reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Witam się i ja.... ech ciężko bo gorąco. Wczoraj byłam na wizycie. Wszystko porządku. Wyniki moczu idealne. Teraz mam zlecony mocz, krew i tokso poraz drugi.

Szwagier przylatuje 9.07 o 9:30. A dziś zatezerwowalam chłopakom bilety. 10 dni będę slomiana wdowa. Ale przynajmniej odpoczne.

reklama
agrafka - no to szkoda, że tak wyszło z tą średnia zarobków... a jesteś już na zwolnieniu? może coś dał by powrót na trochę do pracy (jeśli jest możliwy) - nie znam się na tym, tylko gdybam.

gosia - truskawek nie jadł. Nawet ostatnio kupiłam ,ale nie chciał jeść, mimo że lubi generalnie wszystko.

oomamba - byłam u pediatry po południu i stwierdziła, że to są potówki. Z resztą od wczoraj też tak przypuszczałam. Dziś jest ich trochę mniej,bo już pogoda się popsuła i nie jest tak gorąco. A w upalne dni to my w domu mamy 26 stopni (uroki poddasza...).
Firma musi zatrudniać powyżej 20 osób i wtedy kasę dostajesz z firmy a oni się rozliczają z ZUSem.

Ja dziś cały dzień jestem padnięta. Spać mi się chce i w ogóle jestem nie do życia. Mąż kupił dziś czereśnie - są pyszne :) chyba zaraz wszystkie zjem :) A jutro na obiad robię fasolkę szparagową.

Ja bym sobie chętnie poszła na zwolnienie ale ja na niskim ZUS-ie więc wielkie G... dostanę no i na własnym garnuszku to trzeba dbać o interes.

Już od początku roku zamierzałam się z założeniem własnej firmy. Mąż ciągle powtarzał, najpierw urodź drugie dziecko. I patrząc na Ciebie, miał racje :tak:

U nas od dzisiaj do 13.07 nic innego poza meczami nie będzie widoczne w tv. Już jestem cała chora. Jeśli pod sercem noszę drugiego takiego kibica, to się chyba pochlastam :-D;-)

mama- gratulacje, jesteś bohaterką, dzięki Tobie dziecko żyje, oby więcej takich ludzi, co potrafią reagować. W tvnie w faktach zrobili prowokacje, dali lake płaczaca w aucie, prawie nikt nie zareagował.
jopal- ja we wrześniu będę walczyc ze szpakami, mam bardzo dobry winogron na działce, a te szuje zlatują się na wyżerkę wrrr
Przypomniałaś mi o trolicy heee, ciekawe, czy gdzieś fantazjuje :-)
oomamba- ja pracuję w korporacji i jeśli dobrze zrozumiałam, to firma mi przelewała całe zwolnienie z Damianem(chyba się jakoś rozliczali z zusem potem)
mitemil- trzymam kciuki, na pewno będzie wszytsko dobrze, załorzyłabyś firme, odprowadziłabyś jedną dużą skłądkę do zusu i potem płacili by Ci na zwolnieniu, tak zrobiła moja kuzynka.
Magda Singh- to dobrze, ze wyniki wyszły dobre, mąż niech leci odpoczniesz sobie, zatęsknisz . Będziesz mieszkać w Indiach, fajnie, zawsze mi się marzyło mieszkać daleko stąd :-)
estranea- nie ma takiej opcji, musiałabym pracować do końca września, nie uśmiecha mi się, obgadałam temat z Mateuszem i jakoś ogarniemy temat, na szczęście ubezpieczyłam się na urodzenie dziecka i po porodzie wpadnie mi z 4 tys , nakupuję mlek i pampersów na zapas
Moja koleżanka co jest w 6 tygodniu zatrudnia się szybko dodatkowo u kolegi fikcyjnie, chce odprowadzić jedna składkę i isc na zwolnienie, będzie miała płacone za dwie prace. Ciekawe czy to tak jest , podobno temat opatentowany.

agrafka masz racje z tym co piszesz o własnej firmie jak ktoś zakłada w ciąży to jest idealna sytuacja, ale tak jak u mnie to lipa bo chorobowe by wyliczali z tych niskich składek. Jest jeszcze jeden myk, który spróbuję wykorzystać jeśli chodzi o macierzyński ale musze wszystko dobrze zaplanować i obgadać z księgową żeby kasy nie utopić. Jeśli na miesiąc zawiesze działalność i potem zadeklaruję wysoką składke na 3 miesiące to zasiłek macierzyński bym wysoki dostawała ale to się właśnie chorobowego nie tyczy. Jest ryzyko w takiej sytuacji jak druga praca bo to może byc uznane za "czynność prawną dla pozoru" i wtedy tylko przez sąd z ZUS-em. Nie wiem jak to będzie, czekam po wizycie na 12 tydzień to będzie 23 czerwca i jak będzie wszystko git to będę z księgową omawiać temat i się zobaczy.

reklama
jopal- a Zus teraz kontroluje jak nigdy. Prowadzą śledztwo, wypytują o wszystko. Kolezanka brała rente po zmarłej mamie, warunkiem było chodzenie do szkoły, olewała zajęcia nie chodziła i dostała z zusu pismo , ze ma oddać 6000, druga koleżanka ma siostrę, co identyczną sytuację olała, pojechała do Anglii, jak wróciła , to wylądowała w więzieniu na 3 miesiące!!!! Dramat.

Do góry