reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

A ja mam problem w postaci ostrego zapalenia gardla, kaszel, flegma, duszenie sie trwa praktycznie caly dzien, najgorzej w nocy. Kupilam jakis syrop dla kobiet w ciazy i tantum verde, ale mam wrazenie, ze nic nie daje. Nie ide do lekarza, bo pamietam, jak bylam w ciazy z Damiankiem, to lekarz nie przepisal mi nic, tylko jakies domowe przepisy -syrop z cebuli itp. Problem jest, bo po ataku kaszlu czuje jak boli mnie macica :/ mam nadzieje, ze mi przejdzie.

reklama
Ej no! Zdenerwowalam się. Pisze z telefonu i juz drugi raz skasowalam! Wrrr.... :-/ Juz jutro napisze.

Agrafka ja ostatnio też chorowalam. Leczyłam się czosnkiem, herbata z cytryną, miodem i imbirem. Podobno pomaga ssanie/cmukanie plasterka cytryny. Mam też koleżankę, która jak tylko ja drapie gardło pije cole.

Więcej napisze z kompa, bo zaraz znów skasuje. Sorki!

Kara - kurcze trzymam mocno kciuki żebyś donosiła ciążę i żeby wszystko było ok. Ależ ty się musisz nastresować... Staraj się odpoczywać i dużo nie denerwować.

agrafka - ja w pierwszej ciąży (ok 22tc) tak mocno kaszlałam, że aż się dusiłam i brzuch mnie bolał. Też próbowałam domowych sposobów, ale po 2 tyg. poszłam do lekarza i przepisał mi antybiotyk (chyba duomox) i dopiero wtedy pomogło. A zaczęło się od przeziębienia... 3 dni się zastanawiałam czy brać ten antybiotyk, ale nieraz trzeba...

A ja dziś robiłam porządki i małę przemeblowanie u synka w pokoju. Szykujemy się na zmianę łóżeczka na zwykłe łóżko. I musiałam też zrobić porządek z zabawkami i miejsce na nie :) trochę mnie teraz plecy bolą ale brzuszek nie boli, więc ok.

Ja wczoraj byłam na wizycie. Maluszek ma już rączki i nóżki, a na usg było widać jak fika :-) Nadal mam leżeć, bo mam krwiaka w macicy, ale zaczął się wchłaniać. Niestety wyniki moczu złe i dostałam właśnie duomox.
Agrafka, nie czekaj tylko idź do lekarza, żeby choroba nie rozwinęła się w coś poważnego.

kara mocne kciuki trzymam za Was &&&&&
Agrafka czasami lepiej wziasc lek i sie nie meczyc bo przeziebienie ciagnace sie zbyt dlugo moze byc gorsze niz antybiotyk.
Co do wpisu perrie to uwazam ze powinna napisac tu co ja boli ale tez moim zdaniem jagoda mogla darowac sobie uzupelnianie listy tym bardziej ze perrie przed wyjazdem prosila nowe mamy o info na priva i ze bedzie dodawac sukcesywnie. wyluzujmy troche bo nie ma sensu dostarczac sobie nie potrzebnych stresow ;)

A ja wlasnie robie obiadek troche pozny ale dzis mielismy piekna pogode i dlugo bylysmy poza domem. Mam dobry przepis na lososia z piekarnika jakby ktoras chciala :-) mniaaam

Ok wiec kazdy kawalek lososia skropic cytryna posypac przyprawa do ryb, posmarowac z wierzchu grubsza warstwa majonezu i posypac suszonym koperkiem :) wstawic do pieca na 30 min temp ok 200°C. Nam najbardziej smakuje z kasza quinoa :)

Wszystko nadrobiłam i się cieszę, bo widzę, że mam dużo do powiedzenia :tak:

Anncka, jeśli chodzi o mdłości, to mi jeszcze się zdarzają, ale już coraz rzadziej :sorry:

Ewelinka, nie martw się, to różnie bywa - raz są takie objawy, raz takie, a czasem w ogóle nie ma ;-) Mnie na przykład piersi wcale nie bolą, ale za to są wrażliwe :sorry:

Cypryda, sen z bliźniakami w roli głównej po prostu MUSIAŁ być uroczy :tak:

Uleńka, gratuluję udanej wizyty. Oby takie były do samego końca ;-)

Agrafka, jeśli lekarz nie powiedział wprost, że jest źle, to jest dobrze :tak: Trzymam kciuki :-)

Kara, odpoczywaj dużo i trzymajcie się :-) Zaciskam kciuki za Was :tak:

Jagoda, pewnie, że masz zostać ;-) Jak dziewczyny mówią, że jest ok, to jest ok. Ja Cię nie znam, więc nie będę osądzać, ale jak większość popiera - spoko :-)
Co do komentarzy, nie jestem w temacie, ale jeśli chodzi o mnie i o to, co napisałam, to absolutnie nie miałam nic złego na myśli i przyznaję - było to o Tobie, ale byłam zirytowana chyba wszystkim, co się działo i niepotrzebnie się na Tobie wyżyłam :zawstydzona/y: Przepraszam, prostuję, jest mi głupio :sorry: Sęk w tym, że po prostu łatwo się urażam błahostkami i robię wtedy głupoty. Nie jestem osobą, która ocenia nieznajomych, także nie znam Cię - nie oceniam, a to była idiotyczna sytuacja i dużą rolę odgrywały w tym emocje.
Co do wyjazdu - teraz trochę po całym stanie, tj. po Teksasie, robimy ok. 200 km dziennie :sorry: A Ty dokąd się wybierasz, bo nie doczytałam? ;-)
Wczoraj był na suwaczku 9tc i 1 dzień, a teraz jest 3. dzień, czyli dobrze :sorry: ;-)

Któraś powiedziała, że zachowuję się dziecinnie - dziecinna bywam, bywałam od zawsze i bywać będę, taka jestem i dobrze mi z tym :sorry: Czepiajcie się, ale mi to nie przeszkadza.
Resztę już sobie dogadam z Jagodą prywatnie, żeby nie robić opery mydlanej z forum.

Przyjemnych i bezpiecznych majówek wszystkim :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dzis bede pierwsza sie witac chodz u Mnie 14.25,
Tak wiec moja ciaza bardzo zdrowa jest bo dalej rzygam i tak wyglada caly dzien zgubilam 5 kg oby to byl finisz. Do tego doszlo drzace oko i magnez aplikuje bo drazni to strasznie.
Symek chodzi i gada ze on ma dzidzi w brzuszku nie mama i ogolnie zaczal odstawiac histerie w chodzeniu do zlobka . Juz w domu zaczyna placz .
Zycze wam udanej majowki u nas jesien zimno no nie tak jak Polska jesienia ale leje strasznie. Tutejsze domki budowane sa po pore letnia wiec zima niezacieplo mamy. Pozdrawiam

Do góry