Magda mojej siostrze tez mowia, ze glupia ze dzieci nie rodzi.... taaaaki socjal.... i nawet jak do Polski wroci to UK dalej bedzie placic.... i edukacja za darmo i w ogole.... tak sie znaja ludzie, ktorzy w d...e byli i g....o widzieli
reklama
czarna2532
Fanka BB :)
Moja znajoma mieszka w Angli i dostaje spory socjal na dzieci ale to trzeba przedstawic jakies marne dochody napewno tak jak u mnke jak zarabiasz malo (sa okreslone progi) to mozesz liczyc na ubezpieczenie miastowe i rozne benefity
U mnie nastepne usg dopiero w 20 tyg nie wytrzymam chyba :/ wiem ze za duzo to tez nie wskazane ze 3 to naprawde wystarczajaco w czasie ciazy no ale pojde na 3/4d w 16 tyg na okreslenie plci i kilka fotek na pamiatke z corka tez bylam fajne doswiadczenie
U mnie nastepne usg dopiero w 20 tyg nie wytrzymam chyba :/ wiem ze za duzo to tez nie wskazane ze 3 to naprawde wystarczajaco w czasie ciazy no ale pojde na 3/4d w 16 tyg na okreslenie plci i kilka fotek na pamiatke z corka tez bylam fajne doswiadczenie
Ostatnia edycja:
oo czy ktoras z Was ma sadzonke takiego drzewka, a najlepiej kilka :-)
draznia mnie tacy ludzie, ktos przyjezdza z za granicy, urbiony po lokcie, pracowal od rana do nocy, bez rodziny a tu szarancza sie zlatuje.. moj maz jedzil kiedys do Niemiec i jak wracal to zjawialy sie sempiki, a ze nasz zwiazek byl na etapie zareczyn, to mialam g.. do gadania. uff bylo minelo.
ale najadlam sie pierogow
draznia mnie tacy ludzie, ktos przyjezdza z za granicy, urbiony po lokcie, pracowal od rana do nocy, bez rodziny a tu szarancza sie zlatuje.. moj maz jedzil kiedys do Niemiec i jak wracal to zjawialy sie sempiki, a ze nasz zwiazek byl na etapie zareczyn, to mialam g.. do gadania. uff bylo minelo.
ale najadlam sie pierogow
jopal
Kobitki nie ma co się denerwować wszystkim nam nerwy są zupełnie nie na miejscu teraz. Z jednej strony rozumiem Perrie pewnie też byłoby mi przykro, że Jagoda mnie nie poinformowała a Perrie widocznie bardzo przejęła się zadaniem, które na siebie wzięła a co za tym idzie - przez to, że Jagoda nie dała jej znać poczuła się odrzucona. Z drugiej strony rozumiem też Jagodę, która jako moderatorka uznała, że jest to po prostu jedno z jej zadań i skoro została wybrana na moderatorkę to już nie musi nikogo informować bo to oczywiste.
Także dziewczynki najważniejsza pogoda ducha nie fochamy i piszemy dalej.
Agrafka z powodu właśnie takich wątpliwości co do wilekości pomiarów itd., moja lekarka mówi, że 8 tydzeiń jest najlepszy na usg bo wtedy już na pewno serduszko bije dzieci wielkością nadganiają i nikt nie ma żadnych wątpliwości niepotrzebnych nerwów i stresów. Wcześniej różnie mogą wypadać wielkości bo ktoś miał później lub wcześniej owulacje, dluższe zagnieżdzenie. Potem znowu dzieci już różnie rosną bo w końcu rodzą się z różną wagą, także nie martw się bo na pewno jest wszystko dobrze i oby do następnej wizyty.
Także dziewczynki najważniejsza pogoda ducha nie fochamy i piszemy dalej.
