reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2014

Agrafko faktycznie dziwna diagnoza,bo chlamydia to choroba weneryczna. Wiem,że może ta bakteria u dzieci wywoływać zapalenie płuc,ale....hmmm...a może idź do innego lekarza? Kaszel potrafi trwać nawet kilka tygodni i nie musi być groźny. Ja bym skonsultowala to z innym lekarzem. Nie załamuj się, tylko postaraj się skonsultować to z kimś innym. Trzymaj się kochana!

reklama
a i pozwolę sobie dać upust hormonom - perrie- nie mam pojęcia kim jesteś i szczerze mnie to nie interesuje, nie wiem, czy jesteś kosmitą, psychopatką z rozdwojoną jaźnią, czy małolatą, której się nudzi. Mnie akurat taka fantastyka nie interesuje, bo jesteśmy grupą wsparcia, przyszłymi mamami, które zwierzają się sobie jak przyjaciele, nie raz będziemy się zwierzać z bardzo prywatnych spraw. Kompletnie mnie wywracają z równowagi takie osoby jak Ty. Bo albo jesteś przyszłą mamą i rozmawiasz z nami normalnie, szczerze opowiadasz prawdę i nie wymyślasz głupot, albo idź sobie na inne forum i wnerwiaj inne osoby.

Agulka witaj!

Marta nie obawiaj się pisać bo nie gryziemy :-), czasem jest wesoło, czasem nerwowo ale jak to mówią muchy " w kupie raźniej"

Ja oczywiście zamiast pracować ciągle podglądam forum. Miałam Wam napisać, że mojemu starszemu synkowi chyba moje zmęczenie się udziela. Wrócił wczoraj z pikola, ja poszłam tyko piętro wyżej bo młodszego odebrać do mamy wracam a starszy śpi na fotelu nawet butów nie zdążył rozebrać i polara tylko spał. Przeniosłam go do sypialni do łóżka i wyobraźcie sobie, że spał do 7 rano. Obudził się tylko na siku w nocy. Po połudnu jeszcze próbowaliśmy go obudzić bo bałam się, że w nocy nie będzie spał ale on tylko na wpół oczy otwierał i zasypiał dalej. Oprócz tego, że nie mogłam spać z bólu ramion to jeszcze ciągle sprawdzałam czy chory nie jest albo coś na szczescie spał z nami więc nie musiałam nigdzie chodzić. Rano jak gdyby nigdy nic wstał bo go mały obudził i poszedł do pikola. Gdyby nie mały to pewnie ja musiałabym go budzić bo sam nie miał zamiaru wstać.

Ana nie martw się tyle, to moja trzecia a w sumie 4 ciąża i w żadnej nie miała nawet mdłości, jedynie troszkę zgagi w pierwszej, więc brak objawów jak nic się nie dzieje nie jest powodem do zmartwień trzeba się cieszyć bo Ulence nie zazdroszcze złego samopoczucia:no:

Agrafko faktycznie dziwna diagnoza,bo chlamydia to choroba weneryczna. Wiem,że może ta bakteria u dzieci wywoływać zapalenie płuc,ale....hmmm...a może idź do innego lekarza? Kaszel potrafi trwać nawet kilka tygodni i nie musi być groźny. Ja bym skonsultowala to z innym lekarzem. Nie załamuj się, tylko postaraj się skonsultować to z kimś innym. Trzymaj się kochana!

Dziękuję, tak właśnie zrobię. :happy:

Agrafko, to dość dziwne postawić diagnozę tak poważną na podstawie właściwie niczego bo kaszel może być wywołany różnymi czynnikami, niekoniecznie od razu chlamydią.
Skonsultuj się z innym lekarzem, porozmawiaj ze swoim ginem. Może badanie można zrobić na nfz?
Na pewno nie poprzestałabym na takiej płytkiej diagnozie.
Będzie dobrze!

Agrafka lepiej zrob to badanie bo chlamydia jest bardzo niebezpieczna szczegolnie w ciazy oczywiscie nie chce cie straszyc znam dosc nieciekawy przypadek nie bede tutaj pisac ale to jest bardzo niebezpieczne dla zdrowia dziecka

witam!

agulka - spokojnej ciąży, witaj! bądź dobrej myśli.

ulenka - super że dziś się lepiej czujesz.

mi też stanik robi się troszkę ciasnawy...
agrafka - idź może do innego lekarza. niech zrobią jakieś badania. nie stresuj się za wczasu.

A ja już jestem po wizycie. Strasznie się od rana denerwowałam, aż brzuch mnie bolał z nerwów.
Wizyta dość długa. Wszystko ok. Maluch tak się wiercił, że gin nie mógł go "złapać". GS 45mm, tętno 158 - słyszałam bicie serduszka :). Dalej mam brać folik, a w II trym. jakieś witaminki.
Lekarz namawia mnie na bad. prenatalne - przezierność (musowo) i dodatkowo pobranie krwi. Nie wiem sama co robić. Mąż jest za, ale on to nawet nie wie do końca co i jak....

Agrafka póki co nie przejmowałabym się diagnozą lekarza ale dla spokojności sumienia to badanie bym zrobiła, chociaż równie dobrze mógł Ci gruzlice wysłuchać, koklusz albo inne badziewie.

reklama
Do góry