reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

reklama
ewelinko to masz pole popisu,mama na pewno cos wymysli:tak:

Martia pewnie ze juz bedzie mozna poznac plec,jesli tylko malenstwo uzna ze juz sie pokazac:tak: moj synek w pierwszej ciazy na kazdym usg chowal tylek zebym tylko nie widziala i dopiero na polowkowym w 21tc dowiedzielismy sie co kryje w kroczku:-D a co do lek to mysle ze powinnas isc troszke wczesniej zrobic przeziernosc maluszkowi...

Dzień dobry kochane :-)

Dzieci wsuwaja śniadanie, ja pije kawkę i dumam ile mam dziś do zrobienia. Dobrze, że do szkoły dopiero w poniedziałek, to chociaż na spokojnie dziś posprzątam, żeby w weekend mieć spokój.

Mam do Was prośbę o poradę. Zawsze w ciąży mam problem z zimnem na ustach. Teraz też jeszcze jedno mi się nie zagoilo, a już mi wyszły dwa następne :-( Nie dość,że swędzi, to jeszcze boli. Używam zoviraxu, ale i tak leczenie jednego trwa 2 tyg. Może macie jakieś domowe sposoby na to? A może znacie coś lepszego niż zovirax? Mogę sobie ściągnąć z PL. Dajcie proszę znać :-)

Ulenko ja w dalszym ciągu trzymam kciuki za poprawę Twojego samopoczucia! Uważaj na siebie, bo odwodnienie jest bardzo groźne :-/

Ewelinka ja farbowalam włosy w każdym trymestrze i nawet nie zwracałam uwagi, czy mają amoniak,czy nie :p Nigdy to nie zaszkodziło moim dzieciom. Jedyne co, to w ciąży kiepsko mi się trzyma farba na włosach, ale ja na.ciemno farbuje,więc dlatego. Pewnie znowu w tej ciąży wrócę do koloru naturalnego ;-)

Mama super, że i maluchów wszystko ok! Odpocznij koniecznie,jak tylko będziesz miała chwilkę :-)

Eli ja używam Dove i jak dla mnie jest ok :-)

A z tym roztargnieniem w ciąży, to święta prawda! Ja raz robiąc ciasto, zamiast wsypać cukier do białek, wlanelam go do oleju :-D Albo chleb chowalam w lodówce, a potem szukałam 2 godziny :-)

Loreal tak jak u mnie
Ulenka musze przyznac ze idziemy równo z wyscigiem na rzyganko wiem ze to zadna przyjemnosc Ja juz 13 tyg skończyłam i jakos niewidac końca moze Tobie sie zatrzyma na 12 tyg. :))

Estranea skąd ja znam takie histerie dziecka.... Tylko że u mojego nie zdarza się to sporadycznie, tylko codziennie... Czasami Arek tak się drze, że aż boję się że ktoś wezwie policję że krzywdę dziecku robię:/ I naprawdę zaczynam wątpić że to tylko kwestia wychowania, bo naprawdę staram się być stanowcza itd itp, mój to chyba już z charakteru taki nerwowy i już.

Ewelinka Któraś dziewczyna polecala Loreal Prodigy, ja raczej odradzam, u mnie klientki też niezadowolne z niej. A co do farb bez amoniaku, to może się zdarzyć że będziesz miala łaciate włosy, bo w ciąży ogolnie włosy ciężko łapią kolor, a jak farba mniej inwazyjna to tym bardziej. ja tak miałam w pierwszej ciąży- po Castingu niezafarbowane łaty:)

A wogóle dziś przeżyłam szok Położylismy Arka wczoraj spać w takim dorosłym łózku pierwszy raz, zamiast dziecięcym. Obudziłam się jak mąż wychodził do pracy o5.30, a ja sama w łóżku!:) po raz pierwszy od ponad roku moje dziecko spało całą noc samo. Tak to zazwyczaj już koło 23 przychodził z płaczem do nas. Oby tak zostało. Już zapomniałam jak wygodnie śpi się we dwójkę:)

Powiem wam jeszcze, że mimo że mam ciągłe mdłości, to wcale do grudnia mi się nie spieszy:) Dla mnie mimo wszystko ciąża to wspaniały czas, może trwać i trwać:) Tym bardziej, ze to juz chyba ostatnia, tak postanowilismy z mężem wczoraj. Chciałam mieć trójkę dzieci, ale... sama nie wiem:) Jak dzieci podrosna, to wreszcie będziemy mieć czas dla siebie, poszalejemy:) hehe

A ja myślę, że określić płeć w 14 tc umie tylko naprawdę wprawiony lekarz. Narządy płciowe na tym etapie są jeszcze niemal identyczne. No chyba,że lekarz zna się na nubach ;-) Ja wolę poczekać do 20 tc. Jakoś tak pewniej jak dla mnie :-)

a co do lek to mysle ze powinnas isc troszke wczesniej zrobic przeziernosc maluszkowi...

Przezierność? Co to takiego i w którym tygodniu powinnam udac się do lekarza? Moja lekarka jest na urlopie i nie mam jej cały czerwiec,ale jak jest takie wskazanie to udam się do jakiegoś innego lekarza wcześniej...
Właśnie o tym mowiłam... nie jestem o niczym informowana :wściekła/y: muszę zmienić lekarza...

reklama
Do góry