Ktoras z was w lipcu ma rozmowe o prace w przedszkolu - odrazu napisze, zebys na nia nie liczyla jesli ciaza bedzie widoczna, nawet jesli rozmowa bedzie w lipcu a rozpoczecie pracy we wrzesniu to nie da Ci po rostu umowy o prace. Lub da Ci na zastepstwo i jak znajdzie kogos nowego to Ciebie zwolni. Chyba, ze dyrektor/ka to naprawde w porzadku czlowiek i wie, ze nie dostanie opier.... od organu prowadzacego.
reklama
Magda_z_uk
Po pierwsze MAMA ;)
Oomamba dziękuję za dobre słówko :-)
Cypryda taki pracodawca na wagę złota! :-)
Ona w I ciąży widoczny brzuszk miałam w 5 miesiącu. Tzn taki,że już wszyscy widzieli. W II tak w 4 miesiącu. W 3 o dziwo dopiero po połowie,ale może dlatego,że sporo schudłam przed ciążą. Teraz ja czuję,że już mnie wypycha,ale nim inni zauważą,to jeszcze dużo czasu minie.
Cypryda taki pracodawca na wagę złota! :-)
Ona w I ciąży widoczny brzuszk miałam w 5 miesiącu. Tzn taki,że już wszyscy widzieli. W II tak w 4 miesiącu. W 3 o dziwo dopiero po połowie,ale może dlatego,że sporo schudłam przed ciążą. Teraz ja czuję,że już mnie wypycha,ale nim inni zauważą,to jeszcze dużo czasu minie.
ewelinka_shn
oczekująca Cudu ;**
Cypryda jestes pewna ze powinni przedłużyć?bo moja przyjaciółka obecnie jest na umowie o pracy na okres próbny 3 miesięczny... czy w ttm wypadku również jej przedluza?i co się jej będzie należało?platne zus do porodu?czy moze i zus i roczny macierzynski?
Magda_z_uk
Po pierwsze MAMA ;)
To też inaczej czujemy my,ciężarne. Inaczej widzą nasz brzuszek Ci,co wiedzą o ciąży,a jeszcze inaczej Ci,co pojęcia nie mają ;-)
Magda_z_uk
Po pierwsze MAMA ;)
No właśnie. Gdzie się podziała Ulenka?
Ja w pierwszej ciąży brzuch taki prawdziwy ciążowy widoczny był kolo 4-5 miesiąca, ale ja od początku ciąży tak się dumnie wyprężałam, że swój lekko spasiony wtedy brzuch od początku traktowałam jako ciążowy haha dopiero teraz z perspektywy czasu widzę na zdjęciach że przez pierwsze miesiące nie było widać ciąży, a zwykłe sadło
A teraz widać już, choć niewiele
A teraz widać już, choć niewiele
Magda_z_uk
Po pierwsze MAMA ;)
Oomamba haha...słuszne spostrzeżenie Mnie teraz bawi,jak ktoś wie,że jestem w ciąży i doszukuje się tego ciazowego brzuszka,bo to nie tak hop siup Wiadomo,ja widzę ze rośnie,ale póki co tylko ja :-)
reklama
ewelinka_shn
oczekująca Cudu ;**
Cypryda dzięki ona chciała do prawnika pytać.. to czekam na info :-)