reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2014

reklama
Widzę na forum same cesarzowe mamy. Moja mama mówi, że za 20 lat to kobiety już normalnie nie będą umiały rodzić. Mi sie wydaje, że to wynika przede wszystkim z tego, że średnia wieku matek znacznie wzrosła i organizmy 30 latek nie są tak wydolne do rodzenia jak nasto czy dwudziestolatki, ale to tylko moja opinia. Ja bardzo chciałam naturalnie ale nie poszło.

Witamin nie biorę moja lekarka każe brać jeśli juz to w 3 trymestrze te z omega kwasami. Oddzielnie tylko żelazo mi przepisywała bo miałam niską hemoglobinę, zobaczymy jak teraz będzie.

Jpal ja mialm pierwsza cc w ieku 19 lat I mialm mega stracha rodzic sn ale ze sinus sie ulozyl dupa na swiat I byl wczesniak to mialm cc ale tendencja jest wzrostowa wogole to chyba w PL jest najwiekszy wskaznik cc o ile sie nie myle w europie jak dla mnie to moga same cc robic jezeli kobiety tego chca znam mnoswo kovbiet ktore chca urodzic w domu pomagam czasem przy takich porodach jako dula jak dla mnie to powinno byc kobiety decyzja przeciez znaja sie swoje cialo swoj prog bolu I jak ktos sie panicznie boi poroodu powinnien miec wybor a nie jakis przymos

Ja podobnie jak Gosia walczę cały dzień w kuchni, bo jutro imprezka. W tej chwili już padam, a jeszcze kuchnię musze posprzątać i reszta jutro. Poza tym boli mnie koszmarnie głowa. Dobrze,że mąż pomaga:happy:

Agrafko
tak jak dziewczyny piszą. Sama cesarka w poprzednich ciążach nie jest wskazaniem do kolejnego cięcia. Wszystko zależy od tego, jaki był powód cesarki. Brak postępu porodu nie jest wskazaniem bezwzględnym i każdy kolejny poród może się odbyć drogą naturalną, ale o tym zadecyduje lekarz. W uk mamy wybór po I cc i nikt nikogo nie zmusza do porodu naturalnego. U mnie wskazania były bezwzględne. Otwór siatkówki lewego oka (laseroterapia w związku z tym) i z góry zapowiedź,że nigdy nie będę rodzić naturalnie:-( Szkoda, bo bardzo chciałam. Znam babeczki co po 2 cc rodziły naturalnie:happy:

Mama290 oczywiście żadne problem :) Nie miałam na myśli, że to jest absolutny powód są oczywiście indywidualne przypadki ale tendencje są jakie są, mi to absolutnie nie przeszkadza bo najważniejsze i tak jest dobro dzieci w końcu to nasze skarby a jak przyjdą na świat to sprawa drugorzędna.:tak:

reklama
mama290 - popieram, kobieta powinna mieć wybór. Chociaż faktycznie, poród sn byłby wtedy rzadkością... Wiem, że poród sn jest lepszy itd. ale ja nie rozumiem tego, żeby na siłę kazać rodzić sn. Szczególnie w przypadkach kiedy sn "nie idzie". Mnie też trochę przetrzymali, dali mi oxy, skurcze były mega, a rozwarcie znikome. Może jakby mnie kolejne 12h potrzymali to doszłabym do tych 9-10 cm, ale chyba jednocześnie zemdlałabym z bólu po drodze.
Także mam niemiłe przeżycia i panicznie boję się sn, choć bardzo bym chciała poznać to uczucie zaraz po urodzeniu dziecka.

Ostatnia edycja:
Do góry