reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Magda to u mnie jak w styczniu poronilam to szef jak się dowiedział to szybko dal wypowiedzenie zebym nie zdarzyla znow w ciaze zajsc pracując u niego. To dopiero idiota!!!

Nie wiem co o tym napisać! Brak słów!
Ja co prawda jestem na stałej umowie i nie jest się tak łatwo mnie pozbyć, ale dla chcącego nic trudnego. I pracuje u takiego dość kontrowersyjnego w Pl pracodawcy, a mam tak dobrze.

Pomijam już kwestie, że zarobki każdemu są potrzebne! Za darmo żyć się nie da, szczególnie z maleństwem.
Bosze.... Strasznie mi przykro czytając o takich zagrywkach.

Idę na wizytę. Pogadam z lekarzem, jak mają się sprawy i zobaczę co powie.

reklama
Dzięki dziewczyny za kciuki :D

U nas jest taka sytuacja, że rozmawiałam już z szefem (synem), pogratulował, powiedział, że mam się nie denerwować, zapytał, na kiedy termin i od kiedy chcę iść na zwolnienie :) no i jutro mam się stawić w biurze na rozmowę z "prezesem"(ojcem) a podobno to straszny choleryk i stąd moje lęki ;)

Dlatego ja teraz z małżem myślimy by wyjechac przynajmniej 3 miesiące przed porodem do niemiec na socjal a małż chce tam zostać na 5 lat by dostac emeryture niemiecką a ja sie strasznie boje wyjazdu bo jest aż za bardzo przywiazana do mojej rodziny. Czy faktycznie za granica jest lepiej ?

Ooo ja też się nad tym zastanawiam :) już mam nawet broszurki i muszę umówić wizytę :D tylko u mnie znowu mąż okoniem staje :/

Witam Waw :) co do pracy to moj szef szybko zauważył ze cos nie tak i mowil ze mam sie niczym nie martwic lecz po tygodniu dal wypowiwdzenie bo znalazł juz kogos na moje miejsce. Więc wszystko zależy od szefa... :(

miisia nie daj się szef nie może Cie zwolnić jak jesteś w ciąży!!!!!!!

Jagoda ja bym brala pracę jak masz okazję jak sama o sobie nie pomyślisz to nikt tego za Ciebie nie zrobi wiem, że to daje na sumienie mi też by dało ale jak nas zwalniano przed, w trakcie albo po ciąży to nikt skrupułów nie miał!!!

Ostatnia edycja:
Współczuję wam dziewczyny z nerwami związanymi z praca.

Miisia tak jak Jopal pisze jako kobieta w ciąży jesteś w okresie chronionym. I jeśli zaistnieje sytuacja to inspekcja pracy kłania się.
Na szczęście nie muszę martwić się o to. U nas tylko mąż pracuje a ja jestem full time mom...
Nie narzekamy.

ja na własnej działalności plany są żeby wszystko jakoś pogodzić ale jak wyjdzie w praktyce to się okaże, jak dobrze będziemy się z mężem dzielić obowiązkami nad dzieckiem to damy radę no ale z chłopami to różnie bywa. Bo chłopaki od wrześnie w pikolu będą od 7.00 do 15.3, wszystko zalezy też od tego jaki charakterek dzieciątka nam się trafi bo starszy to tylko jadł i spał a młodszy ciągle płakał i tylko na rękach.

PaulinaMaria a ty w Australii prawda? Mąż polak czy australijczyk?

Mijenka ech ci dzisiejsi mężczyźni. Jeszcze nie ur a już kiedy do pracy...prZeraża mnie to. U nas inaczej bo mąż z innej kultury gdzie kobieta nie pracuje tylko full time mom i na ploty chodzi do sąsiadki. Żyć nie umierać...

reklama
Magda Singh tak rodzony . Tata Kanadyjczyk, Mama australijka . Wiec

Wczoraj u nas w niedziele byl Dzien Matki i przyszly na swiat bliźniaczki jeden tolw dwie glowy i dwa mozgi dwie rece dwie nóżki . Rodzoce maja juz 7 dzieci o tym ze beda połączone wiadomo bylo od 20 tyg. Mieli mozliwosc zakończenia ciąży. Ale nieprzeszlo im to przez mysl. Dziewczynki urodzily sie w 32 tyg. Pekly wody i bylo cc i odpoczatku oddychaja same lekarze mówią ze to cud ale niedaja im długiego zycia . Rodzice mowia ze nie myślą o tym mysla o dni dzisiejszym. Milosc wprost bije od nich do dzieci i od rodzEnstwa do nowych członków rodziny :)

Do góry