępy :D )
A po nakarmieniu kebabem to już prawie znormalniał :) Tak, dziś na obiad był kebab... Na II będzie fasolka szparagowa, dla równowagi :)

Hej dziewczyny ja właśnie dojechałem do wiselki na 5 dniowy urlop z synkiem taki chill out pogoda fatalna ale mam dobry humor , choć sie chyba już średnio nadaje do prowadzenia auta w trasie jakaś taka zmulona jechałam ...

Magda_uk ja tez mam takie dziwne bóle glowy dosłownie budżetu sie z nimi i dwa trzy dni potrafią mnie męczyć ale zauważyłam ze jak wypije rano kawę i popołudniu jeszcze jakaś latte to na drugi dzień rano jest ok choć nie wiem czy to nie za dużo kawy dziennie ale lepsze to chyba niż proszki od bólu glowy

a mi na alergie lekarz kazał dalej jak przed ciąża nasoneex psikac do nosa ponoć nie groźny :/

Witam się niedzielnie;-)
Ah ci faceci.... a mowia,ze to my skomplikowane.... Moj dzisiaj u siebie w rodzinnym domu a mnie brzuch od wczorajszych stresow boli, do tego mdlosci jak cala ciaze nie bylo praktycznie tak dzisiaj mnie trzyma. Ledwo łaże bo tak podbrzusze cisnie...jak nie minie ide do szpitala, oczywiscie go nie ma kiedy potrzebuje wsparcia i pomocy.... Mam nadzieje, że maluchowi sie nic nie stalo od tych moich humorkow....:-(
Tak czy siak jak przejdzie to jutro pojde do lekarza moze mnie przyjma z łaski i zobacze czy wszystko gra...
i znowu stres.......

hej dziewczynki, wpadłam się przywitać, trochę podczytać, żeby nie mieć później 20 stron do nadrobienia. Mam 13letnią chrześnicę w domu na wakacje przyjechała i ciągle wymyślamy jakieś atrakcje, a ja mam już dość :-) chcę leżeć i spaać. Wczoraj byliśmy w cyrku, dziś na basenie itp. Pogoda jak na złość do d... Strasznie boję się przed jutrzejszą wizytą, już mam ciśnienie :-) ściskam Was, buziaki!

katjana123 oszczędzaj się! Wiem, łatwo się tak pisze i doradza, ale zwłaszcza teraz stres jest nam bardzo niepotrzebny... Poczytaj ulubioną książkę, obejrzyj głupi film lub odpręż się w inny ulubiony sposób :) Uszy do góry! Jutro będzie lepszy dzień. A do lekarza jak masz możliwość to warto zajrzeć. Uspokoi i może pokaże Maluszka? :)
Trzymaj się cieplutko

Czesc dziewczyny :)

My dzisiaj zamulamy cały dzień. Miko ogląda bajki, mąż gra na ps3 a ja czytam sobie. Skończyłam czytać najnowszą książkę Paulo Coelho i stwierdzam, że to najgorsza jego książka. Jak któraś go lubi mogę pożyczyć :D

Natomiast teraz mąż ogląda mecz, Miko nadal ogląda bajki a ja czytam kryminał pt Ciernista róża Charlotty Link :) Uwielbiam kryminały, lecz nie Agatę Christie :( Jakoś nie przypadła mi nigdy do gustu ta pisarka.

Wczoraj byliśmy na dyskotece i mimo, że nie tańczyłam to było fajnie :) Nie spodziewałam się, że ten klub jest taki fajny :) Muszę koniecznie częściej namawiać męża na takie wypady :)

Sciskam Was wszystkie i pozdrawiam :)

ps. mój mąż też ma humorki. W piątek mieliśmy zaproszenie do mojej koleżanki z pracy (zakończenie roku szkolnego) przed samym wyjściem powiedział, że jest zmęczony i nie idzie. A po godzinie już pisał do mnie smsy, że powinnam już wracać, że co ja sobie wyobrażam, że jak nie wrócę za 15 minut to nie mam po co w ogóle do niego wracać :D Taki as :D Ale oczywiście rano już mnie przytulał i pytał jak było :D

Hej dziewczyny jak mija niedziela? My bylismy na USG 3/4D i wyszla nam corcia :) powiem szczerze ze nastawialm sie jakos na chlopca i tak jakos dziwnie mi sie zrobilo ale sie ciesze mam nadzieje ze dziewczyny beda przyjaciolkami na cale zycie :)

Moj M mowi ze teraz zamiast 4 dni na silownie bedzie musial chodzic 7 zeby upilnowac 2 panny ;p

Cypryda fajnie tak sie zrelaksowac przy ksiazce co? Ja co wieczor mam plan poczytac ale cos szybko zasypiam i tyle z mojego czytania :)

Agrafka niezle z taka nastolatka to mozna sie nalatac co?:) moja chrzesnica ma 13 lat tez miala do nas przyleciec ale niestety finansowo nke podolali zreszta poglupieli z cenami biletow! Ok 3500 tys zl do nas pogielo...

Katjana poloz sie odpocznij, wlacz muzyke nastrojowa baby sie uspokoi przy tym. A moze jak tak Ci soe brzuch spina to nospe?

Mysza udanego wypoczynku :D i sloneczka troche chociaz

Ostatnia edycja:
reklama
My też cały dzień zalegamy w łóżku...mąż ogląda Gwiezdne wojny a ja troszkę poczytuje strony o ciąży i ksiazke..i oboje wcinamy arbuza...
Uwielbiam takie niedzielę, chociaż troszkę szkoda czasu tym bardziej że jest lato i każdą wolną chwilę powinniśmy spędzać na spacerach...a co tam
troszkę słodkiego lenistwa nie zaszkodzi

Do góry