reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Agrafko bo ponoc kobiety w ciąży głupieją:-D:-D:-D mialam tak w pierwszej ciazy i teraz tez tak mam :-)
co do wymiotow,to w pierwszej ciazy lek przepisala mi przeciwwymiotnie czopki Torecan ale tylko dlatego ze mialam slub i nie chcialam chafta puscic w kosciele,teraz jak z nia rozmawialam to pow ze musze to wytrzymac ,chyba ze 7-10razy dziennie bede wymiotowac to mam przedzwonic i albo da cos albo na oddzial na nawodnienie. Tak wiec musze czekac cierpliwie na koniec moich męk,a to juz gorki mam nadzieje hihi moze jeszcze jakies 3 tyg hahah

reklama
Hej Dziewczynki ;)

mam pytanie czy ktoras z Was farbowala juz wlosy? W 1 trymestrze? Bo ja chce dzis pofarbowac odrosty ale z jednej strony się boje ze zaszkodze Maluchowi...

Ulenko a farbowalas jakas zwykla farba czy ta bezamoniaku?
Ja w sumie chcialam poczekac ale juz mam odrost na pol glowy ze az wstyd wychodzić gdzies... a Maz tera będzie mial dwa tygodnie urlopu i chcemy pojeździć trochę ;-)

ewelinko ja akurat mialam bez amoniaku. Wiem ze teraz loreal ma farby bez amoniaku o nazwie prodigy koszt ok 30zl ale kolory fajne i wlosow nie niszcza.

reklama
Hej, ja już farbowałam włoski na początku ciąży, a dziś farbuję po raz drugi :-). Zwykłą farbą sklepową z amoniakiem, a ufarbować muszę, ponieważ mam włosy czarne a odrost jasny blond :wściekła/y:

Któraś z was pytała o witaminki. Ja biorę Doppel Herz Activ Mama, co prawda lekarka przepisała mi inne ale były okrutnie drogie (pewnie podpisana umowa z tą firmą... :tak:).

Ostatnią wizytę miałam 19.05 i wg USG był to 9,0 tc, czyli ciaża jest młodsza niż wynika to z kalkulatora. Co do płci, to z moim przyszłym mężem przeczuwamy chłopca... nie wiem dlaczego, chyba dlatego, że trafiliśmy w owulację (tak myślę) i jakoś się tak przyjęło :laugh2:.

Jeszcze takie głupie pytanie. Wizytę mam dopiero na 4 lipca, więc będzie to wg USG 14-15 tydz z tego co liczę :-) czy będzie można już wtedy zobaczyć płeć dziecka i czy wszystko prawidłowo się rozwija? Pytam , ponieważ to moja pierwsza ciąża, w dodatku nie planowana :rofl2: a moja lekarka (którą chyba zmienię bo brak mi do niej słów... NFZ) nie jest zbyt rozmowna, a USG ma prehistoryczne.

Do góry