reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2014

To nie mit Kruszka :-) Latalam z dziećmi, nawet maleńkimi i dobrze jest dać właśnie na czas startu i lądowania pić,albo smoczek,albo pierś jeśli się karmi. Pomaga to dziecku uniknąć zaburzeń blednika. Mojej starszej córce zaś pomaga na.to,żeby ją na wymioty nie zbieralo. A oscypki....ehhh....poczekam i nadrobie po ciąży,bo nawet u nas można je kupić. Ale nie teraz. Teraz się obejde smakiem ;-)

reklama
Mitemill- mi też ginka na zeszłotygodniowej wizycie nakazała brać luteinę dopochwowo x2 na noc. A ja badałam progesteron i był super i nic się nie dzieje, a ginka powiedziała, ze asekuracyjnie mam brać. Troche to do mnie nie dotarło, ze "asekuracyjnie" mam brać, ale biorę jak zaleca...

Ech Dziewczynki kusicie tym oscypkiem z żurawiną. Ja dzisiaj kolejny fatalny dzień mam. Tak mi niedobrze, że szok. :baffled:

Mitemil ja biorę Duphaston ze względu na to ze spadał mi progesteron. Biore 3x1. W drugim trymestrze bedziemy powoli obnizac dawke az wkoncu zrezygnujemy zupelnie :-)

Mitemil dużo zależy od polityki firmy,bo pierwsze kilka tyg jeszcze płacą 100% ( u mnie 4) a potem tylko zasiłek socjalny. No i znowu jak się jest długo na zwolnienieniu tak jak ja w poprzedniej ciąży, to macierzyński też mniej płatny. Dobrze chociaż ze pracodawcy troszczą się o ciężarne i zwolnienia są ostatecznoscia.

Hej :) ja niestety dzisiaj będę jechać do szpitala zeby sprawdzic te bole brzucha i naglr nudnosci ktorych nie było przez caly okres. Małż dzisiaj w nocy siedział przy mnie i mi masowal plecy bo nie wyrabiam z bolu a brzuch to mi malo co nie eksplodowal . Strasznie sie boje co to moze byc i mam nadzieje ze nudnosci od hormonow a bole od rosnącego domu dla malucha :(
Czy Wy tez tak mialyscie ? Bądź macie? Buziaki milego i spokojnego dnia :*

Misia trzymam kciuki bardzo mocno,żeby to nie było nic poważnego! Koniecznie daj znać. Ja boli takich silnych nie mam,ale nagłe mdłości w poprzednich ciazach się zdarzały. Powodzenia kochana!

Kruszka cycus najlepszy ;-)

Witam bylam juz na podgladaniu dostalam zastrzyk I tabsy na mdlosci I musze sie dzis stawic wieczorem na kroplowke zeby sie troche nawodnic ehh mam nadzieje ze te specyfiki zadzialaja

reklama
Do góry