reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

hej dziewczyny!

Ja dziś w pracy (tzn. współpracownikom z pokoju) powiedziałam, że jestem w ciąży. Bardzo się stresowałam, bo u nas sytuacja nieciekawa, bo 1 koleżanka jest na macierzyńskim, wraca na wrzesień, więc chyba damy rade się wymienić, tzn. ona wróci ja pójdę na L4. Ale reakcja nie była zła. Nawet pogratulowali, pośmialiśmy się, wiec ok.
W tym tyg. powiem jeszcze kierownikowi, ale on jest spoko więc myślę że też będzie dobrze.

Dziewczyny, współczuję wam z tymi migrenami. Mnie w poprzedniej ciąży parę razy dopadał mega ból głowy. Myślałam że zwariuję.

No i widzę, że niepotrzebnie się stresowałam ta rozmową w pracy. Wasze historie są masakryczne....

Anemasse - objawami się nie przejmuj, ja też praktycznie od początku ich nie mam. ciesz się :)

czarna - ja mam USG co wizytę.

reklama
To u mnie PaulinaMaria podobnie. Na poczatku dopochwowe pozniej w 20tc i na koniec a tak co wizyta sluchanie serducha dopplerem

Bylam na USGw 9 tyg i mi babka powiedziala zeby nie robic czesto bo nie jest to bez wplywu (mimo ze bylam prywatnie u niej i skasowala mnie tez niezle to odradzila) no ale co lekarz to opinia :)

U nas 6 tyg. 12 tyg. 20 tyg.36 tyg usg to pierwsze jest potwierdzajace ciążę.

No to u mnie w szpitalu w warszawie w przychodni też tak. Potwierdzające, przeziernosci, Polowkowe i ocena płodu przed porodem

Ja osobiście uważam że jeśli ciążą bez powikłań i nie zagrożona to 4 wystarcza. Większy monitoring przy zagrożonej.

Ostatnia edycja:
Magda z Uk nie martw się wszystkie trzymamy kciuki za rozmowe:)
Ja w sumie kierowniczce dosyć wczesnie powiedziałam o ciąży, zostało to przez wszystkich miło przyjęte, odciążono mnie z wielu obowiązków, jestem za to bardzo wdzięczna swojej załodze, ale i tak szybko poszłam na zwolnienie przez mdłości i mega zmęczenie, wracając z pracy nie miałam siły zająć się synem, tak jest lepiej, choć początkowo chciałam pracować duzo dłużej:)

MIjenka Tobie również życzę powodzenia i koniecznie daj znać jak poszło

Jak słyszę o tych wypowiedzeniach to mnie złość bierze, tak samo jak na myśl o tym że nikt nie chce młodych matek przyjmować do pracy. Ja dostałam pracę jak moje dziecko miało 8m-cy - to był dopiero szok jak na polskie realia:) U nas sytuacja wygląda tak, że musimy oboje pracować, inaczej ciężko by nam było, tym bardziej miło teraz tak posiedziec w domu:)

Współczuję wszystkim wymiotującym, mnie nie zdarzyło się ani razu, oczywiście mdłości mam straszne i cały czas sie czuję jakbym miała za chwile wszystko zwrócic, ale ratuje sie miętą...

Misia trudno jest dać komuś odpowiedz,czy za granicą jest lepiej,bo każdy do sprawy podchodzi inaczej. Dla mnie jest lepiej,choć ja często mówię,że po prostu inaczej. Warto próbować,aby się o tym przekonać :-) A tekst który wstawilas...rozbawił mnie. Szłam i śmiałam się do telefonu...aż strach myśleć co przy 4 dziecku by napisali :-D

Ewelinka to co piszesz,jak Cię pracodawca zwolnił jest dla mnie nie do przyjęcia :-/ Nie rozumiem,dlaczego pracodawcy są w PL tak bezkarni!!!

Mama tak, u nas jest takie prawo i to,co najważniejsze,nikt go nie obejdzie,co niestety w Pl się zdarza :-(

Słonko jak po wizycie?

Miejnka to oby big boss okazał się równie wyrozumiały ;-) Kciuki zaciśnięte! A gadaniem męża się nie przejmuj. Urodzi się maluch,to zmieni zdanie :p

Annemase jasne,że dasz radę z trojeczka :-) Grunt,to dobra organizacja,a im więcej dzieci tym człowiek lepiej ogarnia :-) I mnie objawów brak. No może większe zmęczenie,ale poza tym nic szczególnego. Jak dla mnie bomba :-)

Czarna standard w uk,to 2 usg. Ok 11-13 tyg i polowkowe. Dwie ciąże tak miałam i było ok. Nawet prywatne mnie nie korcilo. W 3 już od 8 tyg minimum co miesiąc,ale ciąża trudna,więc dlatego. Pozwoliłam sobie na 4d jako bonus, na pamiątkę ( prywatnie). Ja nie mam parcia na częste usg,ale jak ktoś chce i lekarz robi,to też dobrze ;-)

Annte,dobrze że wszystko dobrze ;-)

Estranea jak fajnie,że masz rozmowę w pracy za sobą. Super,że reakcja w porządku :-)

Paulina ja już nie mam gdzie tych prac dzieci trzymać ale uwielbiam je! Zwłaszcza jak mają wzruszające dedykacje np na dzień mamy ( u nas w marcu). Zawsze mnie wzruszają do łez ;-)

Jopal ja też pracuje bo chcę,choć bywa że mam dość. Po 4 dziecku będę myśleć nas własnym interesem,bo jednak obowiązków przybędzie,więc tak będzie lepiej.

Ja do pracy na 16,a teraz idę poleżeć póki mały śpi :-)

U mnie w pracy byl totalny szok jak sie dowiedzieli o ciazy. Grono blizszych osob wiedzialo o planach adopcyjnych, a tu taka niespodziewajka. Dyrektor sam zapytal czy chce isc na L4 i czy zwiekszyc mi wymiar etatu od wrzesnia, zebym miala wyzsze macierzynskie (teraz pracuje na 3/4etatu ze wzgledu na misia mojego).
Ale z Miko odkad sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy odrazu przestalam pracowac. Wspolpracownicy byli okropni, wiec nie mialam dylematu.

I pamietajcie, ze nikt nie moze was zwolnic z powodu ciazy a umowa zostaje przedluzona do konca macierzynskiego (nie dotyczy umow na zastepstwo oraz niektorych umow smieciowych)

hej kochane mam pytanie wiem ze to sprawa indywidualna ale mniej wiecej w ktorym tygodniu juzz brzusio jest widoczny?

reklama
Do góry