reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Dzien dobry :) ja dzis zaczynam 5 tydzien :D w porowaniu do waszych 6, 7 to malutko, ale ja i tak jestem szczesliwa :)

PaulinaMaria o!!! Ja tez miewam te bole z tylu glowy!! Bylas z tym u lekarza? Ja sie dopiero za tydzien dowiem(o ile sie dowiem).

Slonkoonline kurcze, to Ty przeziebiona na calego! Precz wszystkie gile!! :) jeszcze raz duzo zdrowka dla Ciebie kochana! Co do stanu cery, moja zawsze pozostawiala wiele do zyczenia :/ wiec mam naprawde wielka nadzieje, ze chociaż teraz przez pare msc bedzie ok. Zobacz, to Ty masz juz kolejny ciazowy objaw! :)

reklama
Argissa strasznie mnie interesuje twoją magiczną mikstura?! Bo ja dziś zakupiłam sobie dwa kefiry. Może pomogą? o_O Na wszelki wypadek chciałabym mieć coś magicznego w zanadrzu ;) Powiesz?
codziennie wieczorem zalewam dwie łyzeczki modu ciepłą wodą , rano po wstaniu na czczo to duszkiem wypijam ( rada ginekologa na ciążowe zaparcia) + 3x2 magnez bez wit b6 :) jedno i drugie 'rozluźnia' kał :)
nigdy nic na mnie nie działało..dosłownie nic a tu cudowanie działą polączenie tych rzeczy

Hejka dziewczyny :)
Chwilke mnie nie bylo, a więc witam nowe przyszłe mamusie :-D
Rozpisałyście się jak nie wiem :p
Już po jutrze pierwsza wizyta u lekarza:nerd:, nie mogę się doczekać a tymczasem od wczoraj męczą mnie mdłości :baffled:
Co nie zjem to zaraz mam wrażenie, że przytulę kibelek. Na szczęście na razie nie doświadczyłam tego, i nie chcę doświadczyć bo już okropnie mi z tym :( Procz tego praktycznie ciąża przebiega bezobjawowo, no moze z wyjątkiem ciągłego bolu glowy, i kłuć w podbrzuszu :(
A wy jak się czujecie? Jakieś nowe objawy??
Trzymajcie się :*

Cześć dziewczyny :) wczoraj wróciłam od gin, potwierdzil ze jest ciąża ale jeszcze bardzo wczesna. Policzył tak jak lekarze liczą czyli od dnia OM i tak jak mi wyszedł mu 6 tydz. Na USG niestety nie bylo widać jeszcze nic poza pęcherzykiem :-( obwiniam o to aparat USG :) zbytnio sie więc po tej wizycie nie uspokoiłam. Mam skierowanie na badania i za 2 tyg kolejne USG.
Katjana123 - mi lekarz na kłócie w podbrzuszu polecił no-spe, ale nie nawiam bo wiem ze zdania są podzielone ;)

Mnie własnie też tak kuje w podbrzuszu. Dzisiaj to nawet b. mocno mnie złapało na chwilę.
Ale czytałam że to normalne, bo się zmartwiłam.
Byle do piątku, ja też wtedy I wizyta.

No i od 2óch dni zaparcia... :nerd:

Aguska gratuluję potwierdzonej ciąży! :)

Ostatnia edycja:
Aguśka i ja również przyłączam się do gratulacji :)
Fimka - podejrzałam z Twojego bloga przepis na ciasteczka ule (zamówiłam sobie foremki), długo je robisz czy to raczej "szybka robota"? W tych gałązkach bzu ten ul wyglądał smakowicie :tak: mniam! :)

Ja czasami tez cxuje klucie w podbrzuszu ale nie jest zbyt irytujace. Wy macie zaparcia a ja odwrotnie , przed ciaza mialam mega zaparcia a teraz od paru dni codziennie rano zalatwiam sie bez problemu.
Milego popoludnia :)

Katjana wspolczuje mdlosci! Sama tego jeszcze nie doswiadczylam, ale przyznam szczerze, ze chcialabym :p wiem, wiem, glupia jestem :p bole glowy, klucia i pobolewania w podbrzuszu u mnie tez wystepuja. Poza tym bardzo bolace cyce ;)

Aguska aaaaaa! :D Ty juz po wizycie, ale super! :) kochana, nie martw sie, to ze widzialas pecherzyk to dobrze, a 6 tydzien to bardzo wczesnie zeby zobaczyc cos wiecej.

reklama
[QUOTE=milka

U mnie pierwszy objaw to były właśnie cycuszki :-D nawalaly równo. Teraz z dnia na dzień mdli mnie coraz bardziej ale to zaczęło sie później niż bolące piersi :-) i teraz spanie gdzie popadnie, gdzie zobaczę łóżko :-)

Odnośnie samego pęcherzyka, to wiem ze to wcześnie. On nawet powiedział ze moglo do zapłodnienia dojść później. Ale przewrazliwiona natura nie daje mi spokoju i już dziś zadzwoniłam do innego gabinetu gdzie mają lepsze usg. Po 10 min jednak zrezygnowałam i postanowiłam poczekać :-)

A wiesz może mniej więcej w którym dniu powinno zacząć bić serduszko? Gdzieś znałam ze w 22 od zapłodnienia ale to pewnie zależy od indywidualnego rozwoju dzidzi no nie?

Do góry