reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

To nie mit Kruszka :-) Latalam z dziećmi, nawet maleńkimi i dobrze jest dać właśnie na czas startu i lądowania pić,albo smoczek,albo pierś jeśli się karmi. Pomaga to dziecku uniknąć zaburzeń blednika. Mojej starszej córce zaś pomaga na.to,żeby ją na wymioty nie zbieralo. A oscypki....ehhh....poczekam i nadrobie po ciąży,bo nawet u nas można je kupić. Ale nie teraz. Teraz się obejde smakiem ;-)

reklama
Mitemill- mi też ginka na zeszłotygodniowej wizycie nakazała brać luteinę dopochwowo x2 na noc. A ja badałam progesteron i był super i nic się nie dzieje, a ginka powiedziała, ze asekuracyjnie mam brać. Troche to do mnie nie dotarło, ze "asekuracyjnie" mam brać, ale biorę jak zaleca...

Ech Dziewczynki kusicie tym oscypkiem z żurawiną. Ja dzisiaj kolejny fatalny dzień mam. Tak mi niedobrze, że szok. :baffled:

Mitemil ja biorę Duphaston ze względu na to ze spadał mi progesteron. Biore 3x1. W drugim trymestrze bedziemy powoli obnizac dawke az wkoncu zrezygnujemy zupelnie :-)

Mitemil dużo zależy od polityki firmy,bo pierwsze kilka tyg jeszcze płacą 100% ( u mnie 4) a potem tylko zasiłek socjalny. No i znowu jak się jest długo na zwolnienieniu tak jak ja w poprzedniej ciąży, to macierzyński też mniej płatny. Dobrze chociaż ze pracodawcy troszczą się o ciężarne i zwolnienia są ostatecznoscia.

Hej :) ja niestety dzisiaj będę jechać do szpitala zeby sprawdzic te bole brzucha i naglr nudnosci ktorych nie było przez caly okres. Małż dzisiaj w nocy siedział przy mnie i mi masowal plecy bo nie wyrabiam z bolu a brzuch to mi malo co nie eksplodowal . Strasznie sie boje co to moze byc i mam nadzieje ze nudnosci od hormonow a bole od rosnącego domu dla malucha :(
Czy Wy tez tak mialyscie ? Bądź macie? Buziaki milego i spokojnego dnia :*

Misia trzymam kciuki bardzo mocno,żeby to nie było nic poważnego! Koniecznie daj znać. Ja boli takich silnych nie mam,ale nagłe mdłości w poprzednich ciazach się zdarzały. Powodzenia kochana!

Kruszka cycus najlepszy ;-)

Witam bylam juz na podgladaniu dostalam zastrzyk I tabsy na mdlosci I musze sie dzis stawic wieczorem na kroplowke zeby sie troche nawodnic ehh mam nadzieje ze te specyfiki zadzialaja

reklama
Do góry