reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Magda z tego co wiem to amolu nie mozna uzywac w 1trym. a z domowych sposobow to tylko znam paste do zebow,zeby smarowac i to zasusza. niestety nie umiem inaczej pomoc:-(

Co do kg w ciazy to ja ani nie przytylam ani nie schudlam a to dziwne ze wzgl na moje wymioty. w poprzedniej ciazy mialam wymioty dopiero w 11/12tc i wtedy pamietam ze schudlam w 3 dni 2kg a teraz nic:szok:

jesli chodzi o apetyt to mnie wlasnie naszlo na zupke warzywna i juz wstawiona:-) ciekawe czy ja zjem w ogole hihihi bo tez tak mam ze wymyslam,wymyslam a pozniej nie chce i wybieram co innego.

reklama
Gosia wrzucę przepis na wątek o jedzonku ;-)

Ulenka amol mi nigdy jakoś nie pomógł, więc póki co i tak nie zastosuję. Może ta pasta? Hmm....wódka i pasta...ale będzie hard core:szok::eek::-)

A ja myślę, że określić płeć w 14 tc umie tylko naprawdę wprawiony lekarz. Narządy płciowe na tym etapie są jeszcze niemal identyczne. No chyba,że lekarz zna się na nubach ;-) Ja wolę poczekać do 20 tc. Jakoś tak pewniej jak dla mnie :-)

Dokładnie tak powiedział mi wczoraj lekarz.
Że na tym etapie i tak każdy lekarz z przeciętnym sprzętem USG powie: chłopiec.
Bo i chłopiec i dziewczynka mają "fifolka" między nogami.
Dopiero ok 18-20tc. narządy rodne dziewczynki się całkowicie cofają.
Dlatego tak łatwo myli się chłopca z dziewczynką w młodej ciąży.

Idealnie jest to pokazane w notatce od Magdy, która wysyłała niedawno linka, a ocena nuba wcale nie jest taka prosta.
Mój lekarz się wczoraj nie podjął, tylko powiedział z uśmiechem:
"Na chwilę obecną syn :D"

Tu przypomnienie o nubach (dzięki Magda, super link!):
Embryo Development external genital sex organs - angle of the dangle boy or girl ultrasound gender scan - Baby2see

ulenka ja nie wiem jak z tym terminem , lekarka obliczyła że 26 grudnia , mi wychodzi wigilia , ale ja i tak zawsze wcześniej rodziłam :)

ulenka ja nie wiem jak z tym terminem , lekarka obliczyła że 26 grudnia , mi wychodzi wigilia , ale ja i tak zawsze wcześniej rodziłam :)

Ja suwczek mam ustawiony na 26 bo tak bylo pierwotnie,a pozniej niby na 24 zmienila. Ale mysle ze i tak przenosze,bo Antka mialam na 31grudnia a urodzilam 12stycznia.

ale pyszna zupka mi wyszla mniam,mniam:-) gesciutka,z kalafiorkiem i koperkiem ale zapach ,nawet mnie nie odrzuca,zabieram sie za nia:-D

reklama
Do góry