reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

MAgda ciężko powiedzieć, takie załatwianie tego wszystkiego może potrwać nawet 1,5 roku (moja szwagierka, której mąż ma obywatelstwo amer. czekała rok), więc jeszcze dużo się może zmienic. Jakby wypaliło to na kilka lat, żeby zarobić na wymarzony dom, bo my w bloku się dusimy:)
Chyba że by nam sie spodobało to kto wie....
Zresztą, póki nie możemy legalnie wyjechac, to wszsytko takie gdybanie..

reklama
Ojej ja na pewno nigdzie bym się nie wyprowadziła, to nie na mój charakter, jedyne co mogłoby mnie skłonić do wyjazdu to zagrożenie wojną czy czymś takim albo jakaś skrajna bieda inaczej sobie nie wyobrażam. Sama mam szwagierkę w Portugalii i za każdym razem jak z nią rozmawiam widzę jak cierpi sama bym nie umiała.

Magda, Jagoda robiłyście już wcześniej taką masę na tort (marzy mi się taka jak u Buddyego Valastro:-)) na jutro robię synusiowi tort ale nie umiem zrobić takiej masy i pewnie będzie zwyły krem ale za to autko:-). Już kiedyś robiłam mojemu siostrzeńcowi byłam w 9 miesiącu pierwszej ciąży i tak mi nogi spuchły przy robocie, że na drugi dzień wylądowałam w szpitalu na 10 dni z wysokim ciśnieniem:szok: no ba ale warto było radośc była nieoceniona i synusiowi też chce taką zrobić. Jakby jednak któraś miała pewny przepis na masę to poproszę :tak:

My chcieliśmy wyemigrować do Usa, do Chicago. Braliśmy udział w loterii wizowej, nie wylosowali nas, więc teraz zamierzamy to załatwiać przez siostrę męża, która tam jest.

No my przez szwagra. On tam 14 lat. I od 2007 ma obywatelstwo. Więc uważam że tak lepiej bo ją w te loterie też nie dokonca wierzę.

Mój mąż jako prosta linia bo rodzice nie żyją . Mamy dokumenty z emigracyjnego e usa i mąż jak i jego późniejszą rodZina jest na family green card od 2008 roku.

Pozatym mój by miał work perment. Więc inaczej wszystko załatwia się.
Zresztą szwagier przyjedzie i ustalimy wszystko co i jak.

Ostatnia edycja:
Mitemil oczywiście,że wszystko należy sprawdzić. Też bym się zdecydowała bez wahania na aminopunkcję. U mnie
badania z krwi prenatalne za nie całe juz 2 tygodnie. Nie ukrywam,że się denerwuję:sorry: No i wciąż kciuków nie puszczam
za Twoje wyniki z amino!:happy:

Dziękuje bardzo za wsparcie i zrozumienie. Wczoraj rozmawiałam ze swoim lekarzem prowadzącym, dzisiaj z lekarzem genetykiem i oboje mówią, że znają dużo gorsze przypadki niż mój i dzieci rodziły się zdrowe. Jednak oboje zachęcali do amnio, abyśmy oboje z mężem mogli zacząć cieszyć się ciążą i synkiem :tak:

na jutro robię synusiowi tort ale nie umiem zrobić takiej masy i pewnie będzie zwyły krem ale za to autko:-). Jakby jednak któraś miała pewny przepis na masę to poproszę :tak:

Na allegro można kupić gotową masę cukrową, choć osobiście nie miałam nigdy odwagi, bo nie wiem czy umiałabym z nią postępować :laugh2::-p

Jopal ale jaką masę Budyego konkretnie? A tort nawet jak nie wyjdzie doskonały, to domowy i tak jest najlepszy :-)

Mitemil ja osobiście nie wyobrażam sobie nie zrobić amino i przez resztę ciąży żyć w takim stresie ;-) No i co do płci będziesz mieć sto procent pewności, choć oczywiście wiem ze teraz jest to najmniej istotne.

Oomamba rozumiem. Takie wyjazdy często pozostają tylko w dyskusjach. U mnie wyjazd był decyzją chwili. Dziś uważam, że była to najlepsza decyzja ;-)

Jagódka dziś robię tort prosty, na białym biszkopcie, z kremem na bazie kremowki i mascarpone z musem malinowym. Dekoracja w kremie, ozdoby z masy cukrowej robię sama. Masę kupuje gotową, białą i barwie sama. Kiedyś robiłam sama, ale nie warto. U nas mogę kupić 1 kg masy cukrowej za 2.5f. Wystarczy na dużo ozdób, albo na pokrycie sporego tortu. Nie wiem jakie są ceny w Pl :-)

magda z uk - to dobrze, ze odpoczełaś, jaki plan na torta, dla chłopca, cz dziewczynki?
oomamba-zazdroszczę, że macie takie plany, ja też bym chciała bardzo wyjechać, tylko Mateusz jest bardzo rodzinny i nie wyobraża sobie wyprowadzki z agranicę.
A ja dziś zawiozłam małego do przedszkola i pojechałam na działkę , zaatakowałam habazie i maliny sekatorem, bez i żywopłot nie miały szans :-D zaczęły pokazywać się malinki i już podjadam z krzaka. Dziś na obiad pulpety w sosie z młodymi i sałata ze śmietaną.

Miłego dnia kochane :-)

reklama
Witam wszystkie Mamusie :)
Dawno sie nie odzywalam ale jak to zwykle tysiac rzeczy do zalatwienia a czasu zawsze brak. :) Chyba bedziemy sie przenosic do wiekszego domu bo w piatke by bylo nam troche ciasno w tym aktualnum. Czeka nas wiec duzo roboty ale chyba lepiej teraz niz pod koniec ciazy!

Do góry