reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Agrafka trudno powiedziec... moja kolezanka rok po cesarce zaszla w ciaze i drugie urodzila naturalnie.

Na mnie oxy tez nie dzialala. Tydzien po terminie zero skurczy, nie mialam w ogole przepowiadajacych, ani zdnych boli czy skurczy porodowych, macica w nosie miala porod a rozwarcia nie mialam w ogole namwet na 1 mm.
Podali oxy przed cc, zeby pobudzic organizm i nic...

reklama
brak postępu w porodzie rozwarcie miałąm max.4 cm, nic nie pomagało, a na koniec mały zaklinował się w kanale rodnym i urodził się cały w krwiaczkach na głowie.

Agrafka trudno powiedziec... moja kolezanka rok po cesarce zaszla w ciaze i drugie urodzila naturalnie.

Na mnie oxy tez nie dzialala. Tydzien po terminie zero skurczy, nie mialam w ogole przepowiadajacych, ani zdnych boli czy skurczy porodowych, macica w nosie miala porod a rozwarcia nie mialam w ogole namwet na 1 mm.
Podali oxy przed cc, zeby pobudzic organizm i nic...

Ją jeszcze miałam foleya na rozszerzenie szyjki jednak bez skutecznie. Inne porodziły po cewniku foleya a ja nie.

cewnik foleya to poprostu cewnik zakladany do pecherza zeby odprowadzac siusiu Agrafka obawiam sie ze u ciebie to nie ma wskazan do drugiego cc a przerwa omiedzy porodami jest na tyle duza ze mozesz rodzic sn ale to wszytsko zalezy od lekarza I szpitala

Magda.... wlasnie sprawdzilam w google... ten cewnik jest u mnie w domu non stop... tz ta rureczka... Moj Miko ma problem z zabkami - sciera je gdy trze zabkiem o zabek i neurologopeda nam przywiozla ten cewnik i od tej pory (juz kilka lat) moj Miko go sobie gryzie poniewaz jest zrobiony z takiego materialu, ze jest mieciutki ale wcale nielatwo go przegryzc :D
Nigdy w aptece nie mowilam, ze cewnik foleya tylko cewnik i juz :)

I mialam go oczywiscie tez, jednak nikt mi soli fizjologicznej nie ladowal :)

Ostatnia edycja:
reklama
A tak wogole to tu same Magdy ja też Magda:-)Cypryda o takim zastosowaniu to nie slyszalm:-) ale ak mowie wszytskie sposoby sa dobre byle tylo ulzyc dzieciom:-)

Do góry