reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2014

Eli a to był pierwszy twój poród? Ułożenie pośladkowe w pierwszej ciąży to bezwzględny powód do CC tego uczylam się w szkole juz wieki temu:szok: ale ci chcieli przyjemnosc zafundowac mie tez czasem cos zakluje ale mnie to ciagna zrosty po cc ja mialam dziki plan urodzic chlopakow sn ale lekarz mi to wybil z glowy choc mialamdluga przerwe pomiedzy cc tzn powiedzial mi ze jak bm sie uparla to mozna bybylo sprobowac ale zycie pisze inne scenariusze i mialam cc teraz zadnych prenatalnych badan nie robie dosyc mnie nabadaja i juz na samym poczatku mam dosyc hord studentow co tydz

reklama
Ja starszego rodziłam CC ze względu na ułożenie pośladkowe a, że leżałam na patologii ze względu na gestoze i łóżko im zawalałam to pokroili bez skurczy uznali, że już się nie obróci. Drugiego się upierałam na sn do czasu aż zielone wody nie poszły wtedy już nie dyskutowałam.

Doris Tak jak dziewczyny pisza takie pobolewanie typowo miesiaczkowe jest normalne. Ja rowniez to przechodzilam w pierwszej ciazy i teraz tez to mam.;-)
Co do szczepien: szczepiłam Młodą na wszystko poza meningo bo na to chce dopiero po roku. I ostatnio zlapala wirusa rota - lekarz nam powiedzila, ze dobrze ze byla zaszczepiona, bo dzieki temu bardzo lagodnie go pzreszla. dokladnie to miala ok 5 dni biegunke, raz w nocy goraczke i wymioty. Pila non stop i raz dwa bylo po strachu:-)
A co do cc: Przy wizycie kontrolnej po porodnie (to po 6 tyg) moja gin powiedziala, ze skoro mialam juz cc to przy drugim tez bede miala (oczywiscie jesli chce rodzic sn to prosze bardzo :-p) i wykonuja zabieg 2 tyg przed terminem. Po tak ciezkim porodzie jaki przeszlam ciesze sie ze ten to bedzie bardzo ale to bardzo spokojny :-D
Jagoda Wszystkiego dobrego z okazji rocznicy slubu:happy2:
Magda, czarna Tez bym tylko jadla i jadla:-p. Przy Nikoletce tak nie mialam, ale podobno kazda ciaza jak i kazde dziecko jest inne - zobaczymy:-)

Magda A na kiedy masz termin??:-) Moja Nika urodzila sie 3 dni przed terminem z @ i tydzien z usg. Teraz ten termin bedzie znany i az tak fajnie, bo mozna wszytsko zaplanowac wczesniej. A nie czekac i mysle czy to juz dzis :-p

A ja Wam powiem,że pomimo iż znałam terminy 2 ostatnich cc, to nie było tak lajtowo, bo jednak poród może się zacząć wcześniej. Poza tym ja mimo,że miałam wcześniej termin ustalany i tak się bardzo stresowałam. Na pewno jest inaczej niż czekanie na ten dzień (tak jak miałam przy I dziecku), ale nie powiem,żeby było zjaebiście;-):-)

reklama
Do góry