reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2014

Witam ja teoretycznie tez siedze w domu ale jak mnie poprosza to pomagam bardziej jako dula pracować w szpitalu nie mogę ale zawsze cos tam po sprzedaje na eBay i mam swoje pieniądze tak to mój pracuje i utrzymuje wszystko ja lubię pracować ale teraz raczej koncentruje się na chlopakach i na sobie współczucie wam sytuacji z szefami nie miałam nigdy takich problemów pracowała jak najdłużej się dallo ale zawsze w pracy miałam fory bo u nas takie przepisy sa

reklama
Magda Singh tak rodzony . Tata Kanadyjczyk, Mama australijka . Wiec

Wczoraj u nas w niedziele byl Dzien Matki i przyszly na swiat bliźniaczki jeden tolw dwie glowy i dwa mozgi dwie rece dwie nóżki . Rodzoce maja juz 7 dzieci o tym ze beda połączone wiadomo bylo od 20 tyg. Mieli mozliwosc zakończenia ciąży. Ale nieprzeszlo im to przez mysl. Dziewczynki urodzily sie w 32 tyg. Pekly wody i bylo cc i odpoczatku oddychaja same lekarze mówią ze to cud ale niedaja im długiego zycia . Rodzice mowia ze nie myślą o tym mysla o dni dzisiejszym. Milosc wprost bije od nich do dzieci i od rodzEnstwa do nowych członków rodziny :)

Super...uwielbiam jak ludzie tak podchodzą....

U nas też wczoraj dZień mamy był:) Hehehe mamę (czyli mnie) zabierają dziś do kina. Córka film wybrała pod siebie oczywiście bo to jej ulubiony Rio2

My mielismy spacer na brzegiem oceanu bardzo duzo rodzin było chodz temp. Tak ok 20 zimna bryza...a potem lunch . Moj synek przyniósł ze żłobka kartke na dzien Mamy Z odciskami palców swoich. Zawsze na koniec roku RODZICE dostają album z robótkami dzieci . Wiekszosc jest z pomoca nauczyciela ale i tak jest to doskonala zabawa i nauka umiejętności :)

Hej melduje sie i ja:)

U nas tez byl wczoraj Dzien Matki ale my obchodzimy polski. Za to jak wracalam ze szkoly to skorzystalismy z mezem i wyskoczylismy sobie na obiadek do knajpki zanim odbierzemy core od dziadkow :-) fajnie bylo trzeb czesciej.

PaulinaMaria apropo tych dzieci moje opinia jest taka ze te dzieci beda sie meczyc i bardzo mozliwe ze umra niebawem i nie koniecznie bezbolesnie wiec ja to inaczej widze...

A prace my tez dostajemy cos pieknego czesc wisi u corki w pokoju na scianie :)

Ja pracuje, ale dlatego ze sama chcę, a opiekę nad dziećmi dzielimy po połowie :) Wiadomo ze czasem sa strey różne i nie wygląda to wszystko kolorowo ale jest do ogarnięcia. Jeden w przedszkolu, drugi w żł0obku a jka są chorzy to kombinujemy i wymieniamy się przy nich :) Myślę że przy trzecim też damy radę.

Dziewczyny troche z innej bezki, czy wy macie jakieś objawy jeszcze? ja dzisiaj zaczęłam 7 tydzien wg moich obliczeń do lek idę w piatek wieczorem i tak średnio z objawami, tzn piersi w ogole mnie nie bolą tylko smak nie dobry mam i troche mnie muli

Wlasnie mialam napisac ze ciężka sytuacja i Ja niewiem co bym zrobila :(

No ciezka ja wiem co bym zrobila ale nie bede sie glosno wypowiadac zeby nie narazic sie :) ale na pewno nie skazala bym dzieci na takie cierpienie nie w takim przypadku.

Annemase ja nie mam objawow juz z 2 tyg :) tez sie zastanawialam nad tym ale jest wsio ok.

Dziewczyny czy Wam lekarza czesto robia USG? Rozmawialam z Ciotka mojego M ktora pracuje w NY w szpitalu i mowi ze USG moze ma mala dawke ale ma wplyw na dziecko i nie mozna przesadzac. Jak jest ok powinny byc 3 max wiadomo jak sa jakies komplikacje to nie ma wyboru

Ostatnia edycja:
Ja mam usg na każdej wizycie :) od pierwszej ciąży chodzę do tego samego lekarza i jak robi to nie wnikam, ufam mu

reklama
Witam po długiej przerwie. Na razie nie próbuję Was doczytać, ale trzymam kciuki za potrzebujące i gratuluję udanych wizyt. I oczywiście witam nowe mamy.

U nas po staremu. Nadal siędzę w domu już z Ninką i tak na prawdę mój dzień nie róźni się zbytnio od dnia poprzedniego. W weekend trochę mieliśmy gości dlatego też nie było czasu zajrzeć na bb.
Czujemy się dobrze, objawy są tkliwe piersi, wilczy apetyt i momentami mdłości z tendencją do wymiotów, Aaaaa no i senność senność senność, żeby się wyspać muszę dziecko oddać do mamy :)

Co do bliźniąt syjamskich to żadna z nas nie wie co by zrobiła bo nie jest w tej sytuacji i mam nadzieję, że nigdy nie będzie.

Co do pracodawców choć nie czytałam Waszych wcześniejszych wypowiedzi to są wiadomo róźni. Ale ja wiem jedno. Nigdy praca nie byłaby dla mnie ważniejsza i opinia szefa, albo jego fochy. Już raz miałam nauczkę, chodziłam do pracy dość długo bo do 6 miesiąca, mimo, że lekarz wręcz mnie namawiał na l4. Łudziłam się że zrobię dobre wrażenie, że szef doceni. Yhy. Docenił, po porodzie jak tylko zbliżał się koniec mojej umowy nie przedłużył mi jej i podziękował za współpracę. Ot tyle. Teraz nawet się nie zastanawiałam, jak lekarz powiedział l4.
No ale każdy jest inny.

Czarna, ja w pierwszej ciąży wizytę miałam co 3 - 4 tygodnie i usg miałam na każdej wizycie,gin mówił, że nie ma to żadnego wpływu na dziecko.

Ostatnia edycja:
Do góry