reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2014

Misia- jestem w szoku nie wiem co powiedzieć, przytulam mocno.
Prosze wpiszcie na yt w wyszukiwarce -"ciąża 10 tydzień i 5 dzień" i to filmik 1szy uzytkownik agrafka777
Ulenka - jak sie nazre to mi dobrze, jak jestem glodna to mam tak jak Ty,mdłości i odruchy wymiotne

reklama
Magda_z_uk ciesze się, że wszystko i, że lekarze pozytywnie Cię przyjęli. I Ty doczekasz się, by obejrzeć swoją fasolkę.

Afrafka przepiękny filmik. Jak ślicznie się maluszek rusza :)

Mam pytanie do dziewczyn, które uświadamiały swoje dzieci, że na świecie pojawi się dzidziuś. Jak mam to wytłumaczyć mojej 5-letniej córce? Na razie nic jej nie mówimy, bo bałam się, że znowu poronię. Planuje parę dni przed usg w 20 tc opowiedzieć jej, że mamusia ma dzidziusia w brzuszku, a potem na usg pani doktor jej pokaże.
Moje dziecko teraz zadaje mi pytanie kiedy kupie jej braciszka, albo siostrzyczkę. Wie co to niemowlę, bo szwagierka ma 8-miesięczną córcię, więc Martyna świadoma jest, że nie urodzi się od razu kompan do zabawy w dom i sklep :-D

Ostatnia edycja:
mitemil może po prostu że będzie miała rodzeństwo że w brzuszku mamy rośnie dzidzia, ja też czekam do końca 3 miesiąca żeby powiedzieć dzieciom , nie chce ich stresować jakby jednak poszło coś nie tak ,bardzo by to przeżywały .
moja 6-latka cały czas wspomina że chce siostrzyczkę
miisia więc może przez to tyłozgięcie , ale czekamy na wieści od lekarza

mitemil mój Antoś chodził za nami dosc dlugo (jakies pol roku dobre) i pytal kiedy bedzie mial "siostrzyczke" i mowil ze do szczescia brakuje mu tylko rodzenstwa:-) wiec jak sie dowiedzielismy to pow malemu ze dzieki temu ze tak bardzo chcial rodzenstwo to juz u mamy w brzuszku jest dzidzia i rosnie:-) od tej chwili juz sa pyt kiedy dzidzia wyjdzia ,co robi itd. hahah

Czytam te Wasze wypowiedzi o mdłościach, wymiotach, bólach i odwodnieniach i nie mogę uwierzyć, że takie rzeczy mogą aż tak wymęczyć :( mnie męczyło chwilę i poza tym, że na wszystko mi zęby rosną nic mi nie jest... aż zaczynam się bać czy aby napewno wszystko w porządku :(

cześć, jak nastroje?:)
powiedzcie, tyłozgięcie może być 'nabyte'? Bo mi lekarka do której chodzę w ciąży powiedziała, że mam duże tyłozgięcie, nawet że jej szyjkę cięzko zobaczyć, czy cos. I powiedziała, że juz pewnie każdy lekarz mi o tym mówił. A ja dopiero się o tym dowiedziałam, nikt mi wczesniej nic nie mówił.

powiedzcie, tyłozgięcie może być 'nabyte'? Bo mi lekarka do której chodzę w ciąży powiedziała, że mam duże tyłozgięcie, nawet że jej szyjkę cięzko zobaczyć, czy cos. I powiedziała, że juz pewnie każdy lekarz mi o tym mówił. A ja dopiero się o tym dowiedziałam, nikt mi wczesniej nic nie mówił.
raczej nie , taka po prostu nasza uroda :) ja też mam i dowiedziałam się o tym już na pierwszej wizycie u gina.

Mitemil- moj najpierw nas prosił również, żebyśmy kupili mu brata, a teraz chodzi obrazony. Ale jak powiedziałam mu , ze jego brat lub siostra jak się urodzi to da mu niespodziankę i całkiem możliwe, że będzie to Spider Man na motorze to od razu zmienil nastawienie :)

reklama
Do góry