reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Ja mialam spokoj tydzien i od wcziraj odnowa ale tak zaczynam podejrzewac ze smietana w sałatkach mi szkodzi i jogurty...
Zaraz Ethan idzie spać Tatus sie zawzial czytac mu książki przed snem po angielsku i tylko slysze nie przekladaj stron hihi niecierpliwek mi rośnie:)

reklama
właśnie ja też myślę o przefarbowaniu i obcięciu włosów bo córka wczoraj stwierdziła że zawsze wyglądam tak samo :/ co moja 6 latka miała na myśli :)

nic mi o roztargnieniu nie piszcie , ostatnio młodą odprowadziłam do przedszkola i zonk czy ja nie zostawiłam kluczyków w stacyjce ? zaraz wszystko z torebki wywaliłam , na szczęście miałam ale co stres to stres :)

Ewelinka ja farbowałam włosy a raczej robiłam odrosty na początku ciąży - bodajże w 7czy 8tyg. Farbą loreala zresztą ta co zwykle. Gin nie widział przeciwskazan :-)
Jezu ile ja śpię... Położyłam się ok22 i śpię do teraz z przerwami mi siku i śniadaniem do pracy dla męża :p

marita- koniecznei zjedz godzine przed badaniem coś słodkiego - snickersa czy coś, wtedy maluszek będzie ruchliwy i będzie większa szansa na pokazania co tam ma :D
Ja właśnie się zapisuje, bo nie mogę patrzeć już na te odrosty, mam jasny blond i wygląda to okropnie.
Już się nie mogę doczekać do 16 czerwca, bo mam badania we Wrocławiu u pana Jaworowskiego, badał mnie w 1szej ciąży 2 razy- przezierność i połówkowe i teraz też się do niego zapisałam, a że ma kolejki straszne, to zapisałam się zaraz po potwierdzeniu ciąży. On właśnie powiedział mi w 13 tc , że będzie synek :-) Moja lekarka prowadząca ciażę na bieżąco ,potwierdziła płeć dopiero w 22 t.c
Oki idę sprzątać ten Sajgon.

estranea moja córka zachowywała się dokładnie tak samo, jak Twój syn. Jedynie czego mogę Ci życzyć, to... cierpliwości :sorry2:

Eli80 ja myślałam, że po usg prenatalnym powiem córce o ciąży. Ale, że czekamy na wyniki testu krzyżowego, wstrzymałam się jeszcze. Pani doktor powiedziała, żeby na połówkowe wziąć ze sobą już córkę :-p
Jeśli chodzi o antyperspiranty, to wszystkie mi pasują, więc kupuje co akurat wpadnie mi w ręce :laugh2:

ulenka7883 mam wrażenie jakbyś opisywała mnie i moje wizyty w wc :eek: U mnie jeszcze zapachy odgrywają dużą rolę. Jak mi mięso zaśmierdzi, już lecę do wc :-( Przykro mi z powodu zalanego dywanu :confused2:

PaulinaMaria najwidoczniej dla nas przypadłości ciążowe są zarezerwowane na dłużej :crazy:

agrafka_7 słów mi nawet nie brakuje, ale moje roztargnienie do szału mnie doprowadza :zawstydzona/y:

Martia proponuje zmienić lekarza prowadzącego ciążę. Oprócz tego staraj się dużo czytać np "W oczekiwaniu na dziecko". Książka w pierwszej ciąży odpowiadała na wiele nurtujących mnie pytań. No i jeśli masz wątpliwości, wal jak w dym na BB. Od tego nas masz :cool2: Jeśli chodzi o płeć, to są lekarze którzy specjalizują się w ultrasonografii i dla nich płeć w 12 tc to bułeczka z masełkiem :tak:

mitemil no ja tez jestem mega czula na zapachy a nawet na obrazy!:szok: jak zobacze gdzies w sklepie kielbache to mi zle,jak zpbacze pomidora to tez,nawet jak sobie pomysle o pomidorach to fujjjj bleeeee i wiecie co mnie jeszcze dreczy... widok moich ubran z tych na prawde zlych dni co wstac z lozka nie moglam. jak otwieram szafe i widze te rzeczy to lece do wc,makabra!

reklama
Do góry