reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2014

Kiraa bralam witaminy ale tak jak pisalam wczesniej ginekolog powiedziala ze nie wolno...biore tylko kwas foliowy

reklama
Magda myślę,że ciąża to nie czas na myślenie o kg. wiadomo wszystko w miare rozsadku ,ale zeby wage stawiac ponad wszystko to nie:no:
ja w 1ej ciazy jadlam wszystko (jak juz moglam haha) na co mialam apetyt i w tej tez zamierzam:tak::-D

Moj synus od rana przesiaduje u dziadkow, tylko co jakis czas zaglada czy jestem w ogole w naszym mieszkaniu, wiec sie obijam na maksa i czytam wlasnie sobie ksiazke pt Zlodziejka ksiazek :)

No i rzygac mi sie chce od kilku godzin...

Amisia
witaj, klujesz sie codziennie? Masz stwierdzona aps?

ulenka
przytylam ok 25 kg, ale wszystko zrzucilam, nawet teraz waze 4 kg mniej niz na poczatku poprzedniej ciazy...
Cala ciaze musialam sluchac opierniczu od gina ile to ja waze ;(

a mi gin powiedzial, ze mam brac witaminy.... Dlaczego????.. Dorzucil mi to duphastonu i luteiny jeszze silniejszy kw foliowy 5 mg 2xdz
no i jak Amisia mam zastrzyki

dziewczyny a mnie dla odmiany kluje szyjka..... Nie mocno, ale ja czuje... :dry:

Ostatnia edycja:
Ulenka ale ja właśnie nie jadłam jakoś strasznie dużo. Mój lekarz stwierdził,że organizm kumulował wszystko ponieważ wcześniej się sporo odchudzałam. Ja na prawdę tyłam w tempie strasznym i nawet karmienie piersią po porodzie nie pomogło zrzucić tej wagi. Po powrocie ze szpitala zeszło mi tylko 5kg z czego córka ważyła 3360g. To dopiero anomalia:confused: W 2 kolejnych już dużo mniej i też jakoś nie stosowałam szczególnej diety. Może trochę uważałam. W walce z kg pomogło mi wykrycie cukrzycy w 2012 roku i w ciągu 2 miesięcy spadło samo 15 kg.

Amisia- :laugh2:

Mi ginka zaleciła brać witaminy dla kobiet w ciąży. Poleciła Omega Med optima. Skład to:
• DHA (500 mg)
• kwas foliowy (400 μg)
• witamina D (1500 j.m.)
• jod (150 μg)
• żelazo (30 mg)

jak juz pow przytylam 24kg,jadlam to an co mialam ochote ale obżerać to sie nie obżerałam (od 5 mies musialam lezec i tak samo wyszlo:-))
w dniu porodu bylo juz 13kg mniej a jak wychodzilam ze szpitala to juz 16kg bylo mniej reszte szybko zgubilam,ale ze lubie jesc to pozniej i tak przybralam:-D jak juz kiedys wspomnialam ODCHUDZAM SIE PO TO BY MÓC JEŚĆ:-D:-D:-D bo to uwielbiam:-)

reklama
Do góry