reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2014

Cześć Doris gratulacje :)

Ja też będę chciała poznać płeć dziecka :) Nie mam tak ze jestem nastawiona na konkretną ze bardziej bym chciała np. synka, ale ot tak z ciekawości :)

I widzę że dołączę do dziewczyn które się bronią :) z tym że ja dopiero w styczniu bronię inżynierkę, sesje mam w grudniu i trochę boję się czy dam sobie radę...

I też mam labradora i ostatnio się zastanawiałam jak zachowa się przy dzidziusiu, czy będę musiała go u mamy i brata zostawić... Jest on duży, ciamajdowaty i boję się że przez przypadek mógłby zrobić krzywdę,

Ja dzisiaj czuję się paskudnie. Zero objawów ciążowych, za to katar, gardło i boląca głowa... :(

reklama
O to widze ze imie Nikola bardzo popularne :)
I my rowniez chcemy wiedziec jaka plec. Nie ukrywam, ze marzy mi sie chlopiec, ale co bedzie to bedzie i tak juz je kocham :D
A ja w nocy cos spac nie moglam budzilam sie co godz, ale wkoncu zasnelam i nawet moja corcia byla laskawa i pospalysmy do 7:30.:p
Objawow nie mam zadnych (odpukac), piersi moze dlatego nie sa nabrzmiale bo karmie. A tylko sikam czesciej. :rolleyes: Az sie zastanawiam czy nie zrobic jeszcze jednego testu, bo moze tamten jakis felerny byl hehe

Ja też objawów narazie nie mam. Ale wczoraj wieczorem nieźle mulilo mnie
Z córka też przeszłam lajtowo.

Narazie ciesz się że nie masz bo potem mogą dopasc i nie odpuścić

hej

my tez na nogach od 6:-D:-D

Hej Doris! widze, ze Ty tez masz termin na 31 grudzien

wcoraj ktos pytal co sltudiuje a wiec pedagogike wczesnoszkolna i przedszkolna i pracuje w przedszkolu :tak:

My plec tez chcemy poznac, maz liczy na syna, ale co bedzie to bedzie;-)

z objawowo to ja mam mega apetyt na wszystko:-D

dzisiaj mam rocznice slubu:blink:

A u nas mąż nie chce znać płci ale w duchu liczy na syna a ja z córka chcemy znać i liczymy na dziewczynkę ale i tak najważniejsze żeby było zdrowe.

Jagoda co do apetytu to też tak miałam od 2 dni unormowało się. Jem często ale mało. Jak jadłam dużo to umieralam. Żołądek nie trawi w ciąży tak szybko.
Wszystkiego naj z okazji rocznicy

A ją jutro chyba wkońcu wybiorę się na wszystkie badania. To na środę zostanie tylko usg.

Pozdrawiam Was z pochmurnej i chłodnej Warszawy

Ostatnia edycja:
Witam

Co do plci to jeszcze przed ciaza myslalam ze nie musze wiedziec ale teraz mysle ze ciekawosc nie pozwolilaby mi czekac do porodu, a poza tym jak sie wie wczesniej to mozna sie przygotowac...ale musze napisac ze obojente dla mnie czy bedzie chlopczyk czy dziewczynka...nie wiem co bym chciala pierwsze...Maz pewnie pocichu liczy na chlopczyka

Cześć dziewczyny :)
Ja na początku myślałam, że będę chciała mieć niespodziankę i nie chcę znać płci, ale ostatnio doszłam do wniosku, że nie wytrzymam ;)

Treaz jestem w takim zwariowanym okresie .... wczoraj miałam wieczór panieński, w czwartek ślub i tyle spraw na głowie :p Kolejną wizytę u ginekologa mam 12.05 i mam nadzieję, że wtedy będzie już wszystko widać, bo w 6 tyg był tylko sam pęcherzyk.

Co do objawów najgorzej czuję się wieczorami, od rana jest spokojnie :)

Przyjemnej niedzieli życzę :)

Witajcie, dziękuję za miłe przyjęcie
Co do samopoczucia to ja już czuję ciągnięcia w macicy, wiązadła się rozciągają i to pamiętam z poprzedniej ciąży. Poza tym częściej chodzę do toalety, czasami mi niedobrze po jedzeniu.
Co do płci, to chciałabym wiedzieć jak najwcześniej choć na obecnym etapie to martwię się o wszystko, wizytę mam dopiero 13 maja, ale jutro pójdę na kolejną betę, w piątek miałam 2665 i chyba przejdę się gdzieś na usg żeby upewnić się, że pęcherzyk ciążowy jest dobrze umiejscowiony.
Z moich kalkulacji u mnie do zapłodnienia doszło w 9 dniu cyklu więc będzie raczej dziewczynka, ale teraz to mi już zupełnie obojętnie, bo dziewczyny mam już dwie a synka jednego :-)
Jagoda..a Ty kiedy miałaś ostatnią @? Ja 24.03

Co bierzecie na tym etapie ciąży? Duphaston, folik? Ja na razie tylko folik

Doris a po co duphaston jak ciąża nie zagrożona? Jesli nie ma krwawienia czy plamien po co profilaktycznie brac? Co innego jak ciąża skończyła się poronieniem to wtedy jak najbardziej jako profilaktyka podczas kolejnej lub kiedy jest niski progresteron tudzież problemy z tarcZyca.
Folik jak najbardziej do 14 tc

Ostatnia edycja:
reklama
Magda...ja brałam duphaston w poprzedniej ciąży w sumie od początku ale nie pamiętam od 5 czy 6 tc, dostałam profilaktycznie gdyż w ciąży z Damianem plamiłam kilkakrotnie.
W ciąży z Jullią też jednorazowo miałam plamienie. I tak się zastanawiam czy teraz też nie powinnam brać, tylko nie pamiętam czy już teraz czy jeszcze poczekać. Do wizyty jeszcze długo ale może się coś dowiem na usg jutrzejszym jeśli uda mi się gdzieś dostać

Do góry