reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2014

Moje zdanie jest takie, że poród sn jest najpiękniejszy na świecie , dają gołego mokrego bobaska na brzuch mamusi i to jest najpiękniejsza chwila na świecie, potem organizm działa mechanicznie, min laktacja itp. Ale jest warunek o ile taki poród przebiega książkowo, bez komplikacji itp. Moja szwagierka rodziła 15 min, ja 8h. Nasze zdanie na temat porodu sn sa tak rozbieżne jak bieguny.

reklama
Agrafka ja mam nadzieje ze tym razem mi tez dadza dzidziusia potrzymac z cora nie udalo sie niestety.

Ja liczac od przyjazdu do szpitala ze skurczami rodzilam ok 21h ale z tego sporo lezalam pod znieczuleniem a samego parcia mialam ponad 2h :/

Wrzucilam przepis na watek o jedzonku :)

Ostatnia edycja:
Magda uk
ja tez cesarke ze wzgledu na oczy, jak mialam 15 lat to okulista mi powiedzial, jak kiedys bedziesz miala rodzic to tylko przez cc, bo inaczej urodzisz, ale swojego dziecka juz nie zobaczysz. Dlatego bylam nastawiona prawie od 20 lat na cc:-):-)
wiec teraz tez...

jakos sama z siebie nie przezywalam, ze nie urodzilam sn, wiedzialam czym mogloby to grozic w moim przypadku. Mlodego dostalam od razu na piers, moglam go pocalowac,przytulic jeszcze takiego brudnego z krwia;-) Malz trzymal mnie za reke podczas c.c, potem poszedl z malym do kacika jak go badali, przecial pepowine, nacykal mi fotek... I pilnowal jak kazalam zeby mi nie podmienili:-D:-D:-D

czarna dzieki za przepi, ja Twoje wszystkie zbieram :)

Ostatnia edycja:
kiraa- ale miałaś cudownie, u mnie niestety komuna w szpitalu, zarówno wizualnie, jak i personelik bardzo "miły" ;-)

No to wrzucilam jeszcze jeden przepis :)

A jak jest u Was ze znieczuleniem podczas porodu? W Polsce wiem ze w miastowych szpitalach to roznie bywa a jak jest w UK?

agrafka znam kobiete ktora urodzila czworo dzieci posladkowo ze tak powiem ale u iej to w rodzinie jakas taka tendencja I dla mniej np naturalnym jest rodzic posladkowo moim zdaniem to najwazniejsze zeby miec zaufanie do poloznej I rodzic jak I gdzie sie chce ja nie lubie jak mi ktos mowi jak mam cos robic pierwszego syna urodzilam cc o byl niby posladkowo corke tez cc bo mi sie zachcialo wakacji w Pl I dostalm skurczy przelezzalam w szpitalu miesiac I zdecydowali o cc I nie mialm w sumie nic do gadania twierdzili ze mi macica peknie przy sn przetlumaczylam im dokumenty jakie mialam (wtedy jeszcze sie uczylam I nie byla peln prwana polozna ) I nic nie wskuralam pocieli mnie chcoc bardzo chcialam miec sn przy chlopakach to tez powiedzieli ze probowac moge ale dla bezpieczenstwa dzieci bedzie cc I tak ominelo mnie a bardzo chcialam zawsze powtarzalam jak ja mam pomagac I mowic ze rozumiem rodzaca jak sama mialam cc ehhh jakos przezylam ten zal ale zadnego dziecka nie mialam po porodzie przy sobie I to musze zmienic:-)i teraz siedze do 38 tyg I nic ma sie mi nie dziac:-)

Ja pomimo,że chciałam zawsze rodzić naturalnie bardzo miło wspominam cc. Nawet jak rodziłam w Pl w szpitalu, który nie cieszył się dobrą opinią. W Uk to już inna bajka, ale nawet nie ma co porównywać. Grunt,że dziecko mam od razu przy sobie, nikt mnie nie zmusza do leżenia plackiem nawet przez godzinę po operacji. Nigdy nie miałam problemów z laktacją. Obsługa zawsze rewelacyjna....Mimo wszystko bardzo bym chciała doświadczyć chociaż raz porodu naturalnego. Nie wiem...może inaczej jest, jak robia cięcie po iluś tam godzinach, bo nie ma postępu porodu. Wydaje mi się,że wówczas jest to swojego rodzaju wybawienie dla rodzącej. Ja znam termin wcześniej, a mimo to stres i strach ogromny. Dziwnie, nie? Przecież wiem, co mnie czeka, ale jednak....Zwłaszcza przy 3 cc jak strasznie dużo czasu mijało nim wyciągnęli mojego synka myślałam,że na zawał zejdę, a oni zrosty tyle czasu wycinali....jeszcze ten smród palonej tkanki od noża laserowego:baffled: Dobrze,że cięła mnie Polka i to taka super babeczka, więc cały czas mnie uspakajała...ehhh

Kiraa ja jestem wdzięczna,że trafiłam na okulistkę, która wykryła to,czego inni lekarze nie widzieli, bo mogłoby być podobnie, jak Tobie mówili lekarze...urodzę, ale nie zobaczę:nerd:

Estranea
zgadzam się z Tobą absolutnie. Kobieta powinna mieć wybór, ale niestety w większości przypadków chodzi o kasę. CC to droga impreza. Dużo droższa niż poród naturalny, a wiadomo jak stoi służba zdrowia w Pl. U mnie była w I ciąży śmieszna sytuacja, bo tuż przed porodem ordynator szpitala podważył wskazanie do cc. Czemu? Bo nie do końca przeczytał zaświadczenie!!! Zobaczył,że nosze okulary, zerknął kto podpisany na zaświadczeniu i od razu do mnie "prosze pani, już nie jedna z wadą wzroku urodziła naturalnie i było dobrze":eek: Ja byłam tak rozchwiana z nerwów emocjonalnie,że się popłakałam. Zadzwoniłam do mojej okulistki (a ona ode mnie 450km w rodzinnym miescie męża) i babeczka od razu grande zrobiła....ale się wtedy strachu najadłam. Byłam 2 mieś po laseroterapii oka :baffled:

znieczulenie jak tylko juz mozna podac to podaje ise bez mrugniecia:-)mozna dostac gaz zastrzyk z morfiny co dusza zapragie paracetamol w kazdej ilosci

reklama
Diewczyny z uk, ale jakos dodatkowo platne, czy jest to juz w ubezpieczeniu, ten koncert zyczen :-D

Do góry