Agrafka z powodu właśnie takich wątpliwości co do wilekości pomiarów itd., moja lekarka mówi, że 8 tydzeiń jest najlepszy na usg bo wtedy już na pewno serduszko bije dzieci wielkością nadganiają i nikt nie ma żadnych wątpliwości niepotrzebnych nerwów i stresów. Wcześniej różnie mogą wypadać wielkości bo ktoś miał później lub wcześniej owulacje, dluższe zagnieżdzenie. Potem znowu dzieci już różnie rosną bo w końcu rodzą się z różną wagą, także nie martw się bo na pewno jest wszystko dobrze i oby do następnej wizyty.
czarna2532
Agrafka zaraz wyrwe jakies z ogrodka i Ci wysle :-) no wlasnie na poczatku moj M zanim wypracowal sobie pewne zasady w firmie to tez pracowal duuzo godzin przychodzil mega zmeczony itp a jeszcze corka jak tatus wraca wrecz nie schodzi z niego i najczesciej w porze spania malej zasypiali razem Dopiero po jakis 3 latach zaczal pracowac na swoich warunkach i ma wiecej czasu i sily
Ostatnia edycja:
kara86
A wiec u mnie tak rano poszlam do toalety a tam na papierze jakas galaretka,wlozylam ja do pojemniczka bo przy ostatnim poronieniu pytali sie mnie czy przywiozlam to co wylecialo.Plamienie tylko brazowe i skape.Na usg wyszlo ze mam sporo i to duzych cyst po ostatniej stymulacji dlatego bola mnie jajniki.Galaretka to oczywiscie pecherzyk ciazowy oni nazwali to workiem-sakiewka,zabrali mi go do analizy laboratorium w srodku jest jeszcze jeden a wiec prawdopodobnie blizniaki 2 jajowe,ale mowila ze ma slaby sprzet i nie widzi dokladnie co tam jest.Powiedziala ze moze wysla mnie na inne usg leprzej jakosci poszla to skonsultowac z lekarzem.Decyzja byla taka za tydzien nastepne usg pobrali krew.I musze liczyc na cud myslalam ze chociaz dostane progesteron na te plamienia brazowe ale nie bo po co.Potrzebuje cudu nie lekarza bo oni mi tu w inny sposob nie pomoga,jak ma zostac ze mna to zostanie nic nie moge juz zrobic.
czarna2532
Kara trzymam bardzo mocno kciuki aby ten cud sie wydarzyl i zeby fasolka zostala z Toba &&&&
jopal- masz absolutna racje, wtedy nie ma zadnych watpliwosci, ale ja jestem strasznie niecierpliwa.. no i mam za swoje, ale przegladnelam setki fot w necie z tego okresu i jest tak pol na pol, u niektorych widac zarodek, u niektorych nie i sie uspokoilam.
czarna- dzieki, tak niech rosnie z 1000 dolarow miesiecznie, tyle w zupelnosci wystarczy
kara- ojej, trzymam kciuki mocno, przytulam
czarna- dzieki, tak niech rosnie z 1000 dolarow miesiecznie, tyle w zupelnosci wystarczy
kara- ojej, trzymam kciuki mocno, przytulam
Magda_z_uk
Po pierwsze MAMA ;)
Nie no, w Uk pomoc socjalna jest ok, ale jak oboje z mężem pracujemy, to nic nam się nie należy ;-) Wiadomo,że jak dochód niski, to państwo płaci i pomaga, jak człowiek znajdzie się w trudnej sytuacji, ale ja tam wolę pracowac na swoją emeryturę
Jopal ja znowu słyszałam, że tylko ewentualnie można brać pomiar wielkości dziecka jak wyznacznik terminu porodu na tym usg ok 11-13 tyg, bo podobno w tym czasie jest to adekwatne. Jak widać znowu co lekarz, to opinia Ale babeczki mają czasem bardzo rozregulowane cykle, więc ustalenie terminu porodu jest wówczas bardzo trudne i jednak najlepiej zaufać lekarzowi w takiej sytuacji;-)
Jopal ja znowu słyszałam, że tylko ewentualnie można brać pomiar wielkości dziecka jak wyznacznik terminu porodu na tym usg ok 11-13 tyg, bo podobno w tym czasie jest to adekwatne. Jak widać znowu co lekarz, to opinia Ale babeczki mają czasem bardzo rozregulowane cykle, więc ustalenie terminu porodu jest wówczas bardzo trudne i jednak najlepiej zaufać lekarzowi w takiej sytuacji;-)
reklama
M
mama290
Gość
Kara trzymam kciuki bedzie dobrze musi byc!!