reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Oomamba w tej ciąży zrobiłam się strasznie owocowa. W sumie nic innego bym nie jadla tylko owoce ;) resztę oczywiście zjem ale bez smaku. :D

reklama
Dziewczyny z tym zwolnieniem z pracy w ciąży wcale nie jest tak, ze pracodawca nie może zwolnić.
Kodeks pracy
Art. 177.

§1. Pracodawca nie może wypowiedzieć ani rozwiązać umowy o pracę w okresie ciąży, a także w okresie urlopu macierzyńskiego pracownicy, chyba że zachodzą przyczyny uzasadniające rozwiązanie umowy bez wypowiedzenia z jej winy i reprezentująca pracownicę zakładowa organizacja związkowa wyraziła zgodę na rozwiązanie umowy.

§2. Przepisu §1 nie stosuje się do pracownicy w okresie próbnym, nie przekraczającym jednego miesiąca.

§3. Umowa o pracę zawarta na czas określony lub na czas wykonania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu.

§31. Przepisu §3 nie stosuje się do umowy o pracę na czas określony zawartej w celu zastępstwa pracownika w czasie jego usprawiedliwionej nieobecności w pracy.

Mnie też odrzuciło od mięsa. Jeszcze jakąś wędline zjem, ale mięso na obiad nie.
Słodycze. Zawsze lubiłam słodkie w dużych ilościach, ale teraz mniej. Nie mam też zachcianek.

Witam milego dzionka
Mnie cofa od miesa także ale dzis cielecinka z piekarnika i warzywka wiec jakos sie przemusze wczoraj spaghetti panowie zjedli a Ja sam makaron.

Witajcie
No właśnie coś spokój na forum, ja jutro do pracy wracam niestety więc tylko jeszcze dziś dzień luzu.
Poza tym czuję się świetnie, co oczywiście mnie martwi.
Idę jeść śniadanko

Witajcie!

Dziewczynki, mnie podobnie jak część Was odrzuciło totalnie od słodyczy. Na samą myśl o czymś słodkim robi mi się słabo. :baffled: Mięso też nie bardzo u mnie przechodzi przez przełyk. :eek: Bezpieczne są dla mnie (najlepiej świeże i chrupiące) bułeczki z serem i pomidorkiem, mogłabym tylko to wcinać. I od wczoraj też mogę jeść płatki z mlekiem, bo tak to mleko też zupełnie mi nie podchodziło. A do picia tylko i wyłącznie woda. Wczoraj na obiad zrobiłam botwinkę z młodych buraczków i aż się zdziwiłam, że zjadłam małą miseczkę, hihi.

Co tam dzisiaj gotujecie dzisiaj na obiad moje Drogie? Ja mam zupkę od wczoraj.

Jagódka- powodzenia u dentysty!

reklama
Do góry