reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Witam!
U nas trzeci dzień problem kupkowy, jakoś ich więcej są rzadsze dużo bo zwykle to takie zbite, do tego trafiło się kilka zielonych ze śluzem...Nie wiem o co chodzi. Objawów jakiejś choroby brak, apetyt normalny i poza tym wsio ok...Nie wiem alergia, zęby, coś mu nie podeszło...Nic nowego do diety nie wprowadziłam od kilku dni...Jutro wizyta u pediatry...Po za tym bez zmian u nas. Cieszymy się wakacjami i szalejemy na spacerach;)
gabi ja dostałam @ 9 tyg po porodzie i bez specjalnych przepowiadających sygnałów także chyba nie pomogę...
Pozdrawiam

reklama
Hej:)
Sorki za post pod postem ale co zrobić;)U nas problem z kupkami szczęśliwie opanowany. Przeszło samo z siebie bez jakichkolwiek działań z naszej strony. Pediatra stwierdziła, że to rotawirus. Tyle, że Młody lekko go przechodzi bo szczepiony. Trwało to 5 dni i było po wszystkim. Aktualnie w sumie u nas bez większych nowości. Upał zacny jak i u Was najpewniej...
Młody nadal szamie w nocy, w dzień śpi dwa razy. Różnie bo i po pół godziny i prawie 2h, nie ma reguły. Z dwójką mam codziennie urwanie głowy, ale i cieszę się tą sytuacją bo wiem, że to nasz taki niepowtarzalny czas razem i pewnie już się szybko nie powtórzy...
A co tam u Was?Jak dzieci?Piszcie coś dziewczyny bo kurz nas tu przykryje...
Pozdrawiam ciepło i miłych dni życzę:)

Hejka,wpadam z pytankiem ile mleka w ml ile razy pija wasze 8 miesięczniaki?
Mój synek pije mleko już tylko w nocy. Raz. 200ml bo tyle mu robimy, myślę, że jakby miał zrobione więcej to by i to wypił bo ciągnie nawet jak już powietrze jest w butelce i trzeba mu szybko butlę z buźki wyciągać i zamieniać na smoka;)
W dzień je mm w formie kaszki. Rano glutenowej, wieczorem ryżowej po ok 200-250ml. A na drugie śniadanie je jogurt.

Hej jak ogólnie wygląda jadłospis całodobowy waszych maluszków? Bo powoli myślę o odstawieniu piersi i nie wiem czy wogóle wprowadzać samo mm

Różyczkowa dzięki za info,to praktycznie butelke masz wyeliminowana,skoro je kaszki łyżeczka, fajnie. Victoria pije 3 razy po 150,czasem i 180 i raz kaszka na mm 150 ryżowa albo manna ale niecodzienne przyznam,w nocy nie je wogole. Jogurtów narazie nie daję bo miesiąc temu podałam deserek z jogurtem i miała lekka wysypke,więc boje sie narazie.

Gabi25 a czemu chcesz odstawić od piersi? Twój maluszek akceptuje butelke i mm? U nas jest mleko 3,4 razy na dobę, zupka 120-150, deserek 100 i herbatka 100 ml,niecodzienne podaję kaszke na mm 150 ryżowa lub manna czy też owsianka bobovity

dziuneczka no tak, w sumie tę wieczorną kaszkę to dopiero gdzieś od tygodnia je z łyżeczki bo sam zbuntował mi się na butlę, ale w nocy nie wiedzieć czemu bardzo mu ona pasuje...eh...:sorry:
gabi wygląda to tak:
7- kaszka glutenowa
9.30 - mała kanapka
10.30 - jogurt
13.30 - obiadek, głównie domowe zupy, czasem duży słoik
16.30 - deserek słoiczkowy duży
19.30 - kaszka ryżowa
między 23 a 4 karmienie nocne...
Pomiędzy deserkiem a kaszką na kolację wpadnie jakiś owoc np pół banana/kilka malin itp albo jakieś ciasteczko (lubi orkiszowe babydream) albo trochę jakiejś drożdżówki, a pomiędzy obiadkiem a deserkiem skubie z naszego obiadu, potrafi zjeść np całego ziemniaka małego i różyczkę kalafiora...
A jak Wasze nocki?Chodzi Mały już Ci przy meblach?

Dunieczka myślę powoli o odstawieniu bo zanim wrócę do pracy chce skończyć z karmieniem piersią ale butelka nie jest akceptowana więc z mm może być ciężko
Odstawienie to dla mnie ciężka sprawa bo z jednej strony mam już dość a z drugiej szkoda mi go odstawić
Różyczkowa u nas noce różne ale zawsze mamy conajmniej 2 pobudki i mały śpi z nami A jak u Was?
Szymuś nie raczkuje więc chwyta się za ręce i próbie zrobić kilka chwiejnych kroczków i w łóżeczku też tak kombinuje ale na razie marnie mu to idzie A jak u Ciebie Już chodzi przy meblach?

reklama
gabi ja bym na Twoim miejscu odpuściła samo mm. Zwłaszcza, że jak piszesz nie chce butelki. Chyba, że pije z niekapka i tak by mu ono podeszło, ale konieczności nie ma. Rozmawiałam o tym z pediatrą bo mi Młody już ponad 2 msc temu odrzucił samo mm w dzień i się nie upierała, żeby dawać. A przy meblach już chodzi. Raczkuje jak szalony i jak stoi to już często jedną łapką się tylko czegoś trzyma i np odwraca głowę za siebie;)A noce w sumie ok, tyle, że jeszcze je...

Do góry