reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2014

Magda kurcze ja Simran przez cc i terez bede walczyla o drugie... chociaz wiem ze w PL zmuszaja do naturalnego ale zwazywszy na waska miednice raczej kwalifikuje sie do cc. Jak beda krecic nosem to zaatakuje ich mozliwoscia rozerwania macicy ze wzgledu na zrosty po cc...Tak czy naczej wale ich (sorry za slownictwo)

Ja na pneumo i meingo szczepilam ale po jednej dawce przed wylotem do Indii w 11 miesiacu. Powtornie nie mam zamiaru szczepić. Na rota wogole nie szczepiłam. Pozatym ja tradycyjnie szczepiłam bez jakiś 5w1 czy 6 w1

reklama
Hej
Nie poczytałam , wczoraj byłam w szpitalu bo zaczęłam plamić , lekarz zrobił usg biło serduszko , dostałam leki i mam odpoczywać .
Ja syna szczepiłam na dodatkowe chyba menigokoki ? i od tamtej pory prawie nie choruje , a wcześniej co roku zapalenie płuc miał .

moja miala w zeszlym roku zapalenie pluc mimo szczepienia

ale dostałaś duphaston mam nadzieję

Eli cholerka, dobrze,że wszystko w porządku. Uważaj na siebie i koniecznie leż i odpoczywaj. Wszystko inne może poczekać;-)

Magda tu w uk generalnie wąska miednica nie jest wskazaniem. Umieją tak świetnie zorganizować poród,że nawet nie pękniesz. Niemniej jednak jak już raz się miało cc, to za 2 razem (jeśli wskazania nie sa bezwzględne) masz wybór. Tak samo po 2 cc. Niby można próbować naturalnie, ale jak tylko powiesz,że cc, to nie ma że nie.

Jopal i tak jeszcze apropo płci...u mnie w rodzinie i u mojego męża tez rodziły się same dziewczynki. Ja po 2 córach marzyłam bardzo o synku, więc sumiennie zaplanowałam 3 ciąże i udało się. Mam nadzieję,że i Twoje marzenie o córci się spełni ;-) Bo wiadomo,że najwazniejsze by dziecko było zdrowe, ale jednak marzenia są i czasem się spełniają, więc warto wspomóc szczęście. Tym razem też mam nadzieję na chłopca, ale zobaczymy co los przyniesie;-)

Moj brat ma Zespol Noonan. Poza operacja w wieku 9 lat jest i niego wszystko dobrze ;) Ja nie bede robic zadnych badan poza usg. Po pierwszej ciazy wiem, ze nic mi to nie da. Usg wystarczajaco wiele powie mi o moim dziecku :)

Będę odpoczywać na tyle ile się da , na szczęście mąż cały tydzi. ma wolne

wąska miednica , ja mam a zostałam zmuszona rodzić dziecko ułożone pośladkowo , na szczęście moje uparte dziecko nie chciało wyjść i cc miałam

Eli matko, dziecko ułożone pośladkowo musiałaś rodzić nat? Szok! U nas, to chociaż podejmują próbę obrócenia dziecka tuż przed porodem, ale jak maluch i tak jest uparty to cc :confused:

reklama
Czarna ja tez robilam gdy bylam w ciazy z synkiem. Test papp-a wyszedl super, usg genetyczne rowniez (oceniali je potem w dwoch szpitalach) i tez bylo ok. A syn jest niepelnosprawny. I choruje na bardzo ciezkie zespoly.

Do góry