reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Misia- jestem w szoku nie wiem co powiedzieć, przytulam mocno.
Prosze wpiszcie na yt w wyszukiwarce -"ciąża 10 tydzień i 5 dzień" i to filmik 1szy uzytkownik agrafka777
Ulenka - jak sie nazre to mi dobrze, jak jestem glodna to mam tak jak Ty,mdłości i odruchy wymiotne

reklama
Magda_z_uk ciesze się, że wszystko i, że lekarze pozytywnie Cię przyjęli. I Ty doczekasz się, by obejrzeć swoją fasolkę.

Afrafka przepiękny filmik. Jak ślicznie się maluszek rusza :)

Mam pytanie do dziewczyn, które uświadamiały swoje dzieci, że na świecie pojawi się dzidziuś. Jak mam to wytłumaczyć mojej 5-letniej córce? Na razie nic jej nie mówimy, bo bałam się, że znowu poronię. Planuje parę dni przed usg w 20 tc opowiedzieć jej, że mamusia ma dzidziusia w brzuszku, a potem na usg pani doktor jej pokaże.
Moje dziecko teraz zadaje mi pytanie kiedy kupie jej braciszka, albo siostrzyczkę. Wie co to niemowlę, bo szwagierka ma 8-miesięczną córcię, więc Martyna świadoma jest, że nie urodzi się od razu kompan do zabawy w dom i sklep :-D

Ostatnia edycja:
mitemil może po prostu że będzie miała rodzeństwo że w brzuszku mamy rośnie dzidzia, ja też czekam do końca 3 miesiąca żeby powiedzieć dzieciom , nie chce ich stresować jakby jednak poszło coś nie tak ,bardzo by to przeżywały .
moja 6-latka cały czas wspomina że chce siostrzyczkę
miisia więc może przez to tyłozgięcie , ale czekamy na wieści od lekarza

mitemil mój Antoś chodził za nami dosc dlugo (jakies pol roku dobre) i pytal kiedy bedzie mial "siostrzyczke" i mowil ze do szczescia brakuje mu tylko rodzenstwa:-) wiec jak sie dowiedzielismy to pow malemu ze dzieki temu ze tak bardzo chcial rodzenstwo to juz u mamy w brzuszku jest dzidzia i rosnie:-) od tej chwili juz sa pyt kiedy dzidzia wyjdzia ,co robi itd. hahah

Czytam te Wasze wypowiedzi o mdłościach, wymiotach, bólach i odwodnieniach i nie mogę uwierzyć, że takie rzeczy mogą aż tak wymęczyć :( mnie męczyło chwilę i poza tym, że na wszystko mi zęby rosną nic mi nie jest... aż zaczynam się bać czy aby napewno wszystko w porządku :(

cześć, jak nastroje?:)
powiedzcie, tyłozgięcie może być 'nabyte'? Bo mi lekarka do której chodzę w ciąży powiedziała, że mam duże tyłozgięcie, nawet że jej szyjkę cięzko zobaczyć, czy cos. I powiedziała, że juz pewnie każdy lekarz mi o tym mówił. A ja dopiero się o tym dowiedziałam, nikt mi wczesniej nic nie mówił.

powiedzcie, tyłozgięcie może być 'nabyte'? Bo mi lekarka do której chodzę w ciąży powiedziała, że mam duże tyłozgięcie, nawet że jej szyjkę cięzko zobaczyć, czy cos. I powiedziała, że juz pewnie każdy lekarz mi o tym mówił. A ja dopiero się o tym dowiedziałam, nikt mi wczesniej nic nie mówił.
raczej nie , taka po prostu nasza uroda :) ja też mam i dowiedziałam się o tym już na pierwszej wizycie u gina.

Mitemil- moj najpierw nas prosił również, żebyśmy kupili mu brata, a teraz chodzi obrazony. Ale jak powiedziałam mu , ze jego brat lub siostra jak się urodzi to da mu niespodziankę i całkiem możliwe, że będzie to Spider Man na motorze to od razu zmienil nastawienie :)

reklama
Do góry