reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Hej. Kto mi zrobi śniadanie?
Slonko, .koleżanka wiedziała o wadzie serca, zespół jeszcze nie potwierdzony. Malutka ma jeszcze coś z kolankiem, bo jen już jakiś miesiąc temu zaczęły sączyć się wody i mała miała mało miejsca. Wiem, ze chore dziecko kocha się jesCze mocniej, ale szkoda mi tej koleżanki bo ona bardzo pragnęła tego dzieciątka. Jest podłamana.
Ale wszyscy mamy nadzieję, ze będzIe dobrze.

reklama
Dzień Dobry wszystkim

Myślę, że z tym usg to jak z wieloma innymi rzeczami, które przyszły wraz z postępem cywilizacyjnym, wielu fachowców uważa, że np: szczepionki wywołują autyzm (tzn. rtęć w nich użyta jako konserwant) stąd są rodzice, którzy wogóle nie szczepią swoich dzieci, żywność nasza jest naszpikowana ulepszaczami, konserwantami, nawozami itp. tak naprawdę nie ma rzeczy zdrowych a to co jest "ekologiczne" w rzeczywistości drogo kosztuje ale np. opryski i tak są stosowane. Kiedyś tylko naturalne metody a teraz szkoda gadać.

To właśnie te wszystkie czynniki razem wzięte plus odpowiednio rozwinięta diagnostyka dają obraz wszystkich dzisiejszych chorób. Kiedyś dziecko z ADHD były po prostu niegrzeczne, miało wiecznie naganne zachowanie itp. A kto słyszał o dysleksji, dysortografii, dysgrafii, dyscalculii i wielu wielu innych, nauczyciele nazywai takich nieukami i pakowali pały. Jeszcze dwadzieścia lat temu ktoś z dysortografią po prostu nie zdałby matury bo był "głupi". Kolejny przykład alergie, zdrowe rzeczy nie alergizowały, wszystkiego rodzaju dermatologiczne kłopoty to wina chemii w kosmetykach, szczerze powiedziawszy na dzień dzisiejszy trudno tego uniknąć chemia wszechogarniająca jest wszędzie i wszyscy płacimy cenę za postęp cywilizacyjny. Wszystko ma swoje wady i zalety. Mogłabym jeszcze pisać i pisać w tym temacie, myślę, że wszystko w umiarze nie zaszkodzi.

Hej

Mama Bidulko ;*** oby przestało boleć.

Czarna Kochana zdrowiej Nam. Buziaki:*

Slonko dobrego lekarza znalazlam ale dopiero na czwartek a wtedy mam isc na sprawdzenie wiec sprawdze a jak ten znów czegoś nie zauważy to pojde prywatnie. Oglądałam chyba ze sto razy płytkę z tego usg 4d i mi się wydaje ze widac narządy. Kurde chyba ceniony lekarz a robił je gin który zajmuje się badaniami genetycznymi nie sciemnial by i nie podpisał by się pod bzdura nie?

czarna- być może to jakaś torbiel, dobrze, że z maluszkiem ok
anete- urodziła już kolzanka?
słonko- kocham takie sny, ja bym chciała, tulić córeczkę, chodz jak będzie drugi siusiak to też będę się cieszyć :-)
My zaraz jedziemy do Dinoparku, ale głowa boli mnie jak szlag i ten kaszel. U nas ma być dziś 31 stopni :szok:

Hej kochane :-)

Powiem Wam, że u nas od kilku tygodni, poza dosłownie 3 ładnymi dniami, ciągle leje i jest zimno :-( Jestem już zmęczona taką pogodą, a najgorsze, że dalsze prognozy nie są lepsze....wiem, taki urok UK, ale jednak w zeszłym roku od maja mieliśmy do września piękną pogodę. W tym, to nawet nie wiem, czy będą potrzebne letnie rzeczy :-/

Ewelinko myślę podobnie, żaden lekarz nie podpisałby się pod czymś co prawdą nie jest. Pójdziesz na kolejne usg, to na pewno sprawa się wyjaśni. Póki co nie panikuj, bo stres tez szkodzi dziecku ;-)

Agrafko udanego pobytu w Dinoparku. Współczuję samopoczucia. Mi tak łeb dał popalić dwa dni temu...może jednak weź jakiś paracetamol?

Jopal a no właśnie....o ten umiar chodzi ;-) Sęk w tym,że każdy widzi granicę gdzieś indziej i przez to tyle różnych opinii.

Annte ja wciąż trzymam kciuki za maleństwo koleżanki. Daj znać,jak się dowiesz więcej :-)

Czarna koniecznie trzeba wyjaśnić sprawę tego płynu. Oby to nie było nic poważnego.

Mama nie wiem,czy miałaś już jazdę ze spojeniem, ale powiem Ci, że na to nie pomogą żadne tabsy przeciw bólowe :-( Ja miałam w poprzedniej ciąży od 20 tyg rehabilitację. Działania mające na celu wzmocnienie mięśni kręgosłupa, żeby odciazyc spojenie. Pomogło bardzo. Proponowano mi pas podtrzymujący, ale ponieważ rehabilitacja dawała dobre efekty, nie chciałam. Najgorsze jest to, że spojenie rozchodzi się mimo naszej woli. Tzn mimo odpoczynku i spokojnego trybu życia. A to, co piszesz,bo dokładnie SPD. Najpierw pachwiny, potem brzuch i krzyż :-( Trzymaj się kochana. Ja dotrwalam do terminu poprzednim razem, więc teraz też musi być dobrze. Damy radę :-)

Cypryda oby więcej takich duszyczek na świecie jak TY :-) Pięknie piszesz. Uwielbiam Cię czytać no i zgadzam się z Toba w 100%!

Idę teraz do wanny, a Wam życzę udanej soboty :-)

Magda z uk- dzieki dobra kobieto, u mnie apap leci 3 razy dziennie uparlam sie , ze tym razem bedzie bez antybiotyku.
MILEGO DNIA kochane :-) my juz w trasie

Witam ja w pon dzwonie do mojej fizjo nawet nie wiedzialam ze to sie rechabiliuje dzieki Magda pas mam z poprzedniej ciazy to chyba bede nosic bo to bedzie duze obciazenie u nas przeszla burza ja nie widzilam bo spalam ale moj syn powiedzial ze piorun walnal w ulice wiec chyba bylo nieciekawie ja dzisi odsypialam wczorajsze wrazenia glupoty mi sie snia ostatnio u nas pogoda w kartke ale max 20 stopni milego dnia for all

Magda z UK w sumie to przegapiłam kiedy ale gratuluję zostania naszym moderatorem :)

Dopatrzyłam się tego bo ja ciągle nie mogę znaleźć tego zamkniętego wątku z fotkami jakby ktoś wklieł link będę bardzo wdzięczna.

reklama
Do góry