reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2014

Hej Kochane ja mam tak samo jak sie najem jest ok, jak tylko poczuje głód zbiera mnie na wymioty i mam mdłości przekichane :)

reklama
Dupka biorę ze względu na poronienie w listopadzie. Normalnie sobie przez niego chyba w łeb strzele wcześniej czułam się idealnie a od pierwszej tabletki jest coraz gorzej brzuch mi przeszkadza jakby by nie mój tylko przylepiony (znaczy się takie odczucia mam), ta klucha w gardle i żołądku blee. No i jeszcze teraz jakby leciutkie plamienie w kolorze kawy z mlekiem. No niby nie powinnien dupek zaszkodzić tylko pomóc, niektórzy lekarze nawet zapobiegawczo dają, ale może mi jednak szkodzi?:-( W poprzednich ciążach go nie brałam i nie było najmniejszego problemu.

Jopal- mi tez się nie podoba, że ginka dała mi luteinę "asekuracyjnie", ale cóż biorę jak każe, mimo, że nie widzę uzasadnienia. Tyle, ze ja ja biore dopochwowo, wiec nie czuje jakiś dodatkowych objawow, bo działa miejscowo.

Agrafka- piękny widok na USG. Pełnie łzy szczęścia leciały strumieniami na widok wiercącego się maluszka.

Jopal - ja też biorę luteine ze względu na wcześniejsze poronienie i też raczej tak "na wszelki wypadek". Kazał brać to biorę choć jest to dla mnie uciążliwe... No ale jeszcze kilka tyg w moim przypadku i będziemy powoli odstawiac

Mitemil- moj najpierw nas prosił również, żebyśmy kupili mu brata, a teraz chodzi obrazony. Ale jak powiedziałam mu , ze jego brat lub siostra jak się urodzi to da mu niespodziankę i całkiem możliwe, że będzie to Spider Man na motorze to od razu zmienil nastawienie :)

Słyszałam o tym, że nowonarodzone dzieci przynoszą starszemu rodzeństwu prezent. Pewnie i ja tak zrobię :tak:

Mitemil- ja tez stad ten pomysł
Jak urodziłam Damiana to widzialam akcje jak dziewczynka płakała i babcia ja pocieszala bo rodzice maja nowego dzidziusia. Chce tłumaczyc malemu od początku, ze jest tak samo ważny a nawet bardziej bo jest starszym bratem i dzidzius sam sobie bez niego nie poradzi ;)

Mitemil ja zawsze dużo wcześniej przygotowuje dzieci na pojawienie się rodzeństwa. Zawsze mówię, że ponieważ mama i tatuś się mocno kochają w brzuszku pojawił się dzidziuś. Kiedy zaszłam w II ciąże, Nelly miała 10 miesięcy,więc była niczego nie świadomya. Przy III ciąży dziewczynki szybko wiedziały, że będzie rodzeństwo. Młodsza nie ogarniala zbytnio, ale dużo pytała. Starsza zaś od początku snula plany i doczekać się nie mogła. Ja zawsze tłumacze im czas przyjścia dziecka na świat w odniesieniu do jakiegoś wydarzenia. Jak rodziłam po Nowym Roku,to wiedziały,że tuż po świętach z choinką będą miały brata. Teraz im mówię,że trochę po Halloween i wydaje mi się,że mniej więcej kojarzą. Nawet jeśli nie chcesz córce mówić teraz,to możesz już z nią dużo rozmawiać odnośnie rodzeństwa. Podpytywac i tłumaczyć co znaczy być w ciąży. Jak się dowie juz,to na pewno będzie się cieszyć, że może mieć udział w tej ciąży i razem z Wami planować. Moja Nelly ciągle pyta jak duży jest dzidziuś, co je i co robi. Jednocześnie wie,że dużo czasu jeszcze do Halloween :-) Ja uważam,że takie przygotowanie dziecka bardzo pomaga, bo pozwala uniknąć problemów z zazdrością po narodzinach rodzeństwa. Zobaczysz, że córcia wszystko zrozumie, a nawet nie raz Cie zaskoczy swoim podejściem ;-) No i ja prezentów nie kupuje z okazji narodzin starszemu rodzeństwu,ale moje juz zaprawione w boju :p

Agrafko cudowny filmik! Uwielbiam oglądać takie cuda :-)

Mijenka objawy nie są wyznacznikiem zdrowej ciąży,więc się nie denerwuj. Ja nie mam żadnych jakiś mega męczących,ale miałam poprzednio i jakoś nie tęsknię za nimi ;-)

Misia przykro mi,że chorujesz o podziwiam Cię za podejście :-)

Ewelinka nie mam pojęcia co u Amisi :-/ Wiele dziewczyn nic nie pisze...szkoda :-( Mam nadzieję,że ich fasolki mają się dobrze.

Ostatnia edycja:
Szkoda ze tyle grudniowek się nie odzywa. Mam nadzieję ze poprostu nie maja czasu.
Dziewczyny ma moze ktoras tak że duzo kicha? Ja juz kilka dni przed testem zaczęłam kichac o wyczytałam ze to moze byc przez to ze jedt sucha śluzówka.

reklama
Ja jedyne,co słyszałam od laryngologa,to że w ciąży wszystkie śluzówki są obrzękniete i stąd np zatkany noc ( mam problem w tym temacie,który zawsze w ciąży się nasila). Nie wiem jednak czy ma to związek z kichaniem? Może coś w tym jest.

Do góry