reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Ja dziś jestem nie do życia:baffled: Marcelowi idzie kolejna trójka i 5 godzin w nocy mi płakał. To i tak dobrze,że położyłam się przed 18, bo on już od 23 nie spał...Oby dzisiejsza nocka była lepsza, bo jutro ostatni dzień ferii dziewczynek, a ja nawet nie miałam kiedy odpocząć:eek:

Słonko
podziwiam Cię za umiejętność szydełkowania! Uwielbiam takie cudeńka dla dzieci udziergane na szydełku, ale sama nie mam do tego za grosz cierpliwości:eek: Koniecznie pochwal się co zrobisz:-)

Anula
ja w pierwszej ciąży spałam po 20h na dobe! Wstawałam jak mąż wracał z pracy ok 15 i do 19 już nie mogłam wytrzymać:zawstydzona/y: Trwało to tak do połowy ciąży i później przeszło jak ręką odjął. Jeśli tylko możesz, to korzystaj i śpij. Widać Twój organizm tego potrzebuje;-) A co do
płci, to ja mam przeczucie na chłopczyka. Fakt,że bardzo bym go chciała i może dlatego, ale jednak coś mi w srodku mówi,że to chłopiec...okaże się 22 lipca:-)

Anncka myślę, że taka reakcja, że martwisz się i wspominasz, to chyba normalne. Ja jednak wierze w to,że te nie narodzone dzieci nigdy nie odchodzą, tylko zmieniają datę narodzin i tak właśnie jest u Ciebie. Po prostu z jakiegoś powodu musiałaś troszkę dłużej poczekać;-)

Estranea
gratuluję ruchów maluszka! Super:-) Mój tez już coraz częściej skrobie od środka....uwielbiam:-p

Ewelinko
Ty też korzystaj z możliwości spania ile wlezie. Już nie chodzi o to,że po porodzie się duzo zmieni, ale o to,że skoro organizm potrzebuje i masz możliwość, to trzeba spać;-)A z tą weną na obiady, to nic mi nie mów. Ja mam problem juz co dziennie. Na nic nie mam ochoty i w sumie gotuję i jem na siłe:baffled:

Agrafko o tych witaminach najlepiej porozmawiaj z lekarzem. Te stany zapalne dziąsła nie są takie normalne. Myślę,że decydowac powinien lekarz, tym bardziej jeśli po jakiś witaminach czujesz się źle:sorry:

Ulenko
a narzekaj sobie ile chcesz. Owszem, miło będzie jak już nie będziesz musiała narzekać, ale tylko dlatego,że życze Ci z całego serca, by to rzyganko przeszło! Niemniej jednak pisz jak Ci źle. Po to tu jesteśmy. Trzymaj się kochana:tak:

Na razie tyle dziewczyny. Jeszcze raz bardzo dziękuję wszystkim, które trzymały za nas kciuki dzisiaj. Były mi bardzo potrzebne, a świadomość,że je trzymacie sprawiła,że nie denerwowałam się aż tak bardzo:happy:

reklama
Uleńko kochana a niby gdzie Ty masz narzekać jak nie właśnie tutaj, po to tu wszystkie jesteśmy.

Ja mam czucie, że dziewuszka ale myślę, że to dlatego że bardo bym chciała. Moja mama za to jak mnie widzi to uśmiech od ucha do ucha i pełne entuzjazmu cieszy się, że wreszcie wnusia będzie jest 100% przekonana, jak ją pytam po czym to wie, mówi że wie i już.:-) Przyjdzie nam jeszcze trochę poczekać:-D

A małż mój mówi, że jak będzie dziołcha to z radości chyba się zechla do nieprzytomności, ja mu na to , że jak będzie chłopak też się zechla że nie dziewczyna:zawstydzona/y:

Dziewczyny coś na poprawę humoru: po rozmowie ze znajomymi dowiedziałam się że niedawno u nas w parafii ksiądz nie zgodził się ochrzcić dziecka imieniem jakie chcieli rodzice. Imię: Kwadrat :D :-D

Anula1988 ja byłam pewna, że będzie córka, a wyszedł synuś. Mąż jest wniebowzięty :-)

ulenka7883 ja pomimo 14 tc dzisiaj też miałam żyganko :-( Pocieszam się, że do grudnia coraz bliżej :zawstydzona/y:

oomamba u mnie koleżanka chciała na bierzmowaniu dać sobie imię Oceania. Ksiądz powiedział, że się zgodzi pod warunkiem, że znajdzie taką świętą :-p Nie znalazła i została Maria :-D

Witam się wieczorowo, nie mam siły nadrabiać, bo dopiero niedawno weszliśmy do domu.
Ale dzień udany, jestem szczęśliwa.
Relacja z wizyty w odpowiednim wątku.

Dobrej nocki! Jutro już weekend! ;-)

omamba - ja mam taką samą sytuację z rybami... nie robię w domu prawie wcale, bo m nie lubi. Nieraz kupię wędzonego łososia lub tuńczyka w puszce. Ale generalnie to wychodzi kilka razy w ciągu miesiąca. Ale akurat dziś m nie było na obiedzie i zrobiłam sobie właśnie dorsza z piekarnia z frytkami i surówką z marchewki :) Także dziś święto bo miałam rybę na obiad, heh.

anncka - ciesz się tą ciążą i staraj się tyle nie myśleć o stracie. Wiem, że to może bardzo boli, bo jeszcze dość "świeże"... Ciesz się kochana, że masz znów w sobie maleństwo.

ulenka - trzymam kciuki żeby złe samopoczucie szybko minęło. Ależ ty się biedna namęczysz...

mitemil - również współczuję złego samopoczucia i oby szybko minęło...

A ja dziś miałam kiepski wieczór. Synek nie chciał iść do domu (byliśmy u babci) no i zaczął robić sceny. Jak weszliśmy do domu to nie chciał się rozebrać i się rozpłakał (z histerią). No i mieliśmy prawie pól godziny ryczenia, jak się uspokoił to zdjął kurtkę i buty. Zrobiliśmy kaszę na kolację którą chciał ale nawet jej chyba nie spróbował i znów histeria... po jakimś czasie się uspokoił, więc już go wzięłam do spania i wtedy też jeszcze trochę chimery miał i płakał...za to szybko zasnął. Ale tyle co się nadenerwowałam, to....ehh...

Także też jestem padnięta i idę zaraz spać.

reklama
Hej , ja też witam się tylko i melduję, że wszytsko ok, padam an twarz, cały dzień zalatany, jutro siedze w domku to nadrobię, miłej nocki :*

Do góry