reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

reklama
Ewelinka dzięki za kciuki. Przydadzą się na pewno :-) Usg nie zrobi,ale zbierze wywiad,założy kartę i pokieruje dalej. Na pewno chciała juz,bo musi wysłać całą dokumentację do szpitala,żeby mi wyznaczyli termin usg tego między 11 a 13 tyg. Oczywiście może być inaczej,ale to już ona zdecyduje ;)

hej dziewczyny:-)
Co do objawów to ja wymiękam...mimo ,tego że brak wymiotów samopoczucie dużo poniżej normy. Rano gdy otwieram oczy to brzuch tak boli z głodu ,że lece szybko do kuchni by cos zjesc ale gdy tam dochodze i otworze lodówke momentalnie zapachy doprowadzaja mnie do szalu wiec od paru dni jem na sniadanie bulke z pomidorem i maslem bo tylko to podchodzi na dzien dobry.Gdy sie najem to przez jakies 2 godz jest ok az znow glod nie nacisnie,ale wtedy to juz jest z zawrotami glowy i ogolnym oslabieniem i wtedy tez musze bardzo szybko cos zjesc po czym jestem mega zmeczona i musze polezec badz popsac. jak juz sie obudze po ok godz czuje sie jak przekrecona przez wydzymaczke. porazka. w glowie sie kreci,slabo mi ,zimno i dopiero znow po ok godz dochodze do siebie i tak caly dzien od paru dni. Dziś kupilam gotowa rybe tylko do odsmazenia bo nie jestem w stanie stac przy garach i pichcic. Jak juz wczpraj pisalam ,czuje sie jak na kacu ,po takim solidnym przepiciu. Cały dziń nic nie robię a wieczorem już ok 20tej padam na twarz z wykonczenia. Nie pamietam czy tak mialam w pierwszej ciąży ...chyba nie...wymioty wtedy mialam dopiero w 10/11tc i to pare dni i chyba to koniec tamtych objawow. mam nadzieje ,ze teraz to juz dlugo nie potrwa.
Cieszę się,że sytuacja na forum ulega poprawie:tak:

Magda nie stresuj sie będzie ok:-)

Ja tez moge sie podzielic objawami:-)mam caly komplet az w nadmiarze :-)Magda z uk wydaje mi sie ze moga cie skierowac na usg wczesniej zeby ocenic stan blizny ale to zalezy od poloznej mnie odrazu wzieli na wiizyty w szpitalu I nie musze lazic do gp do poloznej na cale szczescie:-) ja jestem mega zmeczona beeee:eek:

Ulenka współczuję takiego samopoczucia. Tak właśnie przechodziłam początki ostatniej ciąży i ledwo żyłam :/ Odpoczywaj ile wlezie i pocieszaj się,że jeszcze trochę i to minie. Trzymaj się!

Mama jestem ciekawa czy zainteresują się stanem blizny,bo czuję ją ostatnio bardzo mocno. W poprzedniej ciąży nie obeszło ich to wcale. Dopiero jak spojenie zaczęło mocno boleć,to cokolwiek zrobili. Na pewno mnie też przekieruja na szpital ze względu na cukrzycę. Tak było ostatnio i sama nie wiem co lepsze,bo szpital mam daleko ale trudno. Położna i tak przyjmuje w jakiejś innej klinice niż mam GP,więc na jedno wyjdzie. Powiedzjaka była u Ciebie reakcja na kolejną ciążę?

Magda co do blizny to mi wlasnie kontroluja co tydz I stan macicy bo u mnie to licho wszytsko wyglada ale lekarz mi odradzal tzn nie namwail mnie na aborcje ale powiedzila ze musze sie liczyc ze moze cos pojsc nie tak I dlatego mam taki nadzor a szpital mam jakies 500m od domu wiec jezeli cokolwiek by sie dziala maja dosc krotka droge do mnie mam tez tez jakby taki breloczek z przyciskiem alarmowym ze karetka wrazie wu przyjedzie natychmiast nie musze dzwonic moja polozna od blizniat to byla w ciezkim szoku bo mowi ze nie pamietam zeby ktos do niej tak szybko wrocil:-) ogolnie to traktuja mnie troche jako obiekt badan bo sa ciekawi rozwoju sytuacji zadko sie zdaza zeby wystapilo cos takiego I tak w szybkim czasie ja to mowie ze skad mialam wiedziec ze tak szybko nam sie uda sama jestem zdziwiona

Dziewczyny a to moje Kochane wzdęcia :-) nie patrzcie na sexy Pizamke hehe 20140502_092343-1.jpg

Załączniki

• 20140502_092343-1.jpg
    20140502_092343-1.jpg
    15,7 KB · Wyświetleń: 77
reklama
Witam Was wszystkie!

mitemil - super że już widziałaś swoje fikające maleństwo i że wszystko ok.

czarna - dzięki za przepis - uwielbiam łososia :) na pewno wypróbuję.

jopal - mój jest z magicznej daty 29.02.

magda - udanej wizyty. trzymam kciuki :)

ulenka - współczuję, ze tak się źle czujesz.

A mnie dziś znów coś kręci w brzuchu, jakoś mi trochę nie dobrze...ehhh idę się położyć póki synek śpi.

Do góry