reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

reklama
Perrie a co zdajesz na maturze? :) kurcze, ja to bede miala problem z imionami, juz to czuje. Od zawsze sie nad tym zastanawialam, mialam wybrane ulubione, ale jak przyszlo co do czrgo i naprawde bede musiala wybrac to o zgrozo! Nie mam pojecia :p

Ja dzis myslalam, ze zasne w pracy.. normalnie o 20 to ocY zaczely mi sie kleic i tylko sila woli zmuszalam sie do pracy.

Witajcie mam juz neta ale tak mi zle ze to pozezja wzdryga mnoe prawie kazdy zapach mam bole z tylu glowy i krzyża teraz czekam na doktorka .

Siemanko! Ja już po pracy. Nigdy jeszcze się tak nie obijałam, jak dziś :D
Witam nowe mamy!
Jednak jestem przeziebiona. Gila mam do pasa! W pracy co prawda wszystkiego mi nie wolno, ale jakoś sobie poukładałam. Zostawiłam nawet na jutro. Najadłam się czosnku już, bo mąż mi naszykował na kolację ;) Tutaj serdeczne dzięki dla Fimki za taką bogatą podpowiedź co do sposobów na przeziębienie. Już się stresowałam czym powinnam/mogę się leczyć! Buziak za to!

Argissa strasznie mnie interesuje twoją magiczną mikstura?! Bo ja dziś zakupiłam sobie dwa kefiry. Może pomogą? o_O Na wszelki wypadek chciałabym mieć coś magicznego w zanadrzu ;) Powiesz?

Magda_z_uk szacunek za taką wytrwałość. Praca dzieci, w tym maluch. On jest przeziebiony, czy tak poprostu kiepsko sypia?! Chyba czegoś nie doczytałam. Przepraszam! Nasza córka zazwyczaj w nocy do nas przychodzi, wtedy ja uciekam na kanapę, albo jej łóżko. Nie mogę z nia spać, bo się strasznie wierci. No i mamy małe łóżko. Nie! Nie ma miejsca dla trojga znaczy czworga! ;)

Perrie przeczytałam co napisałaś o możliwej reakcji chłopaka i już się zagotowałam. Może być w szoku i nie chcieć dziecka teraz. Fakt wszystko przed Wami i jakby za wcześnie, ALE samo sie nie zrobiło! Trzeba wziąć się w garść i ogarnąć. Może masz rację, żeby czekać z tym na czas po maturach. Niech chociaż jedno z Was podejdzie do niej ze wspomnianym dziś luzem w gaciach ;)
Pytałaś o czestomocz. Ja chyba go mam, ale dużo też piję. Generalnie sporo bywam na siusiu.

Milka dziękuję za życzenia zdrowia! Już starsze wampiry ;)
Te położne w UK naprawdę mają wiedzę, w końcu zastępują lekarzy, no i są fachowe w tym co robią. Chyba nawet są bardziej powazane w ciążowych sprawach niż lekarz.
Co do boli brzucha też panikuje. Tak jak pisałyście latam i sprawdzam co mam w gaciach (za przeproszeniem). Szajbus!!!! Ze mnie :)

K8lbby szacun za luz w gaciach! Chciałabym się zdystansowac, chociaż generalnie to robie. Dziś np wypilam kawe, podnosilam moja 22kg córkę, odkurzacz też ciężki-nosiłam, podnosilam ręce wysoko w górę wieszając pranie. Nawet mam zamiar myć okna nim teściowa się dowie ;) Później mi zabroni! Tylko w pracy mam zakazy. No, ale u nich norma. Boją się.
Ale jednak jest we mnie jakiś niepokój... Eh!!!! Głupi ten człowieczy łepek!

Mama290 czuje, że przez fakt bycia położną będziesz miała przekichane na forum ;) Już widzę te pytania! W tym moje. Trzeba było to zachować w tajemnicy :D

Zastanawiacie się nad imionami. Ja też tak nieśmiało zaglądałam w kalendarz. Pierwsze co sprawdziłam imiona z dni, w których mogła powstać fasolka. Jedynie Marcel jest fajny, ale mamy już jednego w klatce. Reszta dość intrygująca, jak np.: Franciszka, Cyprian, Dominika, Ludosław, Konstanty.... Jakoś nie skokorzystam.
Z mężem jesteśmy na M i córka też miała by na M, ale wyszła jakoś na J. Teraz myślałam o Mikołajku, ale..... Nawet nie wiem kto tam mieszka. Chociaż podświadomie myślę o chłopcu ;)

A i dziś zauważyłam, że ma strasznie duzo pryszczy/króst na twarzy. Koszmar jakiś! Strasznie wyglądam! Gdzie ta wysławiana gładką cera ciężarnej?! o_O

No i już mnie znów brzuch boli, ale czosnku od razu w nosie luźnej :) Idę się do męża tulic. Jeszcze tylko kontrola w łazience....

Dobranoc! Miłych snów!

Wiem ze żyje..a wiec cisnienie na stojaco i siedząco wporzadku czerwone gardło pic duzo wody i odpoczywac a jak wzdryga to po troszku jesc i pić.

dzien dobry srodowo ! czuje sie wyspana tylko na jak dlugo heh pewnie za pol godzinki znowu zasne ;)
slonkoonline mowia ze pryszcze to na dziewczynke bo zabiera mamie urode , u mnie w pierwszej ciazy sie sprawdzilo wiec za pare miesiecy dowiemy sie czy u Ciebie sie sprawdzi ;)
Milego dnia !

dzien dobry srodowo ! czuje sie wyspana tylko na jak dlugo heh pewnie za pol godzinki znowu zasne ;)
slonkoonline mowia ze pryszcze to na dziewczynke bo zabiera mamie urode , u mnie w pierwszej ciazy sie sprawdzilo wiec za pare miesiecy dowiemy sie czy u Ciebie sie sprawdzi ;)
Milego dnia !

Mam już córkę, ale nie miałam takich problemów z twarzą. Może pod koniec ciąży trochę, ale na początku wręcz przeciwnie.

reklama
Fimka mówiłam Ci już, że bardzo podoba mi się Twój awatar? :-D

Dziękuję :tak:

Ja zaczęłam dzisiaj 7tc :-)
Objawów nadal brak...
Może jestem z tych szczęściar, którym nic nie dolega?
Hihihi.

PaulinkaMaria współczuję dolegliwości. Ale czego się nie wytrzyma dla maluszka :)

Pojutrze wizyta! Hurra! Już się nie moge doczekać!

Do góry