reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

anula zazdroszcze w pozytywnym tego słowa znaczeniu! ja nie mam czasu na nic po prostu mi brakuje dnia a zebym miała go jeszcze mniej wstałam o 10.20:szok::szok:
oomamba gratulacje,niech sie auto dobrze sprawuje:tak:a co do zakupów mężowych to ja tez nerwowa i moj juz nie chodzi na zakupy bo mowi ze nie bedzie Ci znowu pasowało:confused2:
agrafka ale mi smaka narobiłaś czereśniami,ide do sklepu a co!!!:-Dleniwe tez lubie-matko ja ciagle o jedzeniu:eek:
mitemil będzie dobrze,musza sprawdzić a Ty odpoczywaj!!!po amino musisz odpoczywac nie mozesz dzwigac i zobaczysz ze bedzie dobrze!
czarna wiedziałam,że będzie dobrze-przecież musi być:tak:zazdroszcze takiego uczucia:) u nas 2 tyg byla cisza a wczoraj dzidzia zaczeła się znowu ruszać ale bardzo delikatnie:-(
estranea a truskawek nie jadł?myślę ze to moze byc uczulenie
jagoda mozesz przeciez spróbowac odpieluchowac tym bardziej na lato dupka nie bedzie sie dusila w taki gorac w pampkach;-)
slonko grzyby uwielbiam prawie jak czereśnie;-)z ktorej strony wawki mieszkasz ze na grzybki juz chodzisz?:-p
magda uk ja tez ożyłam dziś:tak:
annte trzymam kciukasy!!!

całe szczęście korytarz skonczony jeszcze nasz pokoj i kuchnia ale juz zapowiedzaiłam mojemu ze wyjezdzam na czas remontu z Ami. Mam dosyc remontow sprzatania i tego pier....całego!
mialam jechac zapisac siebie i core do fryzjera na obciecie włosów bo juz nie moge ogarnac ani swoich ani jej,ale cos brzuch mnie pobolewa. Ide meza budzic po spi po nocy,od kad jestem na zwolnieniu naprawde brakuje mi czasu a najgorsze jest to ze nie moge w domu usiedziec w tych 4 scianach ;(

Ostatnia edycja:
reklama
Mitemil jest nas 2, ja też jestem kosmetyczką, co prawda bardziej z zamilowania bo uprawnienia mam, ale zawodou nie wykonuję:) A z ciekawostek jestem też niedoszłą pielęgniarą więc jakby któraś potrzebowała to jej mogę walnąć zastrzyk:p

Estranea
no ja mam taki właśnie problem że on się nie da złapać za siusiaka:) Kiedyś pewna pediatra stwierdziła że to źle że nie odciągamy napletka i tak mu odciągnęła że aż krew poszło, i chyba przez to dziecko się teraz boi, nawet podczas kapieli nie daje się tam dotknąć...
Agrafka nieciekawie wyszło z tą wypłatą... Rozumiem Cię bo ja też bym wyszła z siebie...

Ja dostałam wypłatę wyższą niż gdybym chodziła do pracy... Ciekawe jak to będzie jak będzie zus płacił? A gdzieś słyszałam że jak firma ma dużo pracowników to sama płaci za l4? Prawda to, dziewczyny?

Magda_z_uk moja teściowa stwierdziła, że stresują nas przyszłe mamy tylko niepotrzebnie. Ale należy to sprawdzić :tak:

mama290 tak chce robić amniopunkcję. Oboje z mężem jesteśmy tego samego zdania. Chcemy wiedzieć na czym stoimy.
Twoja opowieść mrozi krew w żyłach. Ale gratuluje czujności!! :tak:
ewelinka_shn gratuluje zdrowego, tajemniczego dzidziusia :-D

estranea staram się, dziękuje

jopal na to z mężem liczymy. Dziękuje :-*

annte trzymam kciuki, ale na pewno będzie wszystko ok :happy:

agrafka_7 rozumie Twój ból. Ja pracowałam na zasadzie prowizji, więc to co dostaję z podstawy starcza z biedą na rachunki :eek: :baffled:

gosia91 tak wiem, po zabiegu 2-4 doby muszę się mocno oszczędzać. Dzięki za słowa otuchy. Pozytywnie zazdroszczę remontu. Też mieliśmy się za to wziąć, ale do głowy wpadł nam nowy pomysł - zamiana mieszkania na większe. Więc szukamy, oglądamy i zobaczymy... Oszczędzaj się, bo ból brzucha pewnie z przeciążenia. Może warto pomyśleć o pomocy pani, która np umyje okna?

oomamba witam koleżankę po fachu :-D Dokładnie tak. Jeśli firma zatrudnia powyżej 20'tu pracowników, ona wypłaca wypłatę. Myślę, że z zusu dostaje się taką samą sumę jak z zakładu pracy :eek:

Ostatnia edycja:
ewelinka - A NIE MÓWIŁYŚMY!!! bardzo się cieszę że wszystko u was ok :))

annte - trzymam kciuki!

mitemil - uważaj na siebie i bądź pozytywnej myśli! Cokolwiek będzie się działo. &&&&&

oomamba - ja dostałam już kasę z zusu i wyszło więcej niż bym zarobiła pracując teraz :) więc jak dla mnie super że liczy się średnia z 12 m-cy

Dzieki dziewczyny za mile slowa!

Mitemill faktycznie masz racje ze z facetami to tak jest he moze i u mnie w brzuchu mieszka synek bo z corka mialam rowniez idealna ciaze a tu lezec kaza i strasza poronieniem :( dowiem sie pod koniec lica ale badzmy dobrej mysli. Ja rowniez bym zrobila amnio w takiej syt. Za tydzien sama bede miala testy prenat.

anncka dzięki wielkie :-*

czarna2532 dzięki za słowa aprobaty. Oszczędzaj się, a zobaczysz, że wszystko będzie ok. A jeśli u Ciebie też chłopak mieszka, to damy im popalić w swoim czasie ;-)

Oomamba firma zawsze płaci tylko 33 dni chorobowego, natomiast jeśli firma zatrudnia bodajże powyżej 27 pracowników(co do tej ilości nie jestem pewna) to fizycznie wynagrodzenie za L4 wypłaca pracodawca, ale faktycznie płaci je ZUS bo pracodawca odlicza sobie od składek pozostałych pracowników, to pracodawca rozlicza się z ZUS-em a nie ZUS z Tobą. Ty kasę dostajesz z firmy. To samo tyczy się macierzyńskiego podczas trwania zatrudnienia. Kwot ado wypłaty jest dokladnie taka sama, jak wypłaca firma i jakby wypłacał ZUS to regulują przepisy.

Ja bym sobie chętnie poszła na zwolnienie ale ja na niskim ZUS-ie więc wielkie G... dostanę no i na własnym garnuszku to trzeba dbać o interes.

reklama
Do góry