reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Z tym brzuchem to wczoraj sie usmialam :p wracajac ze szkoly (gdzie przez 4h wypilam duzo wody) jechalam metrem i babka mi miejsce ustapila?! Se mysle omg ale faktycznji bylam w obcislej bluzce a ogolnie jestem szczupla wiec ten brzuszko rzucil sie w oczy:)

reklama
Cypryda to ja mam rozmowe w lipcu. A dyrektorka jest okropna baba bez ludzkich uczuc wiec pewnie nie mamna co liczyc. A na unowe o zastepstwo dostaje sie macierzynski?

Bo jest jeszcze taka opcja ze zostane w tej pracy co teraz jestem czyli na zleceniena 2 lata.potym bede miala chociaz macierzynski. Bo w pierwszej ciazy pracowalam do konca. I po 6 tyg wrocilam. nie mialam skladek oplacanych jako studentka i lipa wyszla dlategotetaz chce chociaz ten zasilek macierzyski wyciagnac

przy umowie na zastępstwo jest macierzyński ale tylko wtedy gdy urodzi się w trakcie trwania umowy, a umowa ta nie chroni przed wypowiedzeniem w ciąży a ni nie przedłuża się jej do dnia porodu

Hej
Nadrobiłam czytanie. Dziś miałam pracowity dzień, bo musiałam się ogarnąć trochę po powrocie z urlopu, pojechać na zakupy, zrobić obiad itd. Naszło mnie na ciasto z rabarbarem. Ja ogólnie to ciast nie piekę, nie lubię tym bardziej ciast drożdżowych wić znalazłam przepis na szybie ciasto rabarbarowe, bez ugniatania, bez drożdży!!! Wyszło tak pyszne, że już sama zjadłam prawie 1/3 blachy :-)
Poza tym dziś czuję się świetnie, jakbym w ciąży nie była.oczywiście objawów zero jak nie ma objawów to znów się martwię :-(, a jak są to tez mi źle. Cały czas chodzę częściej siku i czasami coś mnie zakłuje tam ;-) albo gdzież w rejonie podbrzusza.
Co do wielkości brzuszka, to mi szybko rósł w poprzedniej ciąży a teraz chyba jakoś wolniej, w spodnie wchodzę jeszcze bez problemu natomiast siedząc mnie cisną w brzuch.

A ja dzis pierwszy raz poczulam jak kucalam ze cos mi przeszkadza zaraz nad spojeniem...

Ale za to mam dzien spokojniejszy:) znalezlismy w koncu sposob aby pozbyc sie kocurow od nas z ogrodka jaka baba naprzeciwko w domu je dokarmia i laza po moim tez a ze nie cierpie kotow zwlaszcza jak mi sie zalatwiaja na moj ogrodek. Postawilismy takie cos co psika woda jak cos wejdzie na nasz teren :) i powiem ze dziala mam nadzieje ze nie polubia prysznicow :p

Mnie się brzuszek zmniejszył póki co :-D:-D:-D
Zazdroszczę tym z Was, które już nie mają objawów. U mnie codziennie sztorm i nieustająca choroba morska :baffled:

Dziewczyny, info na temat urlopu macierzyńskiego powinno być w kodeksie pracy. Jest dostępny online.

hej dziewczyny, przepraszam, że się od kilku dni nie odzywałam, ale miałam pilny wyjazd, pomagałam przy komuniach i jeden wielki Sajgon, od 2 dni z rana mam takie mdłości, że głowa mała. Spróbuję Was nadrobić, zaraz zasiądę do lektury, mam nadzieję, ze wszytsko w porządku, że same dobre wieści przeczytam :-)

Witam Waw :) co do pracy to moj szef szybko zauważył ze cos nie tak i mowil ze mam sie niczym nie martwic lecz po tygodniu dal wypowiwdzenie bo znalazł juz kogos na moje miejsce. Więc wszystko zależy od szefa... :(

miisia pracodawca NIE MA PRAWA zwolnić kobiet ciężarnych !!! powinien o tym wiedzieć z kodeksu i mieć to w małym palcu. Zgłoś to jak najszybciej, niech lekarz Ci wystawi zaświadczenie, że jesteś w ciąży. O ile to czy to jest umowa o pracę, ja się tam za bardzo nie znam ; p

Ostatnia edycja:
Witam się wieczornie, syn dopiero zasnął a ja biorę się za kolacje i czekam na męża. wprawdzie obiecałam mu schabowe, ale ja mam ochote na kaszę z warzywami i to właśnie zrobię. U nas to normalne, że jemy obiady na kolacje:)

Czy wy też macie mniejszą ochotę na mięso? Bo mi jakoś z mięsem nie po drodze, już nawet spaghetti robie bez mięsa co nigdy mi sie nie zdarzało. Ba, nawet mistrzowskie kotlety męża nie robią na mnie wrażenia. Przerzuciłam się na warzywne sosy i ciemne pieczywo:) ooo w biedronce mają przepyszne bułki wieloziarniste pieczone na miejscu:)

Nooo, ale mimo wszystko, taką karkóweczkę z grilla, albo rybkę, to bym jednak zjadła:)

reklama
Do góry