reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Kara nawet nie wiesz jak mocno trzymam kciuki za Ciebie!!! Bądź dobrej myśli i czekaj na to kolejne usg. A powiedz, nie masz u siebie możliwości iść prywatnie na usg? Może dałoby się szybciej wszystko sprawdzić? Wiem,że oni mają tutaj takie chore podejście:-( No i może masz możliwość zadzwonić do jakiegoś gina w Pl? Może by coś doradził? Wiesz, leki zawsze można ściągnąć z Pl....kurcze, trzymaj się i uważaj na siebie.

reklama
Cypryda najwięcej gadają Ci, co wiedzą najmniej:-p Ja mam gromadkę dzieci, ale nie po to by socjal dostać :nerd: Inna sprawa edukacja może i jest darmowa, ale do czasu...potem, jak chcesz dzieci wykształcić, to bulisz i to kupę kasy....ale szkoda sobie głowy zawracać takimi ludźmi;-)

Magda to tak jak u mnie edukacja jest za darmo liczac od 4 lat tzw pre-k ale studia te lepsze tyle kasy tu kosztuja ze masakra nawet 60tys$ rocznie albo i wiecej... Sa owszem panstwowe tez kore sa tansze rozne stypendia itp ale to wszystko juz zalezy od dziecka prawda
Dlatego juz od malego ludzie tutaj dzieciom otwieraja konta ksiazeczki itp zeby odkladac na przyszla edukacje

Ostatnia edycja:
Kara mocne mocne kciuki dla Ciebie! !!! Wierzę mocno w to że będzie wszystko dobrze. Przesyłam pozytywne fluidy!

Kara i my trzymamy kciuki.

A ja znalazlam cos takiego

Przeciętna wielkość dziecka w ciąży:

6 tydzień - około 1-2 mm
7 tydzień - około 2-8 mm
8 tydzień - około 9-15 mm
9 tydzień - około 16-24 mm
10 tydzień - około 25-33 mm
11 tydzień - około 34-42 mm
12 tydzień - około 43-52 mm
13 tydzień - około 53-60 mm

W kolejnych tygodniach ciąży wielkość dziecka jest bardziej uzależniona od indywidualnego tempa rozwoju oraz od innych czynników (np. uwarunkowania genetyczne, dieta matki).

reklama
A my juz w domku. Imieniny smutne, bo ciocia niedawno owdowiala (mojego chrzestnego druga zona) i ciagle go wspominala :( Jednak te kilka godzin na swiezym powietrzu .... :):):) Jestem tak zmeczona ze nawet sie nie kapie, tylko prysznic i lulu.

Do góry