reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

reklama
Ja też dołączam się do kciuków za dzisiejsze wizytujące i potrzebujące &&&&&

Moje dziecko pojechało do babci więc mogę spokojnie leżeć i nic nie robić, bo mam zalecenie od gina, żeby leżeć leżeć i pokazywać palcem co ma być zrobione. :-)

Miłego dnia grudniówki!

Specjalistki od bety! Odebrałam wynik 25 422. To dobrze czy źle?

Tydzień ciąży a beta hcg:

5-6 --------- 850 - 20,800
6-7 ------- 4,000 - 100,200

No K8libby to wszystko gra!! :)

A tutaj z innej str:
tydzień od ostatniej miesiączki mlU/ml
3 5 - 50
4 4 - 426
5 19 - 7,340
6 1,080 - 56,500
7-8 7,650 - 229,000
8-12 25,700 - 288,000
13 -16 13,300 - 254,000

Czyli wszystko dobrze! :)
Beta super!
Kiedy kolejna wizyta u nowego gina?

Ostatnia edycja:
k8libby świetna wiadomość :)

A teraz informacja dla mam z okolic trójmiasta, koleżanka studiująca medycynę mi podesłała:

Czy chcesz dowiedzieć się więcej o ciąży, porodzie i pielęgnacji noworodka?
Czy chcesz poszerzyć swoja wiedzę odnośnie profilaktyki raka szyjki macicy i raka gruczołu piersiowego?

W dniu 9. maja 2014 roku Studentki oraz Wykładowcy kierunku Położnictwo Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego zapraszają na spotkanie do Galerii Bałtyckiej na poziom -1 (niedaleko kawiarni Grycan).

W programie m.in.:

• Nauka pielęgnacji noworodka i postępowanie w sytuacjach nagłych (udzielanie pierwszej pomocy)
• Ciąża – przygotowanie, przebieg i najczęściej spotykane sytuacje trudne
• Poród – począwszy od niezbędnych rzeczy, które należy zabrać ze sobą do szpitala, poprzez metody łagodzenia bólu porodowego i poszczególne fazy porodu oraz przebieg pierwszych dwóch godzin życia noworodka
• Zasady korzystania z opieki położnej tuż po wyjściu ze szpitala
• Korzyści z uczestnictwa w szkole rodzenia
• Zasady zdrowego stylu życia w okresie klimakterium
• Profilaktyka chorób przenoszonych droga płciową
• Możliwość pomiaru poziomu glukozy, ciśnienia tętniczego krwi oraz masy ciała.
• Rekomendacje dietetyczne.

https://www.facebook.com/events/441430959326424/?notif_t=plan_user_invited

Dla mnie fajna sprawa, zwłaszcza że nie jestem na ciąże przygotowana wcale :)

Miałam iść dzisiaj na betę, ale mam jednak dwa w jednym - wizytę u ginekologa i zrobienie bety, do gina miałam czekać jeszcze trochę, ale chcę się dopytać go zapobiegawczo o kilka rzeczy, ponieważ pytań mam tysiąc i jeszcze trochę :)

perrie to widzę że nasi zareagowali podobnie. Mój też nadal w wielkim szoku chodzi po mieszkaniu jak zombi. Ale mam nadzieję że po prostu potrzebuje czasu i zaraz się ogarnie :)

reklama
witam czwartkowo ;)

czarna to koniecznie musisz odwiedxic rodzenstwo a przy okazji wypijemy kawke ;)

k8libby jednorazowy wynik bety nie wiele mowi , bo beta nie spada od razu jak cos sie dzieje , u mnie po poronieniu utrzymywala sie przez 3 tyg oczywiscie z tendencja spadkowa. zebys byla spokojna powtorz wynik po 48h

&&& za dzisiejsze wyniki a wszystkim zycze milego dnia :)

Do góry