reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2014

dzieki dziewczyny,
ta sama sytuacja była z naszym znajomym. Byliśmy do niedawna jak rodzina, do tego stopnia, że przychodził do nas żerował w lodówce itd, no jak członek rodziny. Jak tylko był w mieście to obowiązkowo wpadał na piwo. Teraz też jest w mieście już tydzień, i nawet nie zajrzał, nie zadzwonił. Już ostatnio jak był i dowiedział się o mojej ciąży to stwierdził że teraz to lipa bo się nawet ze mną nie napije(?!), więc tak jakby nie ma po co do nas przyjezdzac... No cyrk po prostu.

reklama
Dziewczyny, moja koleżanka jest w końcu w upragnionej ciąży, test wyszedł pozytywny, jednak beta w 4 t.c. wyszła 75, czy nie jest to zamało? Miała któraś z Was podobny wynik na początku?

ja mialam 76 bete 2 dni po spodziewanym @...lekarz nie kazal mi powtarzac bo jak beta jest tzn ze wszytsko ok... dzis jestem mam pelen 12 tydzien i zaczelam 13....

oo mamba- powiem Ci, ze ja zanim zaszłam w ciążę to miałam zupełnie inny światopogląd, byłam w zupełnie innym miejscu niż jestem teraz. W chwili obecnej jestem po ostrej szkole życia ( z resztą jak każda matka) nic nas nie zaskoczy, nic nas nie zszokuje, też miałam żale do koleżanek, które się oddaliły, przecież "tak świetnie się dogadywałyśmy" Ale potem zrozumiałam, że ja jak byłam w jej sytuacji, to nie chciało mi się gadać o mleku, kupie, czy jak dziecko samo potrafi ułożyć wieżę z klocków. Dopiero jak moja koleżanka, która totalnie odcięła się ode mnie jak zaszłam w ciąże i urodziłam, sama stała się mamą, nagle do mnie zadzwoniła i teraz odnowiłyśmy przyjaźń, nie możemy się nagadać.

Wiecie co z tą alergią to tak różnie chyba jest ,moja ma uczulenie na psa i cladosporium , odkąd mamy psa to i alergia na niego się wyciszyła ale na te grzyby w drugą stronę , właśnie jest na lekach przez to ostatnio.

Zapomniałam napisać, czuję ruchy, na razie delikatne przewroty, dzidzia rozpycha się w swoim domku. Oczywiście na początku myliłam z gazami, ale pożarłam pół czekolady i maleństwo buszuje jak zwariowane :-)

Agrafko ja nie mam żalu do ludzi, bo tak jak piszesz...taka kolej rzeczy. Nie zmienia to faktu,że mi czasem przykro jak sobie wspomnę ile ciekawych osób poszło sobie w inna stronę :sorry2: Gratuluję odczucia ruchów! Po słodkim maluszki zazwyczaj szaleją. Tzn u mnie się to zawsze sprawdzało i teraz też:happy:

Eli przy alergii bardzo dużo zalezy jak silny jest odczyn pozytywny. Bo mój synek ma na jajko wysoki, a co za tym idzie wstrząs anafilaktyczny i on nawet nie może jajka powąchac. Zaś córka ma silną alergię, ale jednak pomalutku możemy jej jajko podawać i dzięki temu organizm toleruje je coraz lepiej. Ważny jest dobry lekarz i nasza intuicja. A przypadków jak we wszystkim....miliony różnych ;-)

ja mam wrażenie że nie czuję ruchów prez to że mam za duzo tłuszczu na brzuchu:p

No tak, mąż zaraz przyjdzie z pracy, a ja na kolacje podam mu znowu pierogi z biedronki tak jak wczoraj, ale tym razem ruskie:D

reklama
Dopiero znalazłam chwilkę dla siebie... z resztą tak jak zawsze.

slonkoonline - dzięki za wskazówki z tym słońcem. Ja w zeszłym roku też coś zauważyłam late, właśnie jakieś krostki. Tylko nie wiedziałam czy to słońce czy nowy krem 50+.

Z tymi alergiami to chyba w Pl uważają, że dzieciom do 3 r.ż. alergie mogą się pojawiać i znikać i chyba szkoda im kasy (z NFZ) na takie wydatki.

mitemil - co do spania dzieci w łóżku u rodziców to ja od początku byłam przeciwna i postanowiłam, że nie będziemy go kładli z nami. Ma swoje łóżeczko i już. Tylko jak mi się budził 8-10 razy w nocy to nie było bata, braliśmy go nad ranem bo już nie miałam siły wstawać. Też jestem wyrodna mama :p

JA ubranek na razie nie kupuję, bo mam sporo po synku i nie wiem co teraz noszę w brzuszku. Ale w pierwszej ciąży dopiero w 7 mc kupiłam pierwsze body, bo wiedziałam ze jak już coś kupię to lawina pójdzie....

hej beata, witaj i gratulacje!

ewelinka - to dziwna sprawa z tymi usg... mam nadzieję, że lekarz z nfz miał kiepski sprzet i się pomylił...

oomamba - ja też nie mam koleżanki która jest w ciąży. Z resztą mam mało koleżanek i rzadko się widujemy :/ Dlatego codziennie tu zaglądam i z Wami gadam :) Ja mam siostrę która ma 28 lat i jeszcze nie ma dzieci.

agrafka - super, że czujesz już ruchy :)

Do góry