reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Czytalam gdzieś ze puste jajo dwa razy raczej się nie zdarza... a gdzie chodzisz do ginekologa jezeli moge zapytać? i czy bylas juz na 1 wizycie?

masz rację musi byc dobrze ;-) ale mnie strach nie opuszcza. .. i ciagle sprawdzam czy nie mam krwi ani zadnych niepokojących uplawow na wkladce. Oby do 1 wizyty ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Mi gin powiedział, że prawdopodobieństwo aby przytrafiło się po raz drugi jest praktycznie zerowe. Ja chodzę do dr Adamskiego do polmedu w Manhatanie, on pracuje na klinicznej i tam tez chciałabym rodzić.

Jeśli chodzi o strach to ja o ciąży wiem od ponad 2 tygodni i od tej pory ciągle mam obawy... Od sprawdzania wkładki po macanie piersi czy nadal bolą itp itd.
Ja pierwsza wizytę mam w czwartek, będzie to 5t5d. Może to i wcześnie, ale muszę isc bo konczy mi sie luteina na której jestem od momentu zobaczenia dwóch kresek (gin profilaktycznie przepisał mi i kazał włączyć gdy dowiem się o ciąży).

Mnie właśnie piersi malo bola... mi gin nie przepisal nic.. powiedział ze to wypadek losowy. ja badam sobie co jakis Czas progesteron i bete. A do wizyty to chyba osiwieje :p

Ewlinka witaj wśród nas:-)

Zaróno Tobie jak i Anncka i wszystkim, które straciły swojego okruszka bardzo
współczuję:-( Musicie jednak wierzyć,że tym razem będzie dobrze i tego się
trzymać. Ja za Was mocno trzymam kciuki!:happy2:

Co do tego prowadzenia ciąży w Uk....na prawdę nie jest tak źle. Może nie robią nam
tu usg na początku u masy badań z krwi, ale jak juz zaczną się cykliczne wizyty, to dbają
o ciężarne. Jak komuś nie pasi położna, to zawsze można ją zmienić;-)A te położne
mają ogromną wiedzę. Jak trzeba to kierują na dodatkowe scany i badania. Zawsze można
do nich dzwonić ze wszystkim....na prawdę mam wiele znajomych, które tu rodziły i wszystko
było ok. Trzeba im tylko zaufać. Wiem, w pierwszej ciąży wszystko jest nowe i jak tak
się porównuje jak to jest w Pl, to wydaje się,że tu jest tragedia, ale to nie prawda. Przy zdrowej
ciąży nie ma potrzeby ciągłego usg itp, a położne już dobrze wiedzą czy coś się dzieje,czy nie;-)

Będzie dobrze dziewczyny. Urodzicie zdrowe maluszki i tylko patrzeć jak będziemy wrzucać ich fotki:happy2:

Ja tez się nie stresuje w tej ciąży narazie :-)a wogole to jestem polozna i pracowalam w uk przed blizniakami odeszlam z pracy bo doznalam urazu kregoslupa i teraz siedze w domu z czortami

reklama
Ewelinka ja tez mam 24 :) znaczy w grudniu skoncze 25, Ty tez rocznik 89?
Bardzo podobnie u nas bylo, ja poronilam samoistnie 4 stycznia, potem mialam okres 4 lutego i 5 marca i teraz jestem tutaj :)
Ja mam to samo z fobia wkladkowa... latam do kibelka i sprawdzam kilkanascie razy na dzien.

Anncka lapanie cycow!! :D przepraszam, za uśmiech, po proatu ja robie to samo :) juz sie na mnie w pracy kilka razy dziwnie popatrzyli bo nie zauwazylam ludzi w pobliżu :p

K8libby zazdroszcze tego podejscia. Chcialabym wyluzowac, a nie potrafie :(

Magda dodajesz mi wiary w tutejsza sluzbe zdrowia :) oby bylo dobrze! :)

Mama290 wow, to mamy tutaj profesjonalne doradztwo! :D super :)

Do góry